Sienisankarit avuksi – Lääkinnälliset sienet terveyden tukena

Tiesitkö, että ihminen on geneettisiltä ominaisuuksiltaan enemmän sieni kuin kasvi? Sienimaailman supersankareista onkin isosti iloa terveyttä optimoitaessa.
lääkinnälliset sienet biohakkerisuklaa

Lion´s mane eli siiliorakas

Siiliorakas eli Lion´s mane (Hericium erinaceus) on todellinen älysieni, joka pitää sisällään hermokasvutekijöitä. Kognitiivisia kykyjäkin kasvatatta siiliorakas on konttorirotan salainen ase, joka on kasvattanut viime aikana suosiotaan etenkin keskittymistä ja tarkkuutta vaativaa työtä tekevien keskuudessa.

Osta verkkokaupasta >>

Asiakkaamme suosittelee: FourSigmatic: Lion´s mane

”Loistava juoma-aines, jonka terävöittävät vaikutukset tosiaan pystyy tuntemaan. Helppokäyttöinen ja näppärä: kulkee ihan iisisti töissäkin mukana. Suosittelen muillekin toimistotyöläisille, jotka kaipaavat toisinaan lisää skarppiutta työskentelyynsä!" - Johanna

Osta verkkokaupasta >>

Work-biohakkerisuklaa: siiliorakasta maailman herkullisimmassa muodossa?

Work-nimellä paiskattu biohakkerisuklaa on funktionaalinen raakasuklaa, joka on kehitetty tuomaan lisätehoa työpäivään ja avuksi vaativiin tilanteisiin, kuten opiskeluun ja tietotyöhön. Tämä suklaa siis tekee muutakin kuin maistuu hyvälle.

Biohacker Centerin ja Foodinin yhteistyössä kehittelemän Work-suklaan tehoaineina temmeltää kotimaisen metsämustikan lisäksi Chocamine-uute (teobromiini) ja siiliorakasuute (lion's mane).

Suklaan sisältämän metsämustikan flavonoidit, erityisesti antosyaanit parantavat muistia ja tehostavat kognitiivista suorituskykyä. Lion's Mane - eli siiliorakasuutteen sisältämä Erinace A lisää hermokasvutekijöiden (NGF) tuotantoa erityisesti etuaivolohkolla. Alustavien tutkimusten mukaan siiliorakas parantaa myös muistia. Suklaassa vaikuttava Chocamine-uute on kaakaosta tehty tiiviste, jonka avulla saat yhdestä suklaalevystä irti usean suklaalevyn vaikutukset mm. polyfenolien, anandamidin ja teobromiinin osalta. Teobromiini on suklaassa esiintyvä kofeiinin tapainen stimulantti, jonka vaikutus on kofeiinia tasaisempi ja pidempi.

Osta verkkokaupasta >>

Pakuri- ja lakkakäävät

Pakuri ja lakkakääpä eli reishi ovat sienimaailman sankareita, “terveyden sveitsiläisilä linkkuveitsiä”,  jotka pitävät yllä vahvaa vastustuskykyä. Kun näiden lääkinnällisten sienten hyötyjä ujuttelee säännöllisesti elimistöönsä, kroppa saa niin vahvat aseet, etteivät lentsut pääse vahvaksi kehitettyä puolustusta nurjertamaan!

Suomen luonnossakin kasvavaa pakuria voi kerätä puista maanomistajan luvalla ihan ilmaiseksi. Pakuri kannattaa poimimisen jälkeen kuivata ja keittää useamman tunnin ajan teeksi, jotta siitä saa irti arvokkaita tehoaineita. Pakuria saa Ruohonjuuresta näppäräkäyttöisenä uutejauheina ja uutteina. Niistä immuniteettiä buustaavat tehoaineet nappaa kätevästi hyvinvointinsa tueksi.

Reishi on tyyneyttä ja mielenrauhaa edistävä supersieni, stimuloi kroppaa pystymään parhaimpaansa. Se edistää verenkiertoa ja fyysistä hyvinvointia, alentaa veren kolesterolipitoisuutta ja vahvistaa immuniteettijärjestelmää. Ruohonjuuressa reishiä myydään pakurin tavoin uutejauheena ja uutteena, joista terveyshyödyt saa irti varsin vähällä vaivalla.

Osta reishi verkkokaupasta >>

Osta pakuri verkkokaupasta >>

Cordyceps

Toukkasieneksikin kutsuttu cordyceps eli kiinanloisikka edistää maksan ja munuaisten toimintaa. Adaptogeeninä toimiva cordyceps auttaa myös mukautumaan vaativiinkin olosuhteisiin, nostaa energiatasoja, buustaa kehoa uudistumaan ja vastustuskykyäkin vahvemmaksi.

Cordyceps nauttii suurta suosiota etenkin urhelijoiden keskuudessa. Ei olekaan ollenkaan ihme, että pikajuoksijana menestystä saavuttanut, Ruohonjuuren asiakas Nooralotta Neziri on muiden muassa vaikuttunut toukkasienen tehosta:

- Four Sigmatic-sarjan Instant Cordyceps on aina mukanani kisamatkoilla. Siitä saan valmistettua luonnollista urheilujuomaa, tuomaan lisää virtaa treeneihin ja kisoihin, pikajuoksija ja Ruohonjuuren asiakas Nooralotta Neziri suosittelee.

Osta verkkokaupasta >>