Eteeriset öljyt tuovat iloa ja apua moneen vaivaan

Aromaterapia on eteerisillä öljyillä, eli tuoksuilla hoitamista. Aromaterapiassa käytetään kasvien eri osista uutettuja eteerisiä eli haihtuvia öljyjä. Kyseessä on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jonka tavoitteena on tasapainottaa mieltä, kehoa ja tunteita. Lue blogistamme täsmävinkkejä erilaisiin vaivoihin, joihin eteerisistä öljyistä on havaittu olevan apuja.
Eteeriset öljyt tuovat iloa ja apua moneen vaivaan

Aromaterapian toiminta perustuu kehomme kykyyn hyödyntää eteeristen öljyjen tuoksumolekyylejä. Aromaterapiassa eteeristen öljyjen ainesosat päätyvät kehomme käyttöön sekä ihon että nenämme hajureseptoreiden kautta. Sieltä ne vaikuttavat aivojen limbiseen järjestelmään ja muuallekin elimistöömme.

Eteerisiä öljyjä voi käyttää vaikkapa vartaloöljyissä ja kylvyissä. Suosittu tapa eteeristen öljyjen käyttöön on diffuuserit ja tuoksulyhdyt, jotka vapauttavat tuoksuja huoneilmaan. Eteerisiä öljyjä ei tule käyttää raakana iholle, sillä ne ovat erinomaisen vahvoja tiivisteitä ja voivat ärsyttää sellaisenaan ihoa. Huoneilmaan tuoksutettuna eteeriset öljyt valitaan aina herkimmän haistelijan mukaan: tuoksuhommissa niin lapset kuin lemmikkieläimetkin tulee huomioida aivan erityisesti. Blogin lopusta löydät tarkempia vinkkejä eteeristen öljyjen annosteluun.

Aromaterapian ja eteeristen öljyjen avut ylettyvät aina kutinasta univaikeuksiin. Yksi öljy voi vaikuttaa moneen vaivaan ja toisaalta yhteen vaivaan voi olla monta öljyvaihtoehtoa. Tällöin voit luottaa omaan nenääsi - valitse se öljy, joka miellyttää sinua itseäsi eniten! Voit myös tehdä omia sekoituksia tarpeen ja tuoksumieltymysten mukaan.

Ruohonjuuren eteeriset öljyt >

 

Ihminen hypistelee laventelinkukkia käsissään.

Eteeriset öljyt mielialan hoidossa

Stressi, Univaikeudet, Ahdistus, Kiihtyneisyys, Alakulo, Vetämättömyys

LAVENTELI - rentouttaa
Kaikille tuttu laventeli rauhoittaa ja rentouttaa mielialaa ja kehoa. Laventelin tiedetään aktivoivan serotoniinin tuotantoa, jolloin mieli ja keho saavat impulssin ottaa rauhallisesti. Laventelin eteerinen öljy on luonnollinen tuki unen tuloa helpottamaan, jolloin sitä voi käyttää diffuuserissa, tuoksulyhdyssä, tyynyliinalle pirskoteltuna tai tuoksukivessä yöpöydällä.

RAVINTSARA - energisoi (Cinnamomum camphora - Kamferipuu)
Vaikutuksiltaan energisoivasta ravintsara saa tukea fyysisen väsymykseen, toipumiseen ja ahdistukseen. Lempeän ravintsaran eteerinen öljy voi tuoda helpotusta myös stressiin, unentuloon ja rauhattomuuteen.

YOGA-TUOKSUSEKOITUS - levollinen hyvä mieli
Floramen Yoga-tuoksusekoitus on oivallinen valinta leppoisan tunnelman luomiseen. Yoga-sekoituksen eteerinen öljy auttaa tehokkaasti pääsemään irti mielen myllerryksistä ja tuo tyytyväisempää oloa mukanaa

RUUSUPUU - helpottaa ahdistusta
Ruusupuun eteerinen öljy on oivallinen apuri ahdistavan olon helpottamiseen ja ajatusten oravanpyörästä irtipäästämiseen.

