RUOHONJUURI PODCAST – kuuntele ja innostu itsekin!

Ruohonjuuren podcastit ovat mitä mainiointa kuunneltavaa päiväsi piristykseksi ja ajatustesi avartamiseksi! Haastattelussa Suomen parhaat ja nimekkäimmät asiantuntijat erilaisista terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista sekä ajankohtaisista asioista. Kuuntele, mikä on nyt in – ja inspiroidu itsekin! Uusia jaksoja julkaistaan kuukausittain.

24. Minimalistista ihonhoitoa: haastattelussa Laponie of Scandinavian perustaja Kristina Pentti

Ruohonjuuren asiakkaitakin jo vuoden verran ihastuttanut, kotimainen Laponie on Scandinavia on ihonhoitosarja, joka perustettu ratkaisemaan herkän ja reaktiivisen ihon haasteita. Mutta mistä sarja oikein sai alkunsa? Tässä jaksossa haastateltavana on Laponie of Scandinavian perustaja Kristina Pentti.
Kuuntele tästä >>

24. Kun kinkku ei ole kankku! Haastattelussa kasviskinkkujen konkari Eetu Keskinen

Porkkananpurijankaan joulu ei ole ankeilun aikaa, kun pitopöytiään notkuttaa vaikkapa verrattomin vegekinkuin. Kasviskinkkujen konkari Eetu Keskinen Organic Health -luomutukusta opastaa tässä podcast-jaksossamme eettisten jouluruokien herkulliseen maailmaan.
Kuuntele tästä >>

23. Hellät hyvästit joulustressille! Haastattelussa Puhdistamon tuotekehityspäällikkö Markus Lundström

Juhlista jaloimman odottelu aiheuttaa hyvän mielen ja ilonpilkahdusten lisäksi monille ihmisille myös stressiä moninaisine tehtävälistoineen. Hengitysharjoitukset, riittävän hyvään tyytyminen ja velvollisuustaakan keventäminen auttavat varmasti osaltaan helpottamaan ylikierroksia. Apua joulustressiin voi saada myös yrteistä ja sienistä. Tässä jaksossa vieraanamme Puhdistamon tuotekehityspäällikkö Markus Lundström kertomassa vinkkejä joulustressin selätykseen.
Kuuntele tästä >>

22. Biomed – laadukkaita ravintolisiä pitkin perintein – haastattelussa fytonomi Birgit Stenroos

Tiesitkö, että Ruohonjuuren asiakkaitakin laadukkailla tuotteillaan ihastuttanut ja hoivannut Biomed on yksi Suomen vanhimmista luontaistuotealan yrityksistä? Tässä podcast-jaksossamme vieraana Biomedilta fytonomi Birgit Stenroos kertomassa lisää sarjan mahtituotteista!
Kuuntele tästä >>

21. Kokonaisvaltainen painonhallinta – haastattelussa ravintoterapeutti Eijaliisa Koivu

Langanlaiha ei varmasti kenenkään ole hyvä olla mutta toisaalta liikakilotkin tuppaavat käymään taakaksi, myös terveydelle. Mitkä ovat hyvinvointia edistävän painonhallinnan kulmakivet? Eli millä eväin liialliset kilot pysyvät kurissa? Kokonaisvaltaisen painonhallinnan saloja valottaa tässä podcast-jaksossa Ruohonjuuren ravintoterapeutti Eijaliisa Koivu.
Kuuntele tästä >>

20. Ketogeeninen ruokavalio – haastattelussa Sami Sundvik

Ketogeeninen ruokavalio on jo muutaman vuoden ajan ollut suosiossa terveystietoisten keskuudessa rapakon tuolla puolen. Viime aikoina ketogeenisen ruokavalion eduista on alettu pöhistä myös Suomessa. Aiheesta tuoreessa podcast-jaksossamme keskustelemassa Sami Sundvik sekä podcast-juontajamme Anna Saraneva.
Kuuntele tästä >>

19. Gua sha – haastattelussa Infinita Oy:n Anna Convertino

Tuotteettoman ihonhoidon airueina suosiota niittävät nyt gua sha -hierontakivet, joiden avulla tehdään kotikonstein pieniä ihmeitä niin kasvojen, vartalon kuin päänahankin hoidon saroilla. Mutta mistä gua sha -buumissa oikein on kyse ja mitkä ovat gua sha-hieronnan hyödyt? Aiheesta tässä podcast-jaksossa keskustelevat Infinita Oy:n Anna Convertino ja Ruohonjuuren podcast-hostimme Anna Saraneva
Kuuntele tästä >>

