Rosmariini ja rosmariiniöljy hiustenhoidossa

Rosmariini, tarkemmin rosmariinivesi ja rosmariiniöljy aiheuttavat nyt kovasti pöhinää hiustenhoidosta kiinnostuneiden keskuudessa. Se ei ole lainkaan mitenkään ihme, sillä rosmariinin tiedetään jo vanhastaan vahvistavan hiuksia. Rosmariiniöljyä käytetään myös ehkäisemään hiustenlähtöä ja erilaisia hiusongelmia. Kaikki kiiltävästä hulmutukasta haaveilevat nyt lukemaan lisää blogistamme!

Rosmariini ja rosmariiniöljy hiustenhoidossa

Antioksidanttinen rosmariini on suosittu yritti luonnonkosmetiikassa sen ihoa hellivien ominaisuuksien ja miellyttävän tuoksunsa ansiosta. Rosmariiniöljystä kohistaan nyt kovasti erityisesti hiustenhoidon rintamalla, sillä rosmariiniöljyn on huomattu edistävän hiusten kasvua. Rosmariiniöljyn tehokkuus piilee siinä, että se stimuloi päänahan verenkiertoa. Rosmariiniöljyllä on myös tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, joten ärsyyntynyt, kutiseva tai hilseilevä hiuspohja voi saada rosmariiniöljystä taivaallisen helpotuksen.

Rosmariiniöljyn käyttö hiustenhoidossa

Rosmariinia käytetään hiustenhoidossa elvyttämään hiusten terveyttä stimuloimalla päänahan verenkiertoa ja ehkäisemällä tulehduksia.

Ruohonjuuren valikoimista löytyy jo valmiiksi rosmariinia sisältäviä hiustenhoitotuotteita, kuten esimerkiksi Frantsilan Koivu-Turve shampoo ja hoitoaine jossa koivunmahlan ja turpeen mikroravinteet hoitavat ja syväpuhdistavat hiuksia ja päänahkaa hellävaraisesti. Rosmariinin eteerinen öljy ja nokkonen puolestaan stimuloivat päänahan verenkiertoa elvyttäen näin hiusten terveyttä ja kasvua. Ratamo- ja kehäkukkauutokset sekä useat eteeriset öljyt rauhoittavat ja hoitavat päänahan kuntoa.

Frantsilan Hiuspohjan hoitoöljy hoitaa ja elvyttää kuivaa, kutiavaa ja hilseilevää hiuspohjaa. Sen vaikutus perustuu rauhoittaviin ja antimikrobisiin yrtti- ja turveuutoksiin sekä eteerisiin öljyihin. Hoitava hiusöljy uudistaa hiuspohjaa ja vahvistaa lisäksi hiusten terveyttä nokkosen ja rosmariinin päänahan verenkiertoa aktivoivan vaikutuksen ansiosta. Hiukset saavat näin kiiltoa ja uutta voimaa.

Omaa mielishampoota ja hoitoainetta voi myös tuunata varsin helposti eteerisellä rosmariiniöljyllä! Hyväksi havaittu keino on lisätä muutama tippa rosmariinin eteeristä öljyä shampoon ja hoitoaineen joukkoon ja nauttia näin helposti rosmariinin hyvää tekevistä vaikutuksista hiuksille.

Nainen pitkissä, kihartuvissa hiuksissa takaapäin kuvattuna.

Rosmariiniöljyn ja rosmariiniveden valmistaminen

Rosmariiniveden valmistaminen on varsin helppoa, keittelet vain noin kourallisen tuoretta rosmariinia kymmenisen minuuttia, siivilöit veden ja kun vesi on jäähtynyt voit levittää rosmariinivettä suoraan hiuspohjaan ja suihkutella suihkepullolla vaikka kaikkialle hiuksiin.

Rosmariiniöljyn valmistaminen vaatii jo hieman kärsivällisyyttä, sillä öljyn & rosmariinin kannattaa antaa seisoskella pimeässä paikassa noin kuukauden. Rosmariiniöljy valmistukseen tarvitaan noin 200 g kuivattuja rosmariinin lehtiä sekä kahvikupillinen (noin 2,5 dl) esim. hyvää oliiviöljyä, joka tekee hiuksille muutenkin hyvää. Muistathan siivilöidä öljyn ennen käyttöönottoa : ) Pikaista apua kaipaaville ratkaisun tarjoaa kuitenkin rosmariinin eteerinen öljy, jonka saa heti käyttöön!

Rosmariinin eteerinen öljy

Rosmariini on mausteisen raikas tuoksu, joka stimuloi verenkiertoa ja ruoansulatusta. Eteerisenä öljynä sitä on käytetty ulkoisesti virkistämään muistia ja poistamaan väsymystä ja stressiä, sekä hoitamaan kolotuksia. Hiustenhoidossa rosmariinia käytetään vahvistamaan hiuksia. Eteerisiä öljyä käytettäessä on hyvä muistaa, ettei niitä tule koskaan käyttää suoraan iholle, vaan ne tulee sekoittaa pohjaöljyyn tai vaikkapa shampoon, hoitoaineen tai vartalovoiteen joukkoon.

Neem-hiusvesi hiuspohjan hoitoon

Vinkkaamme hiuspohjan hoitoon myös erinomaisen, klassikkomaineeseen kohoneen Neem-hiusveden! Dr.Hauschka Vahvistava hiushoito eli Neem-hiusvesi vahvistaa ja hoitaa hiuksia sekä elvyttää hiuspohjan verenkiertoa ja tasapainottaa ihoa. Tehokas Neem-hiusvesi sopii erityisesti hilseongelmista sekä rasvoittuvista ja elottomista hiuksista kärsiville henkilöille. Vegaaninen Neem-hiusvesi sisältää neempuun lehdistä tehtyä uutetta, nokkosuutetta, koivunkuoriuutetta ja takiaisuutetta. Neem-hiusvesi normalisoi hiuspohjan sebumin tuotantoa, tuuheuttaa hentoja hiuksia sekä ehkäisee hilsettä ja hiustenlähtöä. Neem-hiusveden käytön tuloksena komeilevat kiiltävät, terveet, vahvat ja elinvoimaiset hiukset!

Weledan vitalisoiva hiusvesi (Revitalizing Hair Tonic)

Weledan vitalisoivaa hiusvettä on valmistettu samalla reseptillä jo vuodesta 1921 - se kertoo aika mainosti tuotteen tehosta ja suosiosta. Hiusveden tehoaineina temmeltävät mm. rosmariiniöljy ja piparjuuriuute, jotka auttavat monenlaisiin hiuspohjan ongelmiin, kuten kutinaan, ärsytykseen ja hilseeseen. Hiusveden rosmariini aktivoi päänahan verenkiertoa ja ehkäisee näin myös ylenpalttista hiusten ohenemista. Weledan hiusvesi saa myös hiukset tuntumaan välittömästi tuuheammilta ja vastustamattoman raikkailta. Weledan hiusvesi on myös loistava kesätuote, jolla saa näppärästi vähennettyä kuivasampoon ja hiuspuuterin käyttöä sekä pidennettyä hiusten pesuväliä.

Toivottavasti sait näistä vinkeistä apua ja iloa hiustenhoitoon!

Muistathan että ammattitaitoinen asiakaspalvelumme auttaa ilolla niin myymälöissä, kuin verkossakin hyvän olon ostoksissa!

 Kurkkaa tästä Ruohonjuuren kuukauden tarjoukset >