Talven taika on nautinnon aika

Nautitaan talvesta hyggeillen ja otetaan kylmästä kaudesta ilo irti! Kotona on nyt erityisen ihanaa olla, kokkailla ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Lumileikit, pitkät kylvyt kynttilänvalossa, lämmittävät juomat ja mausteiset ruoat, lokoilu sohvalla hyvän kirjan ja lämmittävän kaurapussin kera - aivan kaikenlainen hemmottelu kuuluu tähän aikaan. Lue blogistamme ihanimmat hemmotteluvinkit!
Talven taika on nautinnon aika

Talvi on ihanaa aikaa johon mahtuu kaikkea pitkistä kylvyistä tai lempeissä löylyissä lekottelusta riemukkaisiin lumileikkeihin ja hikipäässä hiihtämiseen. Rauhalliset kävelylenkit kuvankauniissa lumimaisemissa saavat sykkeen laskemaan ja mielen rauhoittumaan, keho nauttii nyt myös lempeästä joogasta. Kotona on aivan erityisen ihanaa olla, leipoa ja kokkailla, lueskella tai kuunnella kirjaa vilttiin kääriytyneenä, lämmin kaurapussi kainalossa ja teekupponen käden ulottuvilla. Neuleetkin tuntuvat syntyvän aivan käden käänteessä! Talvella ehtii usein viettämään paremmin aikaa myös ystävien ja perheen kanssa, kesällä kun kaikki tahtovat vähän hajaantua mökeille ja maailman mannuille.

Kodikas astelema, jossa puukauha ja -tarjotin sekä mausteita.

Juuri nyt aivan kaikenlainen hemmottelu ja nautiskelu on paikallaan. Moni tunteekin kehossaan kuinka se vaipuu - jos ei nyt suorastaan talviunille, niin ainakin verkkaisempaan rytmiin. Päivätorkut maistuvat ja kaikenlainen hötkyily loistaa poissaoloaan. Talvisin kannattaa suosia pataruokia, joiden vedet kielelle herauttavat tuoksut leviävät verkkaiseen keittiöstä pakkasen paukutellessa ulkosalla. Mahtavan maun lisäksi pataruoat valmistuvat kuin itsestään uunissa tarjoten makuelämyksiä isommallekin vierasjoukolle, vieläpä usein varsin edullisesti. Talven ruoissa maistuvat maailman maut ja kurkuma, inkivääri, chili, juustokumina, kardemumma ja kaneli löytävät nyt tiensä kotikokkien patoihin. Lämpimät juomat tekevät kauppansa ja kaakaossa, teessä ja kahvissa maistuu myös talven maut, kokeile vaikkapa Foodinin Chai -mausteseosta!

Ihoa ja hiuksia saa nyt hemmotella oikein antaumuksella - kiireettömät pesuhetket, pitkät kylvyt, lempeät löylyttelyt ja jalkakylvyt saavat niin kehosi kuin mielesikin hyrisemään mielihyvästä. Iho ja hiukset kaipaavat nyt tehokosteutusta sekä suojaa pakkaselta ja viimalta. Suosittelemme lämpimästi talven yleisvoiteeksi koko perheelle Weledan Skin Food -voidetta, jonka kermaisen tuhti koostumus kosteuttaa, hoitaa ja suojaa tehokkaasti kuivaakin kuivempaa ihoa. Voide on niin tehokas, että moni tykkää käyttää sitä jalkavoiteena karheine kantapäineen. Kokeile ottaa mukaan kylpyhetkiin Magnesium-kylpyhiutaleita, jotka tuovat helpotusta lihasjumeihin ja tukea lihasten palautumiseen - vaikkapa juurikin sen hiki päässä hiihdetyn lenkin jälkeen!