17. Rohkeasti parempaan päin – Jalotofu
Mikä tekee yrityksestä pioneerin? Ainakin niin vahva usko omaan juttuun, että uskaltaa rakentaa kasviproteiinin tuotannon Suomeen, Tammisaareen, vuonna 1989. Aikana, jolloin kasvissyönti oli maassamme hyvin harvinaista. Nykyään Jalotofu on alkuperäisen, rohkean vision ilmentymä.
Kuuntele tästä >>

16. Rohkeasti parempaan päin – Frantsila
Ruohonjuuren asiakkaille varmasti jo hyvin tutuksi tullut Frantsila on suomalainen perheyritys ja yrttien luomuviljelyn edelläkävijä Pohjoismaissa. Frantsila on erikoistunut luonnonmukaisten, terveyttä ja kauneutta edistävien tuotteiden valmistukseen – uraa on uurrettu vuodesta 1981 saakka. Kuuntele Frantsilan perustajan Virpi Raipala-Cormierin haastattelu kukkean luomuyrttitilan lähes 40-vuotisesta taipaleesta.

Kuuntele tästä >>

15. Rohkeasti parempaan päin – Makrobios
Makrobios on suomalainen luomuruuan pioneeri. Makrobioksen historia juontaa juurensa jo vuoteen 1984. Biologiaa ja vaihtoehtolääketieteitä maailmalla opiskellut Henrik Nyberg huomasi Suomeen palattuaan, että kauppojen luomutuotetarjonta ei palvellut hänen omia tarpeitaan tarpeeksi hyvin. Nyberg etsi työkaluja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja lähti liikkeelle vatsasta sekä vastuullisuudesta.
Kuuntele tästä >>

14. Rohkeasti parempaan päin – Aduki
Adukin perustajat Lea Brusin ja Olli Helander valottavat yritystoiminnan alkuaikoja Ruohonjuuren ”Rohkeasti parempaan päin” tavarantoimittaja-podcastissa. Jos Ruohonjuuren myymälöissä on vieraillut, ei varmastikaan ole voinut olla huomaamatta laajaa Aduki-tuotteiden luomuvalikoimaa. Luomu- ja Reilun kaupan tuotteita Suomeen tuova Aduki perustettiin vuonna 1980. Kipinä luomutukun perustamiseen lähti kiinnostuksesta kasvisruokaa kohtaan.
Kuuntele tästä >>

13. Yrtit naisen terveyden tukena
Saksassa parikymmentä vuotta asunut filosofian maisteri, antropologi sekä kokonaisvaltaiseen terveyteen erikoistunut tietokirjailija, toimittaja ja bloggaaja Varpu Tavi kertoo, mistä yrtit ovat tulleet avuksemme ja missä vaiheessa elämää yrtit voivat tukea erityisesti naisen terveyttä. Luonnosta apua hakevan on tuiki tärkeä tietää, mistä yrteistä on missäkin elämänvaiheessa hyötyä.
Kuuntele tästä >>

12. Jaakko Halmetojan vinkit kevätväsymyksen voittamiseen
Kevään korvilla saattaa olo olla kuin olmilla ja voimat vähissä. Pitkä, pimeäkin talvi tuntuu joskus vaatineen veronsa ja elinvoimaa pitäisi saada ropautettua kroppaan. Itselle mieleinen liikunta, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio ja ajan viettäminen ystävien ja perheen kanssa auttavat varmasti asiaa… Mutta onko olemassa pikavinkkejä kevätväsymyksen karkottamiseen? Kuuntele ravintovalmentaja Jaakko Halmetojan niksit.
  Kuuntele tästä >>

11. KSM66-ashwagandhan hyödyt terveyden tukena
KSM66-ashwagandha on viimeaikoina mullistanut markkinan ylikierroksia laannuttavan tehonsa ansiosta. Mutta mikä ihme KSM66-ashwagandha oikein on ja miksi se auttaa stressiin? Ashwagandhan iloista kanssamme juttelemaan tässä podcast-jaksossamme saapuivat fytonomi Outi Häkkinen sekä ravintolisäguru Sami Larste.
  Kuuntele tästä >>

10. Oluthiivahiutaleet – helppo ja herkullinen B-vitamiinien lähde
Oluthiivahiutaleet ovat nousseet varsin suosituiksi Ruohonjuuren terveystietoisten asiakkaiden keskuudessa. Eikä mikään ihme; herkullisen juustoisilta maistuvilla oluthiivahiutaleilla ravintoaan saa rikastetuksi varsin vähällä vaivalla. Mutta mitä oluthiivahiutaleet oikein ovat ja miksi eri merkkisten hiutaleiden ravintoarvoissa on eroja? Visaisiin kysymyksiimme vastaa Valioravinnon tuotepäällikkö, oluthiivahiutaleguru Juha Sihvonen.
  Kuuntele tästä >>

