Ruohonjuuren blogi

Kyllä on nokkonen villivihannestemme aatelia! Se on huikean ravintorikas kasvi, joka sisältää mm. rautaa seitsemän kertaa enemmän kuin pinaatti, piitä 60 kertaa enemmän kuin lehtisalaatti, kalsiumia kolme kertaa enemmän kuin maito ja C-vitamiinia viisi kertaa enemmän kuin appelsiini. Ja mikä parasta nokkosta on runsaasti saatavilla pitkin poikin pientareita! Ainakin Etelä-Suomessa alkaa olla mitä oivallisin aika nokkosten noukintaan.
Jatka lukemista
Impolassa ei viljellä viimeaikojen villitysten innoittamana vaan tila perustettiin jo vuonna 1894. Silloin nykyisen viljelijän (Kaarlo Impolan) isoisän isä (Kalle Impola) perusti oman tilan isänsä omistamille viljaville ”takamaille” Kiikan (nykyisen Sastamalan) Kämmäkkään. Nykyinen viljelijä Kaarlo Impola aloitti viljelyn vuonna 2000.
Jatka lukemista