FRANKINSENSI - rauhoittaa
Tuoksultaan metsäisen ylevä frankinsensi on eteerinen öljy, joka syventää hengitystä ja rauhoittaa hermostoa. Moni onkin ottanut mielen ylikierroksia himmaavan, hektisen työpäivän melkeistä palauttavan frankinsensin osaksi lempeitä ja levollisia iltarutiinejaan.

MÄNTY - tasapainottaa, voimistaa, virkistää
Perinteisessä aromaterapiassa metsäisiä tuoksuja on käytetty hoitamaan ailahtelevia tunteita, vahvistamaan keuhkoja ja helpottamaan stressiä. Voimaa antavaa ja virkistävää männyn eteeristä öljyä käytetään väsymystilojen hoitoon.

BERGAMOTTI - rauhoittaa, vahvistaa
Bergamottin eteerinen öljy sopii tuoksuksi, kun kaipaat rauhoittavaa ja vahvistavaa tuoksua. Hienostuneessa eteerisessä bergamottiöljyssä on raikas, makean sitruksinen tuoksu.

APPELSIINI - energisoi ja kohottaa mielialaa
Appelsiinin kuoresta saatava eteerinen öljy on raikas, rentouttava, mielialaa kohottava ja hermostuneisuutta vähentävä.

SANTELIPUU - mielialaa kohottava
Mielialaa nostava santelipuu lievittää alakuloa ja auttaa hermostuneisuudessa ja stressaavissa tilanteissa. Santelipuun eteerinen öljy on on henkinen ja sensuelli tuoksu.

MIRHA - tasapainottaa mieltä
Mirhalla on mieltä tasapainottava vaikutus ja sen eteerinen öljy voikin hoitaa alakuloa ja rauhoittaa mieltä.

NEROLI - lievittää alakuloa ja ahdistusta
Appelsiinin haihtuva kukkaöljy on yksi arvokkaimmista ja pidetyimmistä kukkaistuoksuista. Nerolin eteeristä öljyä käytettään lievittämään alakuloa, pelkotiloja, ahdistusta, hermoston ylirasitusta ja unettomuutta

Lasinen pieni öljypullo korkki auki pöydällä.

Eteeriset öljyt ihonhoidossa

LAVENTELI - uudistaa
Laventeli tunnetaan ihoa uudistavana ja rauhoittavana ja tämän vuoksi sen eteerinen öljy sopii erinomaisesti vaikkapa auringon polttamaa ihoa hoitamaan.

BERGAMOTTI - rauhoittaa
Bergamotti on hienostunut, hieman sitruksinen tuoksu, jonka eteerinen öljy hoitaa ja rauhoittaa kuivaa ja kutiavaa ihoa.

SITRUUNARUOHOÖLJY - hoitaa tulehduksia
Eteerisestä sitruunaruohoöljystä saadaan apua mm. akneen ja hyönteisten pistojen hoitoon. Myös rasvainen iho, hilse, jalkasieni ja selluliitti hyötyvät sitruunaruohon eteerisestä öljystä.

NIAOULI - suojaa infektioilta, poistaa tulehdusta
Niaoulin eteerinen öljy on ominaisuuksiltaan infektioilta suojaav ja tulehdusta poistava ominaisuus. Se sopii erinomaisestii aknen hoitoon sekä näppylöiden ja muiden iho-ongelmien ehkäisyyn. Kesällä tämä eteerinen öljy kannattaa pitää mukana torjumassa hyönteisiä.

FRANKINSENSI - hoitaa, kosteuttaa, uudistaa
Frankinsensin eteerinen öljy on nostanut suosiotaan myös kauneuden tukijana: se tuo apua etenkin aikuisille ja kuivalle iholle. Jo muinaisessa Egyptissä frankinsensiä kerrotaan käytetyn tehoaineena esimerkiksi nuorentavissa kasvonaamioissa.Ulkoisesti käytettynä frankinsensiöljy hoitaa vahingoittunutta ihoa ja häivyttää arpia.