9. Värjää hiukset hoitaen – haastattelussa luonnonkosmetiikka-asiantuntija Tiia Tyynysniemi
Miten kasvipohjaiset hiusvärit eroavat perusmarkettien kemikaalikimaroista? Tämä on kysymys, joka Ruohonjuuren asiakkaita toisinaan askarruttaa. Asiantuntijana tässä podcastissa luonnonkosmetiikan moniosaaja Tiia Tyynysniemi.
  Kuuntele tästä >>

8. Kurpitsansiemen on terveyttä tulvillaan – haastattelussa Foodinin perustaja ja toimitusjohtaja Lasse Jalkanen
Ruohonjuuren asiakkaiden suosikkeina paistattelevat Foodinin kurpitsansiemenet kasvatetaan itävaltalaisilla perheviljelmillä ja ne ovat kuuluisaa Styrian-lajiketta. Tässä podcastissa Foodinin perustaja ja toimitusjohtsja Lasse Jalkanen kertoo lisää näistä erinomaisista kurpitsansiemenistä!
  Kuuntele tästä >>

7. Mahtava maca  – haastattelussa Puhdistamon tuotekehityspäällikkö Markus Lundström
Maca on toden totta Superfood isolla ässällä! Maca-jauhetta nauttimalla saat tämän vahvistavan, adaptogeenisen kasvin hyödyt tehokkaasti elimistösi käyttöön. Mitkä ovat macan oleellisimmat terveyshyödyt ja mihin ne perustuvat? Siitä otimme nyt selvää tässä podcast-jaksossa, jossa haastattelussamme on Puhdistamon tuotekehityspäällillö Markus Lundström.
  Kuuntele tästä >>

6. Aidon oliiviöljyn jäljillä – haastattelussa oliiviöljyasiantuntija Timo Tyynysniemi
Oliiviöljyjä on moneen junaan – ja osa niistä on syytä jättää jopa asemalle. Aika ajoin oliiviöljy nousee otsikoihin ruokaväärennöksistä puhuttaessa. Väitetäänkin, että juuri oliiviöljy olisi maailman väärennetyin elintarvike ja valtavien myyntimääriensä vuoksi ruokahuijareille yksi tuottoisimmista tulonlähteistä. Mistä sitten voi luotettavasti tunnistaa aidon oliiviöljyn? Tässä podcastissa oliiviöljyasiantuntija Timo Tyynysniemi kertoo aiheesta lisää.
  Kuuntele tästä >>

5. Stressin biohakkerointi ennen kesälomaa, lomalla ja lomien jälkeen – haastattelussa biohakkeri Teemu Arina
Kuuntele biohakkeri Teemu Arinan vinkit kesälomaa edeltävän stressin nujertamiseen sekä siihen, miten lomanjälkeinen arki aloitetaan ylivireeltä välttyen.
  Kuuntele tästä >>

4. Ravinnosta suojaa kesäiholle – haastattelussa ravintovalmentaja Jaakko Halmetoja
Onko sisäisiä aurinkovoiteita olemassa? Voiko kesän kynnyksellä ihoaan valmistella auringolle ravinnon avulla? Kuuntele ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan vinkit kesäisen hyvinvointisi tueksi.
  Kuuntele tästä >>

3. Lääkinnälliset sienet – haastattelussa ravintovalmentaja Jaakko Halmetoja
Mitä ovat lääkinnälliset sienet ja miten niitä voidaan käyttää terveyden tukena? Uusimmassa Ruohonjuuri podcastissa haastattelussa ravintovalmentaja Jaakko Halmetoja.
  Kuuntele tästä >>

2. Ubikinonista apua väsymyksen voittamiseen – haastattelussa Pharma Nordin Katja Saarikoski
Kevään koittaessa moni tunnistaa kevätväsymyksen hiipivän kehoon. Kroppa tuntuu toisinaan nuutuneelta ja olo on kuin olmilla. Olisiko ubikinonista apua väsymyksen voittamiseen? Kuuntele Pharma Nordin Katja Saarikosken vinkit hyvinvointisi tueksi.
  Kuuntele tästä >>

1. Vinkit Höyhensaarimatkalle – haastattelussa fytonomi Birgit Stenroos
Joka ilta ei lamppu meinaa nykyihmisellä sammua – ja jos sammuukin illalla, niin se saattaakin syttyä uudelleen keskellä yötä. Nukahtamisvaikeudet ovat melko yleinen vaiva. Kysyimme fytonomi Birgit Stenroosilta, mistä tämä johtuu ja mikä avuksi vaivaan. Kuuntele podcast ja nappaa vinkit oppaaksesi Höyhensaarimatkalle!
Kuuntele tästä >>