Kaurilan Sauna, luonnonkosmetiikkaa suurella sydämellä

Saara Heikkisen perustama Kaurilan Sauna on sertifioitu luonnonkosmetiikan ja kynttilöiden valmistaja, jonka rakastetut tuotteet kasvattavat suosiotaan hirmuista vauhtia, eikä suotta! Luonnolliset ja laadukkaat, eettisesti ja ekologisesti valmistetut tuotteet ihastuttavat myös visuaalisuudellaan, joka ylettyy pakkauksiin saakka. Kaiken takana on on ihana, ennakkoluuloton ja vahva nainen!
Kaurilan Sauna, luonnonkosmetiikkaa suurella sydämellä

Mistä kaikki sai alkunsa?

Saaran perhe ryhtyi villistä ideasta toimeen ja siirsi tyhjilleen jääneen 1800-luvulla rakennetun rautatieaseman Pohjois-Karjalan Kaurilan kylästä Helsingin Meilahteen 90-luvun alussa. Pihasauna siirrettiin Tuusulasta samoihin aikoihin. Saara rakasti vanhaa hirsistä pihasaunaa ja halusi mahdollistaa saunanautinnon myös muille. Kaurilan Sauna syntyi vuonna 2009, kun Saara päätti perustaa sinne yleisen saunan. Kantavana ajatuksena oli, että perinteisen suomalaisen saunanautinnon viimeistelisivät hellävarainen luonnonkosmetiikka ja ihanat pellavaiset pyyheliinat, joita Saara ompelikin ensitöikseen saunavieraille.

Ruohonjuuri blogi, Kaurilan Sauna asemarakennus

Sinnikäs ja ahkera Saara saunotti yksityisyrittäjänä asiakkaita yleisillä vuoroilla lämmittäen, siivoten ja vesiä kanniskellen aina vuoteen 2017 saakka. Työpäivän jälkeen Saara siirtyi toisen intohimonsa pariin, eli valmistamaan koruja. Myöhemmin innostus laajeni kosmetiikkatuotteiden kehittämiseen ja valmistukseen. Saara ei nimittäin oikein löytänyt kauniisti palavia kynttilöitä saatikka hajusteettomia herkän ihon saippuoita kauppojen tarjonnasta, joten eihän siinä muu auttanut, kuin opetella tekemään niitä itse! Kaikki tämä tapahtui suurella rakkaudella ja pieteetillä ensin omassa keittiössä ja myöhemmin pienessä työhuoneessa Meilahdessa.

Ruohonjuuren blogi Kaurilan Sauna kesä

Saaran rohkeudesta ja ennakkoluulottomuudesta kertoo se, että hän onnistui toteuttamaan unelmiaan varsin nuorena. 17-vuotiaana hän sai lapsen ja yksinhuoltajana Saara säästi rahaa tehden hurjana töitä ravintoloissa ja hopeakoruja valmistaen, jotta pääsi näkemään maailmaa pienen poikansa kanssa. He seikkailivat yhdessä jopa kuukausien mittaisilla reppumatkoilla. Tämä sama uteliaisuus ja rohkeus kokeilla uutta tuntuu ja näkyy edelleen kaikessa Kaurilan Saunan toiminnassa.

Ruohonjuuren blogi Kaurilan sauna Saara

Kaurilan Sauna tänä päivänä

Toiminta on kasvanut vähitellen ja nykyään Saaralla on jo apukäsiä, kuten ensimmäisenä työntekijänä aloittanut Maili ja markkinoinnista ja tietokonehommeleista vastaava Jaakko, joka onnistui valloittamaan myös Saaran sydämen. 

Ruohonjuuren blogi Saara ja Jaakko

Kaiken kaikkiaan Saaran yritys työllistää vuodenajasta riippuen 5-10 henkilöä. Saaran aluksi omalla herkällä ihollaan testailemat luonnonkosmetiikkatuotteet ihastuttavat nykyään Kaurilan Saunan oman verkkokaupan ja Munkkiniemessä sijaitsevan myymälän lisäksi Ruohonjuuren myymälöissä ja verkkokaupassa. Tuotteet valmistetaan edelleen käsityönä samalla rakkaudella, kuin aina ennenkin.

Ruohonjuuren blogi Kaurilan Sauna kaurasaippua

Miltä tulevaisuus näyttää?

Saunatoiminta keskeytyi vuonna 2020, kun Saara joutui luopumaan omistuksestaan entisissä tiloissa, mutta uusien tilojen etsintä on kiivaasti käynnissä. Saunominen on rakas harrastus Saaralle ja Jaakolle ja uusi yleinen sauna avataan heti, kun sille löytyy sopiva paikka. Haaveena onkin ympäri vuoden auki oleva sauna meren rannalta.

Ruohonjuuren blogi Kaurilan Sauna Jaakko avannossa