Kikhernejauho (gram-jauho), 1000 g

Kikhernejauho (gram-jauho), 1000 g

Tuote ei valitettavasti kuulu enää Ruohonjuuren valikoimiin.

Selaa muita tuotteita osioissa:

gluteeniton laktoositon lisäaineeton vegaaninen
Todella toimiva gram-jauho pitää kasvispihvitkin napakasti kasassa!

”Kikhernejauho, toimii kuin kananmuna, mutta säilyy paremmin! Kikhernejauhoa täytyy aina olla saatavilla, koska se toimii oivana sidosaineena kaikenlaisissa taikinoissa, niin makeissa muffinsseissa kuin suolaisissa kasvispihveissäkin. Oma ehdoton suosikkini on kikhernekäs eli munaton munakas, joka syntyy kikhernejauhoista, vedestä ja mausteista. Kannattaa kokeilla. ”

- Saija“Erinomainen hintalaatusuhde. Tämä vakkarijauhona kaapissa. Sitä menee munakkaisiin, leipiin, pizzataikinoihin.”

- Anna

Yksityiskohdat

Luontaisesti gluteenittomat Doves Farmin gram-jauhot valmistetaan chana dhalista eli pienistä kikherneistä. Hienon keltaisen värin omaavaa melko proteiinipitoista gram-jauhoa käytetään monissa Lähi-idän tai Intian ruoissa.

Gram-jauhoja (joita kutsutaan myös besan-jauhoiksi) voidaan mainiosti käyttää myös keittojen ja kastikkeiden suurustamiseen tai vegaanisen "munakkaankin" väsäämiseen. Testaa ja tykästy toden teolla!

VINKKI: Kikherne- eli gram-jauhon avulla kasvispihvien koostumuksesta saa helposti sellaisen, että ne pysyvät koossa hyvin ihan ilman kananmunaa! Ja mukavaa makuakin ja railakkaasti ravinteita kasvispihveihin tuo tämä mainio kikhernejauho.

Tällä mainiolla tuotteella saattaa hyvinkin olla (muitakin) hyvinvointiasi lisääviä vaikutuksia, mutta valitettavasti emme voi kertoa niistä tämän enempää.

Tiedäthän sen, että tämäkään tuote ei tokikaan korvaa monipuolista ruokavaliota (muista pureskella hyvin ja syödä muutenkin tietoisesti) eikä muita terveellisiä elämäntapoja.

Tärkeää on siis muistaa myös levon ja liikunnan tasapaino, yhteinen aika läheisten ja ystävien kanssa sekä syvään hengittäminen. Pyöräillessä kannattaa käyttää kypärää ja pimeällä liikuttaessa heijastinta. Tukalissa tilanteissa pää tulee pitää kylmänä ja laskea vähintään kymmeneen.

On hyvä lisäksi pyrkiä näkemään elämässään enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia - ja kohdella muita siten, miten tahtoo itseään kohdeltavan. Kannattaa myös muistaa, että valinnat vaikuttavat ja että tulevat sukupolvetkin haluavat varmasti elää planeetallamme.

Lisätiedot

 • EAN: 5011766010092
 • Ainesosat: Ainesosat:
  Kikherne (Chana dhal)

  Ravintosisältö/100 g:
  Energiaa: 336kcal
  Proteiinia 12,8 g
  Hiilihydraatteja 60 g
  josta sokereita 2,8 g
  Rasvaa 5,0 g
  Kuitua 9,7 g
  Suolaa 0,05 g
 • Alkuperämaa: Yhdistynyt kuningaskunta
 • Tuotetyyppi: Kikherne
 • Ominaisuudet: gluteeniton, laktoositon, lisäaineeton, vegaaninen