Mitä ovat psykobiootit?

Kun mieli on maassa ja elämä stressaa, saattaa apu löytyä suolistoa hellivistä maitohappobakteereista!
Kun mieli on maassa, apu voi löytyä maitohappobakteereista! Psykobiootit eli suolistobakteerit, joilla voi olla positiivinen vaikutus aivoihin ja mielialaan
Eikö olekin aika ihmeellistä, että suolistomme bakteerit voivat auttaa meitä kestämään paremmin stressiä ja parantavat mielialaamme? Mielialamme vaikuttaa suoraan suolistoomme, mutta myös suolistomme bakteerikanta vaikuttaa suoraan mielialaamme. Hermostossa ja suolistossa tapahtuu asioita, jotka eivät siis ole meidän omasta tahdostamme kiinni.
Tutkimusten perusteella vaikuttaa siltä, että tietyillä maitohappobakteereilla saattaa olla masennusta helpottavia vaikutuksia. 

Suolistobakteereja, joilla voi olla positiivinen vaikutus aivoihin ja mielialaan, kutsutaan psykobiooteiksi.

Tuoreiden tutkimusten mukaan mielialaan ja aivoihin vaikuttavia  psykobiootteja ovat maitohappobakteereihin kuuluvat Bifidobacterium- ja Lactobacillus-sukujen bakteerit, mm. Lactobacillus helveticus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus fermentum, Bifidobacterium breve ja Bifidobacterium longum.

Nämä kaikki psykobiootit lievittävät tutkitusti masennus- ja ahdistuneisuusoireita sekä yleisesti ärtyneen suolen oireyhtymää sairastavien oireita. Varsin pätevä psykobiottikimara löytyy näppärästi esimerkiksi Mikroveda Life -maitohappobakteerivalmisteesta.

Ruohonjuuren hyllyilläkin komeileva Mikroveda Life -maitohappobakteerivalmiste on tehokkuudeltaan ainutlaatuinen juuri näiden erilaisten bakteerikantojensa ansiosta. Mielialaan vaikuttavien hyvien bakteerien lisäksi Mikroveda Life sisältää muitakin hyödyllisiä bakteereja, kuten maaperäisiä bakteereita, fotosynteesibakteereita, maitohappobakteereita ja probioottisia hiivoja.

Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että fotosynteesibakteerit poistavat myrkkyjä kehostamme. Nämä bakteerit kirjaimellisesti poistavat suoliston seinämästämme kuonaa, jolloin suolistomme puhdistuu.

Maaperäinen bakteeri Bacillus subtilis taas tuottaa antibioottisia aineita. Se myös erittää ruoansulatusta tukevia entsyymejä, kuten amylaasi-, proteaasi- ja lipaasientsyymejä. Maitohappobakteerikannat L. acidophilus, B. longum, L. helveticus, S. cerevisiae, L. plantarum ja B. lactis taas vaikuttavat suoliston kautta hilliten koko elimistömme tulehdusreaktioita.

Vuoden Superruoka -palkinnonkin taannoin pokannut Mikroveda Life on maitohappobakteerivalmiste, mutta se sisältää hyvien bakteerien lisäksi 20 luomulaatuista ja fermentoitua yrtti- ja kasviuutetta, jotka tukevat ruoansulatusta. Suosittelemme testaamaan!

Juoman sisältämät yrtti- ja kasviuutteet ovat myös orgaaninen kasvualusta maitohappobakteereille ja auttavat maitohappobakteereita säilymään aktiivisina tuotteen koko säilyvyysajan, myös tuotteen avaamisen jälkeen ja sen käytön ajan.

Mikroveda® Life on suolistolle todellista superruokaa, ja se sisältääkin runsaasti fermentoituja superfoodeja. Näistä lakkakääpä- eli Reishiuute on adaptogeeni, joka vahvistaa immuniteettia, suojaa virussairauksilta ja tukee maksan toimintaa.

Inkivääri taas parantaa ääreisverenkiertoa, puhdistaa elimistöä, lievittää kipuja ja auttaa matkapahoinvointiin. Inkivääri on myös antioksidantti ja sillä on bakteereja tuhoava vaikutus.
Viinirypäleen siemenuute toimii superantioksidanttina. Se sisältää rutiinia, omega-rasvahappoja ja kuitua, sekä suojaa bakteeri-infektioilta.

Mikroveda® Life ei sisällä lainkaan inuliinia, koska inuliini saattaa ärsyttää suoliston limakalvoa. Mikroveda® Life on luonnonmukainen, biologisesti sertifioitu ravintolisä, joka ei sisällä säilöntäaineita, gluteenia eikä sokeria.
Vuoden Superruoka -palkinnonkin taannoin pokannut Mikroveda Life on maitohappobakteerivalmiste, mutta se sisältää hyvien bakteerien lisäksi 20 luomulaatuista ja fermentoitua yrtti- ja kasviuutetta, jotka tukevat ruoansulatusta. Suosittelemme testaamaan!