Elektrolyyttijauhe, maustamaton, 120 g

Elektrolyyttijauhe, maustamaton, 120 g
14,95 €
( 124,58 € / kg )

Saatavuus: Verkkokaupasta

Selaa muita tuotteita osioissa:

vegaaninen

Maustamaton versio klassikosta!

"hokidarra" = Se olo mikä on aamulla edellisen illan kovan treenin jälkeen, kun tuntee itsensä väsyneeksi ja kuivaksi. 
Tällä jo melkein puolet meidän lätkäjengistä torppaa sen olon. Treenin aikana juomapulloon lusikallinen tai pari, ni pysyy nesteessä.
-Jussi

Yksityiskohdat

Puhdistamon KETO-elektrolyyttijauhe on kokonaisvaltaisesti hyvinvointia tukena, sangen nerokas nesteyttäjä.  Mojova mahtijauhe palauttaa elektrolyyttitasapainon hikisellä hetkellä, helteiden hehkutellessa, kuntoilun tuoksinassa tai ketogeenisen ruokavalion lisättyä elektrolyyttien tarvetta.

Tämä maustamaton versio Puhdistamon elektrolyyttijuomajauheesta auttaa ylläpitämään tarpeellisten elektrolyyttien tasapainoa elimistössämme. Puhdistamon kehuja kerännyt KETO-elektrolyyttijauhe sisältää keskeisimpien elektrolyyttien (magnesium, kalium, kalsium) lisäksi guerande-merisuolaa, C-vitamiinia sekä OptiMSM:ää, orgaanista rikkiä.

Puhdistamon KETO-elektrolyyttijauhe sopii mitä mainioimmin käytettäväksi nesteytykseen esimerkiksi urheillessa, saunoessa, kuumana kesäpäivänä - tai milloin vaan hetki on hikinen ja lisäjeesiä kaivataan! Elektrolyyttijauhe sopii oikein oivallisesti tukemaan ketogeenista ruokavaliota, jossa elektrolyyttien tarve lisääntyy.

Puhdistamon KETO-elektrolyyttijauhe  on helposti nautittava ja varsin herkullisen makuinen tehonesteyttäjä. Se on kerrassaan täydellinen elämänkumppani kuntoilua tukemaan sekä ketogeenisen ruokavalion apuaineeksi.

Puhdistamon KETO-elektrolyyttijauheen käyttö:
Elektrolyyttijuomajauhe soveltuu käytettäväksi nesteytykseen esimerkiksi urheillessa, saunoessa, kuumana kesäpäivänä tai aina kun hikoilemme. Mojova mahtipulveri sopii myös täydellisesti tukemaan ketogeenisessa ruokavaliossa esiintyvää lisääntynyttä elektrolyyttien tarvetta. Sekoita yksi mitallinen (5g) nesteen joukkoon 1 - 4 kertaa vuorokaudessa, tai tarpeen mukaan.

Puhdistamon elektrolyyttijauhe on kehitetty yhteistyössä Keto Kickstartin kanssa. Tuote on valmistettu Suomen Lempäälässä, Puhdistamon omissa toimitiloissa.

Puhdistamon puhtipulverin elektrolyytit ja muut mineraalit ovat peräisin huippulaadukkaista lähteistä ja tuotteen perusta, natrium, on peräisin aurinkokuivatusta kokonaisesta raffinoimattomasta merisuolasta, joka sisältää natriumin ja kloridin lisäksi myös yli 80 muuta mineraalia sekä hivenainetta.

Mukana on lisäksi hyvin tehokkaasti imeytyvät muodot kaliumista sekä magnesiumista. C-vitamiini on peräisin vatsaystävällisestä kalsiumaskorbaatista, josta tuotteeseen saadaan myös hieman hyvälaatuista kalsiumia.

Annostus: Sekoita yksi mitallinen (5g) nesteen joukkoon 1 - 4 kertaa vuorokaudessa, tai tarpeen mukaan.

Ethän ylitä ohjeistettua annostusta ja muistathan, ettei tämäkään ravintolisä korvaa terveellistä ravitsemusta ja muita mainioita elämäntapoja. Ethän myöskään jätä tuotetta perheen pikkuväen hyppysiin, kiitos.

Mikä ketogeeninen ruokavalio on?

Ketogeenista ruokavaliota on tutkittu laajalti monenlaisten terveysongelmien hoitoon - se on siis muutakin kuin hetkellinen ruokavillitys. Ketogeenista ruokavaliota noudatettaessa makroravintoaineet jaetaan siten, että päivän aikana saadaan rasvasta 70 %, proteiineista 20 % ja hiilihydraateista 5-10 % energiasta.

Ketogeenisen ruokavalion juttu on siinä, että dieetti pitää yllä ketoositilaa, jota voisi verrata paastoamisen aiheuttamaan vaikutukseen kropassa.

Ketogeenisessa ruokavaliossa gluteeni ja sokeri ovat pannassa - ja se tuo aikamoisen haasteen monen nykyihmisen perusmurkinoinnille. Aikojen alussa ihmisen kroppa on kuitenkin sopeutunut paastoamaan pitkiäkin aikoja, kun saalista ei aina ole saatu pyynti-innosta huolimatta. Pakollisenkin paaston seurauksena elimistö on mennyt ketoositilaan.