TEEPUUÖLJY - suojaa infektioilta, poistaa tulehdusta
Teepuuöljy on yksi tunnetuimista eteerisistä öljyistä kosmetiikan saralla. Teepuun eteerisen öljyn antiseptiset ja antibakteeriset ominaisuudet auttavat mm. parantamaan ihon epäpuhtauksia. Sopii aknen ja muiden iho-ongelmien hoitoon

APPELSIINI - raikastaa
Appelsiinin eteerinen öljy Ihonhoidossa se sopii erityisesti rasvaiselle iholle.

RUUSU - uudistaa ja silottaa
Ruusu on vanhenevaa ihoa uudistava ja ryppyjä ennaltaehkäisevä ja silottava eteerinen öljy.

MIRHA - puhdistaa ja virkistää
Mirha sopii loistavasti ihonhoitoon, sillä sen eteerinen öljy on antiseptinen, antibakteerinen ja puhdistava. Mirha ravitsee, parantaa ja hoitaa tulehtunutta ihoa. Se virkistää ihoa ja sopii hyvin esimerkiksi after shave tuotteisiin.

NEROLI - hidastaa ikääntymisen merkkejä
Ihonhoidossa nerolin eteerinen öljy hidastaa ihon vanhenemista palauttaen sen kimmoisuutta.

ROSMARIINI - hiuspohjan ongelmiin hiusten kasvuun
Antioksidanttinen rosmariini vahvistaa hiuksia, lisää hiusten kasvua ja ehkäisee hiusten lähtemistä aktivoimalla hiuspohjan verenkiertoa. Rosmariiniöljyn  tulehdusta hillitsevät ominaisuudet rauhoittavat ärtynyttä, kutisevaa ja hilseilevää hiuspohjaa.

Eteeriset öljyt terveyden tukena

MÄNTY - avaa ja vahvistaa hengitysteitä
Eteerinen mäntyöljy avaa ja vahvistaa hengitysteitä limakalvoja supistavana ja limaa irrottavana. Männyn eteerinen öljy poistaa nesteitä ja lievittää lihaskipuja.

RAVINTSARA - antibakteerinen, torjuu infektioita
Eteerinen ravintsaraöljy eli kamferipuuöljy torjuu virusinfektioita ja sitä käytetäänkin yleisesti ehkäisemään ja helpottamaan tukkoista oloa. Ravintsaran eteeristä öljyä voi kokeilla myös huuliherpekseen.

TEEPUUÖLJY - immuunipuolustusta kohottava
Teepuuöljy on immuunipuolustusta kohottava, se tuhoaa bakteereja, viruksia, loisia ja sieniä. Kokeile tätä eteeristä öljyä vaikkapa seuraaviin pulmiin: hiivatulehdukset, jalkasieni, tulehtuneet haavat, hilse, huuliherpes, syylät, finnit.

NIAOULI - avaa ja suojaa, antibakteerinen
Teepuun sukulainen niaouli on antibakteerinen ja infektioilta suojaava, tulehdusta poistava eteerinen öljy, joka tukee vielä hengitysteitäkin. Niaoulin eteerinen öljy suojaa erinomaisesti virustartunnoilta.

EUKALYPTUS - vahvistaa, elvyttää, lievittää
Eukalyptus on kaikille mieluinen, virkistävä tuoksu, joka raikastaa ja puhdistaa huoneilman. Se lievittää tehokkaasti tukkoista oloa sekä vahvistaa ja elvyttää väsynyttä oloa. Eukalyptuksen eteerinen öljy vahvistaa ja elvyttää väsynyttä oloa sekä poistaa lihasjännityksiä.

SANTELIPUU - tukee hengitysteitä
Santelipuun eteerinen öljy on oivallinen apuri hengitysteiden ja virtsateiden toiminnan tuki.

MIRHA - tukee nivelten liikkuvuutta
Mirhaa käytetään erilaisiin hengitystieongelmiin. Mirhan eteerinen öljy auttaa myös paitsi jäykkiin niveliin ja lievittää kipua.

NEILIKKA - lievittää särkyjä
Perinteisesti neilikan eteeristä öljyä on käytetty hengitysteiden terveyttä tukemaan ja erilaisiin särkyihin.

SITRUUNARUOHO - antiseptinen
Sitruunaruohon eteerinen öljy on paitsi ihanan raikkaan tuoksuinen, vaikutuksiltaan antiseptinen ja tulehduksia poistava.

