Kollageeni – ihon ja nivelten hyvinvoinnin salaisuus!

Kollageeni on nuorekkaan olemuksen salaisuus. Tiesitkö, että osapuilleen 25 vuoden iässä elimistö alkaa menettää kykynsä tuottaa kollageenia? 40 vuoden kieppeillä vietetäänkin sitten jo kollageenintuotannon hautajaisia.
Kollageeni on nuorekkaan olemuksen salaisuus


Kollageeni on tukikudoksen yleisin proteiini. Sitä esiintyy mm. luussa, rustossa, jänteissä, ihossa sekä elinten ympärillä.


Kollageeni muodostaa 30 % ihmisen elimistön proteiinista. Se on ihon tärkein rakennusaine - huimat 70 % ihon proteiinista on kollageenia. Kollageenin voidaankin hyvin sanoa olevan ihon ylin ystävä: se mm. auttaa pitämään ihon sileänä.

Kollageenin puute johtaa useisiin ihon ikääntymisen merkkeihin, kuten esimerkiksi ryppyihin, juonteisiin ja veltostuneeseen ihoon sekä couperosaan ja pigmenttiläiskiin. Ei olekaan ollenkaan ihme, että kollageenilisät ovat nousseet viime aikoina suureen suosioon ihon kauneudesta ja nivelten hyvinvoinnista kiinnostuneiden keskuudessa.

Ruohonjuuresta löydät laadukkaita kollageenituotteista, joista suosituimpia ovat Skingain-ravintolisät sekä Puhdas + -sarjan kollageenijauhe.

Nämä kaksi kollageenituotetta ovat eläinperäisiä - vegaanit saavat kollageenia Irish Moss:ista eli irlanninsammalesta, jota Ruohonjuuresta löytyy Algamar-merkkisenä.