Paasto on siis historiallisesti ollut kehollemme kohtalaisen normaali olotila. Tutkimuksissa on havaittu paaston vaikuttavan varsin positiivisesti niin ikääntymisen aiheuttamiin muutoksiin, ylipainoon kuin verisuoni- ja neurologisiin sairauksiinkin.

Ei olekaan ihme, että ketogeeninen ruokavalio on edelleen tärkeä hoitomuoto esimerkiksi lasten vaikeissa epilepsiatapauksissa, joissa lääkityksellä ei saada sairautta kuriin. On arveltu, että juuri glukoosin korvautuminen ketoaineilla aivojen energianlähteenä on syynä kohtausten huomattavaan vähenemiseen.

Ketogeenisesta ruokavaliota noudatettaessa hiilihydraattien määrä pidetään minimaalisena (noin 20-30 grammassa /päivä) ja proteiineja puolestaan nautitaan kasvun ja palautumisenkannalta tarvittava määrä (noin 1 gramma lihaspainokiloa kohti).

Hyvin vähän hiilihydraatteja ja runsaasti sekä rasvaa että proteiineja sisältävällä ketogeenisellä ruokavaliolla ylläpidetään ketoosia, joka on vaihtoehtoinen aineenvaihdunnan tila. Perusmeiningillä mentäessä energianlähteenänne paistattelee glukoosi, mutta ketoosissa polttoaineena pöhistelevät ketoaineet.

Nykyihmisen ruokavalio vilisee viljoista eri muodoissaan - niitä hyödynnetään nykyään paljon enemmän kuin mihin ihmiselimistö on ajan saatossa sopeutunut. Viljat (myös gluteenittomat) sisältävät kahmalokaupalla tärkkelystä, joka on kasvin varastoimaa sokeria. Ketogeenisessa muokavaliossa hiilaririkkaat viljat korvataan ravinnetiheimmillä vaihtoehdoilla kuten leivonnassa vaikkapa manteli- tai kookosjauholla ja psylliumilla.

Ketogeenisen ruokavalion hyödyt pähkinänkuoressa

Ketogeeniseen ruokavalioon pätee se, mikä muihinkin: toiset hyötyvät siitä paljonkin mutta jotkut eivät yhtään. Omaa kehoaan kannattaa kuunnella ja omaan oloaan tunnustella.

Moni ketogeenista ruokavaliota noudattanut kokee dieetin seurauksena sairastelun vähenneen. Kehuja kerää ketogeenisella ruokavaliolla saavutettava kylläisyyden tunne ja tasaisempi ravintotilanne kropassa, koska hiilihydraattien popsiskelun aikaansaama verensokerin heittely on suljettu pois.

Ketogeenisella ruokavaliolla myös ruokailukertojen määrä päivässä pienenee: 2-3 ateriaa päivässä tuntuu monelle riittävän. Vaikka ketogeenisen ruokavalion noudattaminen saattaa aluksi vaikuttaa aikamoiselta kikkailulta, monet kokevat sen noudattamisen helpottavan ruokariippuvaisuutta ja syömisen kontrollointia (koska kylläisyyden tunne pysyy pidempään).

Ketogeenista ruokavaliota hehkutetaan myös siksi, että kropan omat rasvavarastot ovat alati ammennettavissa rasvanpolton saralla. Ketogeenisesta ruokavaliosta innostuneet toteavatkin pilke silmäkulmassaan ruokavalion olevan sellainen, jossa popsitaan aimo annos herkullista ruokaa ja hyvälaatuista rasvaa, jota kroppaa itsekseen polttaa energiaksi ihan vaikka sinä vetelisit vain lonkkaa. Oli niin tai näin, monen mielestä ketogeeninen ruokavalio on kokeilemisen arvoinen juttu! Kroppaasi kuuntelemalla saat selville, onko se juuri sinun juttusi.

Lisätiedot

 • EAN: 6430039222878
 • Ainesosat:

  Tuote sisältää keskeisimpien elektrolyyttien (natrium, kalium, magnesium, kalsium) lisäksi guerande-merisuolaa, C-vitamiinia sekä OptiMSM:ää, orgaanista rikkiä (OptiMSM)
  0 grammaa sokereita

  Suositelu vuorokausiannos / Rekommenderad daglig dos:Yksi mittalusikka (5g) 1-4 kertaa vuorokaudessa veteen sekoitettuna. 

  Yksi annos sisältää: / En doseringssked (5g) 1-4 gånger om dagen i vatten. En dosen innehåller:

  Natrium 350 mg 
  Kalium 200 mg 10%*
  Magnesium 60 mg 16%*
  Kalsium 10 mg 1,25%*
  Kloridi 580 mg 72,50%*
  Bikarbonaatti 80 mg 
  C-vitamiini 80 mg 100%*
  OptiMSM 1000 mg 

  *Päivittäisestä saantisuosituksesta / av rekommenderat dagligt intag

 • Alkuperämaa: Suomi
 • Tuotetyyppi: C-vitamiini, Kalium, Kalsium, Magnesium, MSM
 • Ominaisuudet: vegaaninen