Ota yhteyttä

Nopeita vastauksia

Olemme koonneet meiltä useimmin kysytyt kysymykset omalle sivulleen. Saat heti vastauksia!

Myymälät

Myymälöiden yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät Myymälät-sivulta. Tuotteiden myymäläkohtaisen saatavuuden voi katsoa verkkokaupan tuotekortilta ja varmistaa myymälään soittamalla.

Yhteistyöehdotukset

Oletko kiinnostunut vaikuttajayhteistyöstä Ruohonjuuren kanssa? Ota yhteyttä - vaikuttajat
Kaipaako hyväntekeväisyyskohde lahjoittajaa? Ota yhteyttä - hyväntekeväisyys
Oletko yhteisö tai yksilö, joka kaipaa sponsoria? Ota yhteyttä - sponsorointi
Kiinnostaako yritysyhteistyö Ruohonjuuren kanssa? Ota yhteyttä - yritysyhteistyöt

Yritysmyynti

Ota yhteyttä tiimiimme sähköpostitse yrityspalvelu@ruohonjuuri.fi tai puhelimitse 030 621 9000 niin kokoamme tarpeisiinne sopivat lahjat tai palaveripaketit käden käänteessä. Lue lisää yrityksille suunnatuista palveluista sivuiltamme.

Tuotteiden tarjoaminen Ruohonjuuren valikoimaan

Olemme siitä iloisia! Jos sinulla on tuote, jonka ounastelet kiinnostavan Ruohonjuuren asiakkaita, voit ottaa meihin yhteyttä.Tutustu tavarantoimittajien ohjeisiin.

Tuotetoiveet Ruohonjuureen

Jos sinulla on tuotetoiveita, voit kertoa ne meille Tuotetoiveet Ruohonjuureen -lomakkeella.

Ruohonjuuren asiakaspalvelu

Ruohonjuuren asiakaspalvelu palvelee Sinua ilolla ma-pe 9-17, pois lukien arkipyhinä. Lähetäthän palautteesi ensisijaisesti alla olevalla lomakkeella, jotta saamme heti tarvittavat tiedot asiasi käsittelyyn. 

Sähköposti: verkkokauppa@ruohonjuuri.fi ja puhelin: 030 621 9000. Puhelun hinta matkapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 22,32 snt/min ja lankapuhelimesta 8,35 snt/puhelu + 8,83 snt/min. Jonotus on maksullinen.

Maksuton numero reklamaatiolle +358923121838.

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja pyrimme vastaamaan viestiisi mahdollisimman pian. Jotta voimme palvella sinua mahdollisimman nopeasti, ethän lähetä useita yhteydenottoja samasta asiasta.

Rakastamme palautetta

Kerro meille mielipiteesi palveluistamme. Mielipiteesi on meille ensisijaisen tärkeä palvelun laadun parantamiseksi. Kaikki saamamme palaute käsitellään!