Katja Kokko, mistä ajatus The Juice -kosteusvoiteeseen lähti?

Katja Kokon Djusie-ihonhoitosarja lanseerasi uusimman tuotteensa, The Juice -kosteusvoiteen. Kysyimme Katjalta, miten hän lähti kehittelemään uutuustuotetta ja  miten luoda sen avulla kevääseen sopiva mehukas ihonhoitorutiini. 
Djusie The Juice ja Katja Kokko haastattelussa

Djusien uusin tuote on nimeltään The Juice. Mikä tuote on kyseessä ja mistä ajatus siihen lähti?  

 

The Juice (moisturizing power fluid) on kosteusvoide ja tuotteena kosteusvoiteen tulisi aina löytyä ihonhoitosarjan valikoimasta. Tiesin jo heti alkuun, että tulemme kehittämään sarjaan kosteusvoiteen, mutta aloitimme Djusien kanssa niistä tuotteista, jotka kuuluvat ihonhoitoon sen minimalistisimmassa muodossa. 

 

Olen aina pitänyt kosteusvoiteiden käytöstä. Niillä saa sidottua kosteuden hyvin iholle ja lisäksi ne tarjoavat lisätehoa aktiiviaineiden muodossa. Vaikka täyteläisimmillä kosteusvoiteillakin on paikkansa, suosin silti itse yleensä ohuempia koostumuksia. Juicen koostumus on hyvin ohut ja se tuo iholle runsaasti vesikosteutta. Halusimme kehittää tuotteen, joka olisi mahdollisimman  universaali, sopisi mahdollisimman monelle ja vastaisi moniin ihon haasteisiin. 

 

Mitkä asiat tekevät juuri The Juicesta hyvän kosteusvoiteen? 

 

Olen kosteusvoiteissa hyvin nirso formuloinnin suhteen. Juicen kohdalla halusimme, että koostumus olisi ohut ja imeytyvä, mutta jättäisi iholle pitkäkestoisen kosteutetun vaikutuksen, jonka tuntee. Kosteusvoiteen pitää myöskin kestää kerrostusta eikä se saa rullata meikin alla. 

 

Juiceen on valittu sellaisia tehoaineita, jotka sopivat juonteille sekä tuovat kirkkautta, luonnollista napakkuutta ja nostattavuutta kasvoille. Siinä on myös aineita, jotka vaikuttavat huokosten näkyvyyteen, ihon talineritykseen ja epäpuhtauksien syntyyn. 

 

Djusie The Juice kosteusvoide
The Juice-kosteusvoide sopii hyvin myös herkkäihoisille ja hajusteallergikoille.

Oma roolisi on jälleen ollut hyvin kattava koko tuotekehityksen läpi. Minkälaisia vaiheita The Juicen kehitysprosessiin on kuulunut?  

 

Aloitimme kehittelemään sarjan kosteusvoidetta jo syksyllä 2021 ennen koko Djusien lanseerausta. Jouduimme monta kertaa palaamaan tuotekehityksessä takaisin lähtöpisteeseen. Kumpikaan meistä, minä tai kemistimme, ei enää edes muista, kuinka monta kymmentä näytettä Juicesta on tehty. Alkuun oli hyvin hankala löytää oikeaa koostumusta toimivuuden kannalta. Jos saavutimme  täydellisen koostumuksen, löysimmekin vielä paremman emulgaattorin ja formulointi alkoi jälleen alusta. 

 

Monta matkan varrella tehtyä ratkaisua hidastivat tuotteen lanseerausta, jonka oli alun perin tarkoitus tapahtua jo syksyllä 2022. Tapasimme esimerkiksi raaka-ainetoimittajia, joilta löytyi luonnollinen korvike retinolille. Halusimme tämän uutteen ehdottomasti mukaan tuotteeseen, mutta tämäkin lisäsi lopulta tuotekehitystä vuodella.

 

"Toimin Djusien tuotekehityspäällikkönä ja työskentelen yhdessä kemistimme kanssa. Olen opiskellut luonnonkosmetiikan tuotekehitystä ja osaan formuloida tuotteita."

 

 

Osaamiseni ja näkemykseni kattavat sekä tekniset raaka-aineet että säilöntäaineet. Suurin intohimoni on silti aktiiviaineissa. Etsin uusia ja pengon niistä tutkimuksia ja toimittajien listoja. Kemistimme hoitaa sitten taas teknisten raaka-aineiden etsimisen. Hän tekee myös stabiiliustestit, sekä vastaa tuotteiden toimituksesta turvallisuusanalyysiin sekä mikrobiologisiin testeihin. 

 

Olen todella valikoiva tuotteiden säilöntäaineiden suhteen. On sellaisia, joita en halua ollenkaan käyttää ja pystyn tunnistamaan ne jo pelkän tuoksun perusteella. Toisaalta formulointi luonnonkosmetiikan säilöntäaineilla on haastavaa enkä aina ole voinut valita ykkösvaihtoehtoani, koska aine on tehnyt koostumuksesta epästabiilin. Testaan aina tuotteita muutenkin ensimmäisenä itselleni ja mietin paljon, miltä tuote tuntuu iholla. Jo levittäessä tuotetta ensimmäistä kertaa voi  huomata, onko tuntuma oikea. Testaus lopullisella reseptillä vaatii yleensä kuukauden tai kaksi. Kosteusvoiteen kohdalla tekninen toimivuus on tärkeintä - se ei saa esimerkiksi rullata iholla. 

 

Djusien tuotefilosofian mukaan tuotteiden jokaisella raaka-aineella on oma funktionsa, niin  ettei mitään voisi ottaa pois tai lisätä. Kertoisitko vielä lisää Juiceen valikoiduista raaka aineista?  