Sanakirja, jossa focus eli keskittyä sana on tarkennettu.

Eteeriset öljyt työpäivän tiimellyksessä 

SITRUUNA -virkistää
Sitruunan eteerinen öljy on raikas, puhdas ja virkistävä tuoksu, joka auttaa parantamaan työtehoa. Jos työskentelet avokonttorissa, voit pirskottaa eteeristä öljyä vaikkapa kankaiseen nenäliinaan ja tuoksutella sitä päivän aikana.

FRANKINSENSI - lisää luovuttta
Frankinsensin eteerinen öljy sopii myös tuoksutettavaksi työpäivän tiimellyksessä. Tällä eteerisellä öljyllä on luovuutta lisääviä, stressiä lievittäviä ja keskittymiskykyä petraavia vaikutuksia.

Eteeriset öljyt ruoansulatuksen tukena

SITRUUNA - hyväksi verenkierrolle
Raikkaan tuoksunsa lisäksi sitruunan eteerinen öljy on hyväksi ruoansulatukselle ja verenkierrolle.

SITRUUNARUOHOÖLJY - lievittää turvotusta
Sitruunaruohon eteerisellä öljyllä voidaan myös helpottaa ruoansulatusvaivoja ja turvotusta hieromalla sitä vatsan alueelle mietoon pohjaöljyyn (kuten manteli- tai jojobaöljyyn) sekoitettuna.

ROSMARIINI - aktivoi
Rosmariini on mausteisen raikas tuoksu, joka aktivoi ruoansulatusta. Rosmariinin eteerinen öljy on miellyttävän tuoksuinen.

APPELSIINI - edistää, lisää ruokahalua
Ihanan raikas ja iloinen appelsiin eteerinen öljy edistää ruuansulatusta ja lisää ruokahalua.

KARDEMUMMA - aktivoi, voimistaa
Kardemumman eteerinen öljy pistää sylkirauhaset aktivoitumaan ja ruoansulatukseen lisää voimaa.

Eteeriset öljyt hiuspohjan ongelmissa

ROSMARIINI - hoitaa, stimuloi
Rosmariinin eteerinen öljy tunnetaan hyvin hiusten ja hiuspohjan hoidossa sen antibakteerisen ja verenkiertoa stimuloivan vaikutuksen vuoksi. Rosmariiniöljy tuo helpotusta ärtyneeseen, kutisevaan ja hilseilevään hiuspohjaan. Rosmariiniöljy auttaa hiuksia kasvamaan ja ehkäisee hiustenlähtöä.

TEEPUUÖLJY - rauhoittaa, puhdistaa
Luonnon oma antisepti, teepuun eteerinen öljy tunnetaan hyvin myös hiuspohjaa hoitavista ominaisuuksistaan ja tehostaan esim. hilsettä vastaan.

Eteeriset öljyt painonhallinnassa

SITRUUNARUOHO - parantaa verenkiertoa
Sitruunaruohon eteerinen öljy parantaa verenkiertoa, jolloin sillä voidaan hoitaa esimerkiksi ylipainoa. Sitruunaruohoöljyllä voidaan hoitaa raskaita jalkoja ja suonikohjuja.

NIAOULI - parantaa verenkiertoa
Niaoulin eteerinen öljy on myös hyödyllinen apuri hoidettaessa ”raskaita jalkoja”, koska se parantaa verenkiertoa.

GREIPPI - vilkastuttaa aineenvaihduntaa
Greipin eteerinen öljy auttaa kehoa keventymään ja puhdistumaan mm. vilkastuttamalla nestekiertoa ja aineenvaihduntaa.

SYPRESSI - edistää nesteenkiertoa
Sypressin eteerinen öljy on aistikas tuoksu, joka on eduksi painonpudotuksessa, sillä se edistää nestekiertoa ja tasapainottaa ihon rasvaisuutta.

Eteeriset öljyt, hormonitoiminta ja seksuaalisuus

APPELSIINI - kuukautiskivut
Appelsiinin eteerinen öljy kohottaa mielialaa ja sopii myös kuukautiskipujen hoitoon.

