Arkistot

Yhdessä tästäkin selvitään!

Koronavirus huolestuttaa ja pohdituttaa varmasti meitä kaikkia. Meillä Ruohonjuuressa pää pidetään kylmänä - ja sydän lämpimänä.

Helpotusta helteeseen – ayurvediset hyvinvointivinkit

Kesä on pitta-vuodenaika. Vaikka Suomen kesä ei yleensä tulisimpia puoliaan näytäkään, ajoittainenkin kuumuus vaikuttaa sekä kehoon että mieleen. Tästä jutusta nappaat ayurvediset vinkit kesäkuumalle!

Fushi – kauneutta ja hyvinvointia pintaa syvemmältä

Fushi tarkoittaa japaniksi ikuista elämää. Kauneutta tukevista ravintolisistä ja ihoöljyistä koostuva sarja pohjautuu ayurvedisiin, perinteisiin resepteihin. Fushi-sarjan tarkoituksena on tukea ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ruokkia kauneutta pintaa syvemmältä. Mutta mistä kaikki oikein alkoi? Annetaan Fushin perustajien Ria ja Rannesh Jansarin kertoa!

Keliakia ja gluteeniton ruokavalio

Gluteenittoman ruokavalion suosio on viime vuosina ollut suuressa nousussa. Myös keliakia-diagnoosin saaneiden määrä on kasvanut. Mistä tässä on kyse? Aiheen tiimoilta kysymyksiimme vastasi keliakialiiton ravitsemusasiantuntija Eliisa Girsén.

Pohjolan voimayrtit: Ruusujuuri ja väinönputki

Ruusujuuri ja väinönputki nostavat suosiotaan - eikä mikään ihme! Niistä molemmista on kosolti apua monenlaisiiin haasteisiin. Lue Lapin jymykasvien terveyshyödyistä ja käytöstä tästä jutusta! Haastattelussa luonnontuoteyrittäjä, Arctic Warriorsin perustaja Katja Misikangas.

Lion´s mane eli siiliorakas tukee keskittymiskykyä ja petraa muistia

Tiesitkö, että lion´s mane kutsutaan joskus ninjasieneksi? Eikä suotta: lion´s mane auttaa lihasmuistin petraamisessa ja siten jeesii myös kamppailulajeissa menestyjiä. Lion´s manea kutsutaan toisaalta myös “onnensieneksi”, sillä se lisää tyytyväisyyden tunnetta ja sen sanotaan myös vahvistavan yhteyttä ihmisten välillä.

Ayurveda ja vuodenajat – SYKSY

Monien muiden asioiden muassa myös vuodenaikojen vaihtelu vaikuttaa hyvinvointiimme, jonka tukemiseen tarvitaan eri keinoja eri aikoina. Etenkin vuodenaikojen taitekohdissa niin terveysrutiineihinsa kuin ihonhoitotapoihinsa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ja olla valmiina muovaamaan niitä kunkin vuodenajan olosuhteiden mukaan.

Proteiinilisät vertailussa

Ruohonjuuressa on puhtipulvereita moneen menoon. Mitä proteiinijauheiden käytössä kannattaisi huomioida? Proteiinilisien valintaan ja käyttöön opastaa tässä jutussa Ruohonjuuren ravintoterapeutti Eijaliisa Koivu.

Piikkimatto – kokonaisvaltaista hyvinvointia keholle ja mielelle

Piikkimatto on varsin edullinen tapa kohentaa oloaan monipuolisesti. Mitkä sitten ovat piikkimaton terveyshyödyt ja mihin ne perustuvat? Tässä jutussa perehdytään piikkimaton ja piikkityynyn hyötyihin niiden salat tuntevan Anna Convertinon avulla.

Hermolevon tarpeessa? Vinkkejä hermoston hyvinvoinnin tukemiseen.

Kun hermoja kiristää ja korvistakin melkein nousee savua, on syytä hengittää syvään. Miten voisi tukea hermostonsa hyvinvointia - voiko kenties ravintolisillä vaikuttaa siihen? Nyt kysytään apua Ruohonjuuren ravintoterapeutilta, Eijaliisa Koivulta!