 

Juice ei sisällä eteerisiä öljyjä, vaan tuoksun siihen tuovat itse raaka-aineet. Tuotteen tuoksu on hieman karvasmantelimainen ja se tulee mastiksipistaasipuun kuoren tuoksusta sekä ruusukvittenistä. Myös hampunsiemenöljyn vivahteen voi siitä tunnistaa.  

 

Juicessa käytetty mastiksiuute on luonnollinen korvike retinolille ja sillä on retinolin kaltaisia vaikutuksia. Mastiksi tehostaa ihossa esiintyvän retinolin esiintymistä ja sitä kautta parantaa ihon kiinteyttä ja elastisuutta. Se antaa myös luonnollisesti kohottavan efektin ja kirkastaa ihon väriä. Mastiksiuute on vektoroitu eli se on kapseloidussa muodossa, mikä saa sen imeytymään ja vaikuttamaan optimaalisesti ihoon. Se ei siis ole perinteinen uute. 

 

Olemme käyttäneet myös adaptogeenisiä sieniuutteita, jotka ovat uutettu Suomessa viljellyistä sienistä. Siitakesieniuute toimii pigmenttiläiskien ehkäisyyn sekä muutenkin herkälle ja punoittavalle iholle. Uusi sieniuute siiliorakkaasta tukee erilaisten pienten ihovaurioiden, kuten aknearpien, parantumista. Se auttaa myös ryppyihin ja ihon veltostumiseen. 

 

Hampunsiemenöljy tulee luomuna Suomesta. Se on hyvin korkealuokkainen ja ravitseva öljy, joka sisältää paljon omega 3 ja 6 -happoja ja sopii kaikille ihotyypeille. Ruusukvittensiemenöljy taas on yksi Djusie-tuotesarjan vakioaineista. Se sisältää e-vitamiinia ja on myös hyvin ravitseva. Lisäksi tuotteessa on kasvipohjaista propandenolia, joka on äärimmäisen kosteuttava ainesosa ja edistää vaikuttavien aineiden imeytymistä. 

 

Djusien tuotteet ovat tunnettuja laadukkaista ja tehokkaista raaka-aineistaan, kuten reishistä eli lakkakäävästä ja ruusukvitteeninsiemenöljystä. Reishi sopii pigmenttiläiskien ja arpien hoitoon, kun taas ruusukvitteninsiemenöljy sisältää runsaasti omega-6 happoa, E-vitamiinia sekä karotenoideja.

 

Mitä kaikkea Djusielta on odotettavissa tulevaisuudessa?  

 

Saan aina paljon uusia ideoita, kun tapaan vaikkapa raaka-ainetoimittajia. Meiltä on toivottu paljon esimerkiksi silmänympärysvoidetta, seerumeja, naamioita, spf-voidetta kasvoille sekä vartalonhoitotuotteita. Itselläni on myös takataskussa paljon ideoita akneihon hoitoon. 

 

Haluamme Djusien valikoimalla vastata kysyntään ja siihen, mitä kattavan kosmetiikkasarjan tulisi sisältää. Meillä on tälläkin hetkellä 10-15 reseptiä, joista osa on valmiita ja osa vielä  kehitysvaiheessa. Uusia tuotelanseerauksia on tulossa vielä tänä vuonna ja ajatuksemme on lanseerata jatkossa vuosittain useampi uutuus. 

 

Jaa vielä loppuun kevääseen sopiva ihonhoitorutiini?

 

Puhdistukseen suosittelen puhdistusöljyä, esimerkiksi Djusien Liqid Silkiä, joka poistaa tehokkaasti myös spf-voiteen. Ihotyypistä riippuen hoitonesteeksi sopii joko Djusien Peace Out herkälle iholle tai Acid Bloom. Päälle levittäisin The Juice -kosteusvoiteen tuomaan lisäkosteutta, sillä Suomessa on keväisin hyvin kuiva ilma johtuen katupölystä, tuulesta ja kevätauringosta. Fruit Glaze -kasvoöljy sopii vielä viimeistelemään rutiinin. 

 

Keväällä, kun kaivataan erityistä lisähehkua iholle, suosittelisin kiinnittämään huomiota ihon hyvinvointiin myös syvemmin verenkierron ja lymfakierron kautta. Nämä edesauttavat ihon elinvoimaisuutta, mihin ei pysty vaikuttamaan pelkillä tuotteilla. Lymfakierron aktivointi on kokonaisvaltaisen ihonhoidon kannalta todella tärkeää. 

 

Kuivaharjaus Djusien pehmeällä kasvoharjalla vilkastuttaa lymfakiertoa ja sopii kenelle tahansa. Se auttaa pöhöttyneisyyteen, sameaan ja nuupahtaneeseen oloon sekä tulehdustiloihin iholla. Kuivaharjauksessa ennen aloittamista kannattaa tutustua siihen suunniteltuun ohjeeseen, jonka löytää esimerkiksi Djusien Instagram-tililtä, sillä mikä tahansa harjaus ei kohdistu automaattisesti lymfakiertoon, vaan tekniikassa täytyy huomioida muutama tärkeä yksityiskohta. 

 

 

Ihonhoitorutiini Katjan tapaan

 

Djusie 

Liquid Silk Perfect puhdistusöljy

Djusie

Peace Out Revival Essence 

Djusie

Acid Bloom Balancing Essence

 

Djusie 

The Juice kosteusvoide

Djusie

Fruit Glaze -kasvoöljy

Djusie

Kasvoharja

 

 

 

 

Teksti: Jenna Kiuru
Kuvat: Djusie, Tuomas Pajuniemi