Mustakuminaöljy (Nigella sativa) , 100 ml

Mustakuminaöljy (Nigella sativa) , 100 ml
13,99 €
( 139,90 € / l )

Saatavuus: Verkkokaupasta

Selaa muita tuotteita osioissa:

laktoositon lisäaineeton luomu superfood vegaaninen
"Ihmeöljyä" immuniteetinkin tueksi!

“Mustakuminaöljy on samettinen ihonhoitoöljy, joka vahvistaa ohutta ja kuivaa ihoa! Sekoita tippa naamion tai kosteusvoiteen joukkoon.”

- Emmi"Kiva öljy laittaa kasvoille kuivaan aikaan sekä myös napata sisäisesti."

- Mikko

Yksityiskohdat

Monipuolisen ja arvokkaan rasvahappokoostumumuksen omaava Mustakuminaöljy on vankkumattomalla ammattitaidolla kylmäpuristettu laadukkaista, egytiläisistä mustakuminansiemenistä.

Mustakuminaöljy sisältää monityydyttämätöntä linolihappoa (omega-6) sekä erityistä, eteeristä öljyä, tymokinonia, jonka katsotaan olevan mustakuminan terveyttä tukevien vaikutusten taustalla.

Terhakoittavista terveysvaikutuksistaan kuuluisaksi tullut mustakuminaöljy vaikuttaa suotuisasti verensokerin sääntelyyn.

Seesaminsiemeniä muistuttavat mustakuminansiemenet sisältävät yli 100 erilaista kemiallista komponenttia, joista kaikkia ei ole vielä edes tunnistettu.

Siemenet sisältävät ym. tymokinonin ja linolihapon lisäksi mm. myristiini-, palmitiini,-, palmitoleiini-, steariini-, oleiini- ja arakidonihappoja, B-ryhmän vitamiineja, kalsiumia, rautaa, kuparia, sinkkiä ja fosforia.

Hieman pistävänmakuinen mustakuminaöljy sopii itämaisiin ruokiin, mutta suosittelemme suuresti tätä kiehtovaa öljyä erityisesti salaattien, levitteiden, kastikkeiden ja dippikastikkeiden sekaan.

Mustakuminaöljy sopii mitä mainioimmin myös päivittäiseen käyttöön. Sitä voidaan nautiskella tottakai myös ihan sellaisenaan tai esim. mehuun sekoitettuna.

Vaikutuksiltaan rauhoittava öljy sopii myös ulkoiseen ihonhoitoon – erityisesti pieniin nirhautumiin ja ärtymiin sekä kuivalle ja karhealle iholle.

Mustakuminaöljyn käyttöohje:
Voidaan käyttää ruoanlaitossa, nauttia sellaisenaan tai esim. mehuun sekoitettuna yksi teelusikallinen tunti ennen ateriaa kaksi kertaa päivässä. Kylmäpuristettua mustakuminaöljyä ei saa kuumentaa.

Erityistä: Mustakuminaöljyä ei suositella käytettävän raskauden aikana.

Käyttösuositus: n. 2 tl (4 ml) öljyä vuorokaudessa sellaisenaan, sekoitettuna juomiin tai salaatinkastikkeena.
Voidaan käyttää myös ulkoisesti ihon- ja hiustenhoitoon.

Säilytys:
Säilytetään hyvin suljettuna sekä valolta suojattuna viileässä ja kuivassa paikassa. Avattuna säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä 30 päivän kuluessa avaamisesta.

Leinikkikasveihin kuuluvan yksivuotisen ryytineidon (Nigella sativa) siemeniä on käytetty Välimeren maissa, Lähi-Idässä ja Intiassa tuhansien vuosien ajan sekä mausteena että perinteisenä luonnonrohtona.

Kasvi tunnetaan myös nimillä mustakumina, kalonji, ajowan, charnoushka ja baraka. Pitkästä historiastaan huolimatta mustakumina on kiinnostanut länsimaista lääketiedettä vasta muutaman kymmenen vuoden ajan.

Nyt tutkimuksia on tehty jo satoja ja näiden valossa näyttää siltä, että mustakumina mm. tukee kehon immuunijärjestelmää.

Tällä mainiolla tuotteella saattaa hyvinkin olla hyvinvointiasi lisääviä vaikutuksia, mutta valitettavasti emme voi kertoa niistä tämän enempää.

Huomaathan ystävällisesti, että ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää.

Tiedäthän myös sen, että tämäkään tuote ei tokikaan korvaa monipuolista ruokavaliota (muista pureskella hyvin ja syödä muutenkin tietoisesti) eikä muita terveellisiä elämäntapoja. Tärkeää on siis myös levon ja liikunnan tasapaino, yhteinen aika läheisten ja ystävien kanssa sekä syvään hengittäminen. Pyöräillessä kannattaa käyttää kypärää ja pimeällä liikuttaessa heijastinta. Tukalissa tilanteissa pää tulee pitää kylmänä ja laskea vähintään kymmeneen. Pyri näkemään elämässäsi enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. Kohtele muita siten, miten tahdot itseäsi kohdeltavan. Muista, että valinnat vaikuttavat ja että tulevat sukupolvetkin haluavat varmasti elää planeetallamme.

Säilytäthän visusti tämän tuotteen pienten lasten ulottumattomissa, kiitos

Lisätiedot

  • EAN: 4260355580930
  • Ainesosat: Ainesosat:
    Mustakuminan eli ryytineidon siemen (Nigella sativa)*
    * = Luomulaatua.

    Ravintoarvo per 100 ml
    Energiaa 3404 kJ / 828 kcal
    Rasvaa 92 g, josta
    - tyydyttynyttä 14 g
    - kertatyydyttymätöntä 22 g
    - monityydyttymätöntä 56 g
    Hiilihydraatteja 0 g
    joista sokereita 0 g
    Proteiinia 0 g
    Suolaa 0 g

    Tuotteen valmistustiloissa on mahdollisesti käsitelty gluteenia sisältäviä viljoja. Siksi tuote saattaa sisältää jäämiä gluteenista.

  • Alkuperämaa: Egypti
  • Tuotetyyppi: Omega-öljyt
  • Ominaisuudet: laktoositon, lisäaineeton, luomu, superfood, vegaaninen