Matcha-vihreäteejauhe, Kabuse 2, 50 g

Matcha-vihreäteejauhe, Kabuse 2, 50 g

Normaali hinta: 16,95 €

Special Price 13,95 €

( 279,00 € / kg )

Saatavuus: Verkkokaupasta

Selaa muita tuotteita osioissa:

laktoositon lisäaineeton luomu vegaaninen
Luomutee vailla vertaa!

"Mun suosikki juuri nyt on Keikon luomumatcha. Kauniissa purkissa oleva vihreä pulveri on kevään ensimmäisestä keruusta, ja siitä tulee hienonmakuinen ja herkullinen, lähes makea vihreä tee, joka piristää aamun ja iltapäivän. Teen valmistaminen vispilällä on kuin pieni seremonia, joka katkaisee kiireisen arjen."

- Elina”Matcha-vihreä teejauhe on minun suosikkini! Ei päivääkään ilman Matchaa – ainakaan, jos haluan pysyä samaan aikaan tyynenä ja virkeänä. Suosittelen!”

- Venla-Matcha-tee virkistää ja maistuu hyvälle, hieno tuote!”

- Riina”Matcha on aivan mieletön tuote, piristää mutta tekee myös mukavan rauhallisen olon!”

- Maimi“Jauheesta saa tehtyä herkullisen, kotitekoisen matcha latten sekoittamalla matcha-jauhetta esimerkiksi lämpimään kaurajuomaan! Terveellinen ja piristävä iltapäiväjuoma.”

- Emilia

Yksityiskohdat

Tässäpä terveysvaikutuksillaan täräyttävä pussillinen huippulaatuista matcha-jauhetta käytettäväksi teen valmistukseen tai kipattavaksi smoothien joukkoon lisäravinteen omaisesti. Matcha on japanilaista, hienoksi jauhettua vihreää teetä. Tämä pussissa myytävä matcha-tee on toisen sadon matchaa eli aromeiltaan hieman miedompaa ja terveysvaikutuksiltaan ja ravintosisällöltään hieman vaatimattomampaa kuin ensimmäisen sadon matcha. Hinnaltaan pussissa myytävä matcha on matchoista edullisinta - kannattaa kokeilla!

Matcha on hienoksi jauhettua vihreää teetä, jota on käytetty perinteisesti osana teeseremoniaa ja buddhalaismunkkien meditaatioharjoituksia. Perinnetiedon mukaan matcha-tee auttoi munkkeja keskittymään ja edistämään mielenrauhaa.

Japanilaisessa teeperinteessä matcha on kaikkein arvostetuin tee, koska sen terveydelle edulliset vaikutukset ovat äärimmäisen monipuoliset.

Tästä purkillisesta luomulaatuista matcha-jauhetta valmistat 25 annosta terhakoittavan terveellistä voimajuomaa!

Matcha-teetä ei tarvitse suodattaa, vaan jauhe liukenee kokonaan veteen. Tällöin myös teen sisältämät ravintoaineet tulevat paremmin käytetyksi. Matcha sisältää mm. antioksidantteja, flavonoideja ja vitamiineja sekä myös piristäviä ainesosia (mm. pienet määrät kofeiinia). Matchaa voidaan myös käyttää lisäravinteen omaisesti esim. smoothien seassa.

Matcha-juoman valmistusohje:
1. Esilämmitä teekulho tai -kuppi kuumalla vedellä ja kaada vesi pois.
2. Mittaa n. puoli teelusikallista matcha-jauhetta tai teekulhoon tai -kuppiin. Jos omistat hienon siivilän voit siivilöidä teejauheen paakkujen välttämiseksi.
3. Kaada n. 75ml 80C-95C asteista vettä hitaasti kulhoon.
4. Sekoita matcha veden sekaan bambuvispilällä (jos et omista bambuvispilää, toki lusikkakin käy). Pyri käyttämään hyvin nopeita ranneliikkeitä ja liikuttamaan lusikkaa tai vispilää siksakkimaisesti.
5. Sekoita machaa puolisen minuuttia, kunnes juoman pinnalla on tiheä ja kaunis teevaahto.
6. Nauti!

KEIKO- tee kasvatetaan Etelä-Japanissa, Kagoshiman läänissä eteläisen Japanin Kyushun niemimaalla. Siellä vallitsevat mitä parhaimmat olosuhteet korkealaatuisen vihreän teen biodynaamiseen viljelyyn. Erinomaisten viljelysolosuhteiden sekä huippuunsa kehitettyjen tuotantomenetelmien yhdistelmä takaa sen , että nämä teet säilyttävät kaiken elinvoimansa ja ovat puhtaita kasvinsuojelumyrkyistä ja ilmansaasteista .

Eteläisessä Japanissa, edelleen toimivan tulivuoren ”Sakurajiman”teepensaat peitetään erityisillä verkoilla (Kabusé). Tämän menetelmän avulla luodaan samanlaiset olosuhteet, joissa villi teepuu kasvaa luonnossa.

Erinomaiset kasvuolosuhteet- on perusta huippulaatuiselle Keiko-teelle. Kuten viineillä, teen maku riippuu maaperän laadusta, sopeutumisesta aurinkoon, ilmasto olosuhteista sekä sadonkorjuuajasta. Poiminta-aika on erityisen ratkaiseva. Se voi vaikuttaa jyrkästi aromiin sekä lehtien sisältämiin aktiivisiin ainesosiin. Mitä aikaisemmin lehdet poimitaan, sen hienompaa ja tuottavampaa tulee teestä.

Matcha on hienoksi jauhettua vihreää teetä. Vihreän teen teen tehoaine on Vihreä tee-uute, jota käytetään tasoittamaan mielen kuohuja ja vahvistamaan psyykkistä suorituskykyä. Tämän lisäksi antioksidanttisesti vaikuttavan vihreän tee-uutteen on tutkittu vaikuttavan suotuisasti kolesteroliin, suun terveyteen ja verisuonten joustavuuten.

KEIKO – MATCHAN VALMISTUS
Laita n.2g teejauhetta laakeaan teemaljaan ja kaada 80 asteista vettä n. 1,5dl vettä teen päälle. Sekoita vesi ja teepulveri maljassa bambuvispilällä, aluksi hitaasti, sitten nopealla edestakaisella liikkeellä joka muistuttaa M –kirjainta. Tee nautitaan välittömästi.

Matcha:n kofeiinipitoisuus:
Matcha-jauhe sisältää kofeiinia 32 mg / annos, kun yhteen annokseen käytetään matcha-jauhetta noin yhden gramman verran. Vertailun vuoksi: kahvihan sisältää kofeiinia 80mg/ 1,25 dl.Lisätiedot

  • EAN: 4031322000771
  • Alkuperämaa: Japani
  • Tuotetyyppi: Matcha, Vihreä tee
  • Ominaisuudet: laktoositon, lisäaineeton, luomu, vegaaninen