Valioravinto – laadukkaat, hyvinvointia ja terveyttä ylläpitävät ja lisäävät ravintolisät

Valioravinnon oluthiivahiutaleet rikastavat monen Ruohonjuuren asiakkaankin ruokavaliota  - ja monelle tuttuja ovat myös muut Valioravinnon terveystuotteet. Nyt tutustutaan yritykseen perinteikkäiden terveystuotteiden takana.

valioravinto ravintolisät

Valioravinto on Suomen vanhin terveystuotetukkuri. Valioravinto Oy:n perusti vuonna 1960 Apteekkari Bertel Pomoell. Hänen nimeään kantava tuotesarja on myynnissä myös Ruohonjuuressa.

Valioravinnon kotikaupunki on Pietarsaari, vaikka toimintaa on tänä päivänä myös pääkaupunkiseudulla. Henkilökuntaa on nykyisin 25:n ahertajan verran. Valioravinnon perustaja, apteekkari Bertil Pomoell oli suomalaisen luontaistuotealan edelläkävijä, innostaja ja tienraivaaja. Hän oli kiinnostunut luonnosta sekä luonnon ja ihmisen vuorovaikutuksesta. Farmasian ammattilaisena hän tunsi hyvin rohdoskasvit ja osasi käyttää niitä hyväksi työssään. Bertil Pomoell oli kiinnostunut kaikesta, ”mikä alkoi sanalla bio”. Hän oli aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja ja kehitteli oman toimialansa lisäksi useita vuosikymmeniä aikaansa edellä olevia projekteja, kuten biokaasua, biologisia lannoitteita ja biologista veden puhdistusta.

Valioravinnon ensimmäinen tuote olivat Nokkos- ja peltokortetabletit, mutta varhain alkunsa saivat myös Ruohonjuuressa suureen suosioon kivunneet Oluthiivahiutaleet. Myös erilaiset siitepölytuotteet olivat menossa mukana Valioravinnon alkutaipaleella. Bertelille oli tärkeää löytää raaka-aineet Suomen luonnosta. Etenkin tuotteisiin tarvittavaa nokkosta kerättiin alkuaikoina paljon oman henkilökunnan toimesta.

Valioravinnon toiminnan ytimessä on laadukkaiden, hyvinvointia ja terveyttä ylläpitävien ja lisäävien ravintolisien tarjoaminen kaikelle kansalle. Ja valikoimaa – sitähän Valioravinnolla piisaa 85 eri tuotteen laajuudelta!

Markkinointipäällikkö Janne Grahnin oma suosikkituote on Kyolic-valkosipulivalmiste.

– Olen käyttänyt sitä päivittäin koko Valioravinto-urani aikana eli jo viidentoista vuoden ajan. Moni muu valioravintolainen on käyttänyt tuotetta vieläkin pidempään. Kyolicilla on vaan niin vakuuttava kliininen tutkimustausta, että en enää uskalla olla syömättä tuotetta, vaikka muuten terve olenkin. Kyolic laskee verenpainetta ja homokysteiinitasoja tutkitusti sekä pitää kesäisin punkit loitolla, Janne kehuu innostuneena.

valioravinto ravintolisät

Valioravinnon Kyolic-valkosipulikapselit ja Multikarosin ovat mainioita tuotteita etenkin kevät- ja kesäajan kumppaneina.

– Multikarosin -valmistetta suosittelemme sitä kaikille auringonvalossa viihtyville. Se on luonnollinen ja tehokas aurinkosuoja iholle.

– Kyolic on tuote, josta hyötyy jokainen  ihminen maan päällä! Erityisesi Kyolicistä saavat apua keski-ikäiset. Sydänterveys on perusasia, jota kannattaa vaalia. Kyolic vaikuttaa tutkitusti stressiin, verenpaineeseen, homokysteiinitasoihin ja jopa kolesteroliin, Janne Grahn opastaa.

Multikarosinin sisältämät beetakaroteeni ja lykopeeni ovat karotenoideja, jotka auttavat suojaamaan vaalean ihon soluja auringon UV-säteilyn tuottamilta vapailta radikaaleilta. Beetakaroteeni on A-vitamiinin turvallinen esiaste, josta elimistö muodostaa tarpeen mukaan aktiivista A-vitamiinia. Lykopeeni on kaksi kertaa beetakaroteenia voimakkaampi ja sitä tukeva luonnon suoja-aine. MultiKarosin sisältää aitoja kasviperäisiä luonnonaineita. Beetakaroteeni on valmistettu Dunaliella saliva -mikrolevästä ja lykopeeni auringon kypsyttämistä tomaateista. Kapselin kuori on kasvipohjainen ja tuote sopii erinomaisesti myös vegaaneille ja kala-allergikoille.

valioravinto ravintolisät

Kyolic-valmisteen tehoaineena puolestaan temmeltää valkosipuli (Allium sativum), joka on yksi luonnon vahvimmista terveysvaikutteisista kasveista. Kyolic on jälkihajuton ja tutkitusti tehokas valkosipulivalmiste. Sen sisältämä valkosipuliuute on rekisteröity kaikkialla maailmassa nimellä Aged Garlic Extract (AGE). Tuote on ollut jo pitkään maailman suosituin valkosipuli -ravintolisä. Kyolicia myydään 46 maassa. Ainutlaatuinen ns. kylmäkypsytysprosessi kehitettiin 1950-luvulla vanhan japanilaisen säilömistavan pohjalta. Valmistuksessa ei käytetä lainkaan lämpöä eikä kemikaaleja. Pilkotut valkosipulit suljetaan sellaisinaan terässäiliöihin kylmäkypsymään 20 kuukauden ajaksi. Lukuisten itsestään tapahtuvien entsymaattiseten reaktioiden ja biokemiallisten muutosten tuloksena syntyy AGE-uute. Aivan kuten juustot ja viinit, myös terveysvaikutteinen valkosipuli paranee ja vahvistuu kypsyessään.Patentoidun kylmäkypsytyksen ansiosta Kyolic sisältää runsaasti valkosipulista luontaisesti kehittyviä tehoaineita, kuten standardoidun määrän S-allyylikysteiiniä (SAC). Tutkimusten perusteella SAC:n uskotaan olevan vahvin valkosipulista saatava bioaktiivinen ainesosa.

Osta Valioravinnon tuotteita Ruohonjuuren verkkokaupasta >>