RUUSU - tasapainottaa, elvyttää
Ruusun eteerinen öljy on hormonitoimintaa tasapainottava, naisellista elinvoimaa elvyttävä.

PATSULI, JASMIINI, NEROLI, INKIVÄÄRI JA YLANG YLANG
Kahdenkeskisten kokemusten kruunaamiseksi ja rakkaudellisen tunnelman kohottamiseksi oivallisimpia eteerisistä öljyistä ovat patsuli, afrodisiakkinakin tunnettu jasmiini, neroli, inkivääri ja ylang ylang. Jos haluttomuus on pulmana, eteerinen santelipuu saattaa hyvinkin tuoda helpotusta tilanteeseen.

 

Tyylikäs spa-henkinen kylpyhuone.

Eteeristen öljyjen valinta & annostelu

Öljyvalinnoissa kannattaa hyödyntää asiantuntijan suositusten lisäksi omaa intuitiotaan ja hajuaistiaan: Ruohonjuuressa kaikista eteerisistä öljyistä on tarjolla testerit, joita nuuhkimalla löytää omat suosikkinsa. Kannattaa myös rohkeasti kääntyä ammattitaitoisen asiakaspalvelumme puoleen, joka osaa neuvoa valinnoissa. Kaikki eteeriset öljyt eivät sovi kaikille, esimerkiksi raskaana oleville. Varmistathan siis ennen öljyhankintoja, ettei sinulla ole kyseisen öljyn käytölle mitään estettä.

Ohjeita eteeristen öljyjen annosteluun:
Kevyt sekoitus herkille ihmisille:
Sekoita 1 tippa eteeristä öljyä > 10 ml perusöljyyn
Kokeile lempeitä öljyjä mm. laventeli, mandariini, appelsiini, roomalainen kamomilla, neroli.

Eteerinen vartaloöljy:
Sekoita 4 tippaa eteeristä öljyä 10 ml perusöljyyn
Kokeile eri öljyjä mm. greippiä tukemaan aineenvaihduntaa, santelipuuta rauhoittamaan mieltä, ruusua tasapainottamaan naisen hormonitoimintaa, mandariinia raskausarpiin, jasmiinia stressiä lievittämään ja naisellisuutta vahvistamaan, roomalaista kamomillaa vatsakramppeihin.

Diffuuseri ja tuoksulyhty eteeristen öljyjen tuoksutukseen
Huoneilmassa tuoksutettuna eteerinen öljy valitaan aina herkimmän haistelijan mukaan, jolloin huomioidaan lapset ja eläimet. Käytä eteeristä öljyä kohtuudella ja anna tuoksun olla vivahteen kaltainen.

Eteeriset öljyt kylvyssä
Eteeriset öljyt sopivat hyvin kokovartalokylpyihin ja jalkakylpyihin. Emulgoi, eli sekoita 6 tippaa eteeristä öljyä esim. tuoksuttomaan suihkugeeliin, näin eteerinen öljy sekoittuu kylpyveteen paremmin.

Eteeriset öljyt saunassa
Lisää muutama tippa eteeristä öljyä löylynhenkeen, keraamiseen astiaan, joka asetetaan kivien päälle kiukaalle.

Kaikki Ruohonjuuren eteeriset öljyt:

Ruohonjuuren eteeriset öljyt >

Eteeriset öljyt brändeittäin:

Frantsilan eteeriset öljyt >

Florame eteeriset öljyt >

Puhdas+ eteeriset öljyt >

Flow Cosmetics eteeriset öljyt >

Nurme Purest beauty eteeriset öljyt >

Aromastick eteeriset öljyt, tuoksupuikot >

Lakshmi eteeriset öljyt >

Sonnentor eteeriset öljyt >

Terhen saunatuoksu eteerinen öljy >

Les Fleurs de Bach eteeriset öljyt >

Maroma eteeriset öljyt >

Tässäpä tuhti tietopaketti eteerisistä öljyistä, toivottavasti sait apuja! Muistathan että ihanat asiakaspalvelijamme auttavat ilolla ja ammattitaidolla myymälöissä ja verkkokaupoissa eteeristen öljyjen valinnan kanssa.