K-vitamiini luuston hyvinvoinnille!
K-vitamiini edistää veren normaalia hyytymistä sekä edistää luiden pysymistä normaaleina. Kasviksissa K-vitamiini esiintyy fyllokinonina (K1-vitamiini) ja lihassa menakinonina (K2-vitamiini). Ihmisen suolistobakteerit pystyvät tuottamaan K2-vitamiinia. Mainioita K-vitamiinin lähteitä ovat parsakaali, lehtikaali, pinaatti sekä muut vihreät lehtikasvikset, kasviöljyt sekä maksaruoat. Hyviä K2-vitamiinin lähteitä ovat myös hapatetuista soijapavuista valmistettu natto ja hapankaali.
K-vitamiinin puutos
K-vitamiinin puutosta voi esiintyä esimerkiksi silloin, jos kärsii esim. imeytymishäiriöistä. Koska K-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini suosittelemme ottamaan sen aterian yhteydessä, jolloin ruoan rasvat antavat apua imeytymiseen.
Ruohonjuuren laadukkaat K-vitamiinit myös vegaaneille
Ruohonjuuresta löydät K-vitamiinia suihkeena ja kapseleina. Kasvissyöjiä ja vegaaneja ilahduttaa mm. Bertil´s Healthin K2-vitamiini, joka on tuotettu bakteerien avulla ja se vastaa täysin elimistömme itse tuottamaa vitamiinia – samassa suihkeessa saat D-vitamiinia! Together Healthin ja Solgarin K2-vitamiinit pohjaavat puolestaan nattoon, tuohon pitkäikäisyydestään tunnettujen japanilaisten suosittuun perinneruokaan.