Talven kuivattamille hiuksille kannattaa kokeilla luonnonkosmetiikan Attituden kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta. Superleaves -sarjaan kuuluvat tuotteet sisältävät qvinoaa, jonka korkea lysiinipitoisuus edistää hiusten kasvua ja korjaa niitä. Kvinoa auttaa myös kosteuttamaan ja suojaamaan väriä. Mukana on jojobaa, joka puolestaan korjaa vaurioita ja kosteuttaa luonnollisesti. Tuoksu muistuttaa guavaa ja marjoja.

Ihminen lepäilee koiran kanssa sängyllä.

Talvella tekee mieli torkkua ja torkuttaa. Unirytmistä olisi kuitenkin tärkeää pitää kiinni ja hemmottelevia päivätorkkuja ottaessa olla maltillinen, ettei vuorokausirytmi pääse kovin pahasti sekoittumaan ja yöunille meno kovasti venymään. Varsinkin aamu-unisilla ihmisillä talviaamut ovat yhtä tuskaa, jos unille päästään jatkuvasti liian myöhään. Mikäli unen kanssa on pulmia, suosittelemme kokeilemaan Harmonian niDRA -ravintolisää, joka on suunniteltu nimenomaan unipulmien kanssa kamppailevien avuksi. niDRA yhdistää ashwhagandhan (Withania somnifera) ja sahramin (Crocus sativus) voimat. Ashwagandha onkin monille jo tuttu moninaisista hyvinvointia edistävistä vaikutuksistaan. Adaptogeeninen ashwagandha tunnetaan parhaiten mielenterveyttä ja rentoutumista tukevista ja unentuloa avittavista vaikutuksistaan, mutta sillä on myös paljon muitakin avuja! Se tukee sydämen- ja verisuonten hyvinvointia, kognitiivisia toiminoja (muisti, oppiminen), hengitysteiden toimintaa ja hedelmällisyyttä. Onpa sillä tekemistä kauneudenkin kanssa, nimittäin ashwaganhda on antioksidanttinen, sillä on uudistava vaikutus ja se edistää ihon hyvinvointia.

Napostelumielitekoihin vinkkaamme Puhdistamon paremmat snäkipalat, joiden avulla makeanhimoa saa tyydytettyä sokerihöttöjä terveellisemmällä tavalla kuivattujen hedelmien ja marjojen sekä pähkinöiden kera.

Tee hyvää itsellesi, nauti ystävien ja perheen seurasta sekä lumen ja pakkasen kauneudesta. Panosta asioihin, joista tulee hyvä olo ja mukava mieli.

Nautinnollisia talvipäiviä ja tervetuloa hyvän olon ostoksille Ruohonjuuren myymälöihin ja verkkokauppaan, joissa kaikki ostokset ovat parempi valinta niin omalle hyvinvoinnillesi, kuin luonnollekin.

**************************** 

Terveysväitteiden perusteet / EFSA:

M-2008-1061 2183 - Withania somnifera (common name: Ashwagandha) - Mental Health and relaxation
M-2008-1061 2503 - Withania somnifera (Withania, horse smell, ginseng Indian, ashwagandha) - Cardiovascular health
M-2008-1061 3251 - Ashwagandha root (Withania somnifera) - Adaptogenic properties
M-2008-1061 3657 - Withania somnifera - Contributes to optimal mental and cognitive activity
M-2008-1061 4194 - Withania somnifera ROOT - Mental, stress & sleep
M-2008-1061 4195 - Withania somnifera ROOT - Energy
M-2008-1061 4196 - Withania somnifera ROOT - Respiratory
M-2008-1061 4197 - Withania somnifera ROOT - Rejuvenation
M-2008-1061 4198 - Withania somnifera ROOT - Reproduction
M-2008-1061 4199 - Withania somnifera ROOT - Skin
M-2008-1061 4507 - Withania somnifera-roots-Ashwagandha, Winter cherry - Antioxidant Activity

M-2008-1061 2038 - Crocus sativus L. (Common name : Synonym : C. officinalis Martyn) - Mental health
M-2008-1061 2251 - Crocus sativus - Menstruation
M-2008-1061 2427 - Crocus sativus - Fertility