Syksyinen kurpitsakeitto

Syksyisen kurpitsakeiton ainekset:
2 isoa myskikurpitsaa
2 pienempää oranssia kurpitsaa
(1/2 sipulia)
vettä
Terra Creta oliiviöljyä
2 dl kasvipohjaista ruokakermaa
1 rkl Foodin kurkumaa
suolaa ja mustapippuria
tuoretta chiliä
päälle tuoretta persiljaa
Valmistus:
Kuori ja pilko kurpitsat, poista siemenet. Kuullota viipaleita kattilassa tai paistokasarissa sitruunaoliiviöljyssä. Jos haluat käyttää sipulia, pilko ja kuullota se myös yhdessä kurpitsojen kanssa.
Lisää vettä vain sen verran, että kurpitsaviipaleet peittyvät ja anna kiehua pehmeiksi. Sen jälkeen soseuta kurpitsat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää vettä tarvittaessa. Lopuksi lisää ruokakerma ja mausteet ja kuumenna kattilassa kiehuvaksi. Halutessasi pilko sekaan tuoretta chiliä ja ripottele päällä tuoretta persiljaa.
Resepti julkaistu alun perin Goji & Avocado -blogissa.