Ruohonjuuri-apurahat ja Ruohonjuuri-palkinto

Ruohonjuuri-rahastosta jaetaan vuosittain yksi palkinto sekä useampia apurahoja kehitys- ja tutkimushankkeille, innovaatioille ja toimintaan, jotka edistävät energian ja raaka-aineiden viisasta käyttöä, luonnon kanssa tasapainossa olevan yhteiskunnan kehittämistä sekä maapallon luonnonvarojen oikeudenmukaista käyttöä.

Ruohonjuuri-palkinto ja -apurahat ovat vähintään 1 000 ja enintään 5 000 euroa. Palkinnon tai apurahojen saajat voivat olla yksityisiä henkilöitä, yhteisöjä, työryhmiä tai kansalaisliikkeitä. Samaan hankkeeseen tai saajalle voi joko esittää palkintoa tai hakea apurahaa.

Vuonna 2021 palkinto ja apurahat kohdistetaan erityisesti toiminnalle, joka ehkäisee luontokatoa ja edistää luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä ja/tai hiilineutraalia tulevaisuutta.

Nyt tarvitaan tekoja luontokadon estämiseksi!

Tänä vuonna Ruohonjuuri-palkinto ja -apurahat tukevat toimintaa, joka taistelee luontokatoa vastaan biodiversiteetin säilyttämistä edistäen ja/tai hiilineutraalia tulevaisuutta luoden. Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on yksi ihmiskunnan kohtalonkysymyksistä - ja nyt todella tarvitaan tekoja luonnon monimuotoisuuden puolustamiseksi!

Ruohonjuuri-rahastosta jaetaan vuosittain yksi palkinto sekä useampia apurahoja kehitys- ja tutkimushankkeille, innovaatioille ja toimintaan, jotka edistävät energian ja raaka-aineiden viisasta käyttöä, luonnon kanssa tasapainossa olevan yhteiskunnan kehittämistä sekä maapallon luonnonvarojen oikeudenmukaista käyttöä. Ruohonjuuri-palkinto ja -apurahat ovat vähintään 1 000 ja enintään 5 000 euroa. Palkinnon tai apurahojen saajat voivat olla yksityisiä henkilöitä, yhteisöjä, työryhmiä tai kansalaisliikkeitä. Samaan hankkeeseen tai saajalle voi joko esittää palkintoa tai hakea apurahaa. Ruohonjuuri-palkintoa voi esittää ja apurahaa hakea alla löytyvillä lomakkeilla. 

Esitykset ja hakemukset osoitetaan Ruohonjuuri Oy:n hallitukselle siten, että ne ovat perillä Ruohonjuuri Oy:n toimistossa 7.9.2021 kello 16.00 mennessä osoitteella: Mannerheimintie 7, 00100 Helsinki tai sähköpostitse: hallinto@ruohonjuuri.fi. Lisätietoja antavat klo 9.00—16.00 toimitusjohtaja Päivi Paltola, puhelin 040 7688 704 sekä hallituksen puheenjohtaja Tuulikki Markkula, puhelin 040 5165 641.

Palkintojen hakuaika vuodelle 2021 päätyy 7.9. ja palkinnot jaetaan 14.10.

Aiempien vuosien Ruohonjuuri-palkinnon ja -apurahojen saajat >>

Ruohonjuuri-rahaston säännöt >>

Tietosuojaseloste >>