Arkistot

Ketogeeninen ruokavalio – haastattelussa Elviira Krebber

Ketogeeninen ruokavalio lukuisine terveyshyötyineen on viimeisen vuoden aikana kohonnut suosituksi terveystietoisten keskuudessa. Eikä ihme: moni on huomannut liiallisten hiilarien välttelemisen petranneen hyvinvointiaan merkittävästi.

ALLERGIOIDEN ENNALTAEHKÄISY

Allergiat ovat elimistön puolustusjärjestelmän liian voimakasta ja epätarkoituksenmukaista toimintaa. Yleisimmät allergiaoireita aiheuttavia allergeeneja ovat siitepöly (heinänuha), pöly, tietyt metallit, eläinten karvat ja ruoka-aineet.

Kivut kuriin!

Kivut vaikuttavat elämään merkittävästi - kun kipu kaihertaa tai tulehdus jyllää kropassa, mielikin mataa maata myöten ja keskittyminen muuhun elämään on hankalaa.

Hormonitoiminta ja hyvinvointi

Hormonitoiminnalla on valtavan suuri merkitys naiselliseen hyvinvointiin - sen lienee huomannut melkein jokainen! Lue tästä jutusta lääkäri Emilia Vuorisalmen vinkit hyvään oloon.

Ayurveda ja vuodenajat – KEVÄT

Ayurveda tarkoittaa sananmukaisesti elämän (ayur) tiedettä (veda). Maailman vanhimmaksi lääketieteelliseksi järjestelmäksikin usein mainittu ayurveda saattaa hyvinkin tuoda kaivattua apua myös moniin nykyihmisen vitsauksiin. Myös kevätkauden moninaisiin haasteisiin löytyy hyviä kotikonsteja terveyden edistämiseen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn keskittyneestä ayurvedasta.

Fire Cider -tulietikka: oletko jo testannut?

Rapakon takana terveystietoisten makuhermoja on viime aikoina hivellyt fire cider -juoma. Ärhäkkä tehotujaus parantaa ruuansulatusta sekä maustaa niin ruuat kuin cocktailitkin. Uskallatkos maistaa?

Myssyfarmilla hernekin rokkaa!

Myssyfarmi eli Rauhansuun tila on Pöytyän Vistolan kylällä sijaitseva luomutila, joka on kuulunut Rauhansuun suvulle 1700-luvun lopulta asti. Myssyfarmilla on erikoistuttu vilja-, öljy- ja palkokasvien luonnonmukaiseen viljelyyn ja itse viljeltyjen tuotteiden jatkojalostamiseen puhtaiksi ja jäljitettäviksi elintarvikkeiksi.