Chaga Health: voimaa ja terveyttä luonnon antimista!

Chaga Health on keskittynyt ravinteikkaista luonnon antimista puhtinsa ponnistaviin tuotteisiin - erinomaisiin eliksiireihin, jotka ovat jo tovin helisyttäneet Ruohonjuurenkin asiakkaiden makuhermoja.
Chaga Health: voimaa ja terveyttä luonnon antimista!

Isoäidit tietävät. Juuri he välittävät usein eteenpäin suvun viisautta ja perinteisiä tapoja, joilla edistää terveyttään. Myös Chaga Healthin omistajasuvussa on nautittu terveellistä pakurikääpäeliksiiriä jo ainakin sadan vuoden ajan - ja juuri näistä terveysperinteistä virisi idea yrityksen perustamiseen.  Suvussa kiertänyt, alkuperäinen resepti toimi inspiraationa ja pohjana nykyisten tuotteidensa valmistusprosessissa.

Chaga Health sai alkunsa vuonna 2014. Sitä ennen yrityksen perustaja oli ollut perustamassa yleishyödyllistä yhteisöä Organic Estonia ja vei metsämarjoja Aasiaan. Chaga Healthin kaikki raaka-aineet ja pakuri tulevat Virosta. Viro on ihanteellinen paikka pakurikäävälle. Maan pinta-alasta puolet on metsää, josta 1,3 miljoonaa hehtaaria on luonnonmetsää.

- Tunnemme nimeltä jokaisen kaikki näistä metsistä pakuria ja yrttejä keräävän viljelijän ja hunajaa tuottavat mehiläishoitajat. Tunnemme siis tarkkaan eliksiiriemme jokaisen ainesosan ja tiedämme tarkalleen mistä ne ovat peräisin, Anita Jarrah Chaga Healhilta kertoo.

Chaga Healthin ensimmäinen tuote oli Elemental Elixir, jossa pääraaka-aineina paistattelivat pakuri ja aloe vera. Tuote on edelleen tuotannossa, mutta suositummat maut (kuten tyrni ja mustaherukka) vauhdittivat sittemmin Chaga Healthin myynnit ennätyslukemiin. Myös uusi tuote, vegaaneille sopiva (hunajaton) Chaga Health Immuno Elixir ruusunmarja on löytänyt paljon tyytyväisiä käyttäjiä.

- Tyrniä ja mustaherukkaa nautitaan eniten talvella, mutta ruusunmarja on hyvä kesätuote. Ruusunmarja on todellinen kauneuseliksiiri, Anita Jarrah Chaga Healhilta toteaa.

Anita suosittelee eliksiirejä kaikille, joita kiinnostaa kylmän kauden terveyshaasteiden voittaminen ja oman kehonsa vahvistaminen.

Hänen mukaansa erityisesti äidit ovat löytäneet Chaga Healthin tuotteet. Chaga Health eliksiirit sopivat yli 3-vuotiaille lapsille. Eliksiirien maku on ollut monille lapsille myös mieleinen.

Chaga Healthin tuotteista ovat Jarrahin mukaan erittäin innostuneita myös biohakkeroinnista kiinnostuneet.

Chaga Health -eliksiirien terveyshyödyt

Ykkösainesosana temmeltävä pakurikääpä on tehnyt itseään tunnetuksi Suomessa jo pitkään. Lehtipuiden lahottajasieni pakurikääpä (Inonotus Obliquus) on useilla varttuneilla lehtipuilla esiintyvä pikimusta lahottajasieni. Pakurikääpää on hyödynnetty Kiinassa sekä Siperiassa jo pitkään. Suomessa siitä tehtiin sota-aikana teetä. Se on saavuttanut todellinen kansanliikemäisen maineen ja suosion hyvinvointiaan aktiivisesti ylläpitävien ihmisten keskuudessa suomalaisena superruokana.

Suomen luonnon ykkösantimeksikin usein tituleerattu pakuri (chaga) saa kehosi supervoimat valloilleen ja vahvistaa kroppaasi pysymään täydessä terässä myös kylmän kauden erikoishaasteiden painaessa päälle.

Chaga Healthin tuotteita varten kerätty pakuri tuplauutetaan tuotantolaitoksellaan. Tämän jälkeen pakuriuute sekoitetaan muiden raaka-aineiden kanssa. Eliksiirit pakataan lasipulloihin, jonka jälkeen ne toimitetaan myös Ruohonjuuren asiakkaiden iloksi ja hyödyksi.

Ravinnerikkaat eliksiirit sisältävät runsaasti marjoista (ruusunmarja, tyrni ja mustaherukka) ammentavaa C-vitamiinia, joka edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

- Kaikki eliksiirien ainesosat tunnetaan pohjoisissa kansanperinteissä ja niiden vaikutuksista ihmisen kehoon ja mieleen on tehty kasvavassa määrin tieteellisiä tutkimuksia Jarrah kertoo.

- Chaga Healthin yhteistyökumppaneita tiede- ja tutkimustoiminnassa ovat Eurofins ja BioCC, joten pystymme toivottavasti osoittamaan paljon uutta tutkimustietoa tulevina vuosina myös pakurista ja muista raaka-aineista.

Chaga Healthin eliksiirit nauttivat suosiota myös urheilupiireissä - niin Virossa kuin Suomessakin. Suomessa Chaga Healthin eliksiirejä nauttii isolla ilolla esimerkiksi entinen jääkiekkoilija Petri Varis.

Tutustu Chaga Health -tuotteisiin!