Bourbon-vaniljajauhe, 15 g

Bourbon-vaniljajauhe, 15 g
27,95 €
( 1 863,33 € / kg )

Saatavuus: Verkkokaupasta

Selaa muita tuotteita osioissa:

gluteeniton laktoositon lisäaineeton luomu vegaaninen
Vaniljahyvää helposti!

”Rapunzelin aito Bourbon-vaniljajauhe on pehmeän makuista, ja pienikin määrä jauhetta riittää tuomaan makua esimerkiksi aamukahviin, smoothieen tai leivontaan. Aamu on ihana aloittaa vaniljan tuoksulla! Rapunzelin vanilja on pakattuna kätevään lasipurkkiin.”

- Emilia

Yksityiskohdat

Aitoa 100% Bourbon-vaniljajauhetta luonnonmukaisilta viljelmiltä Réunionilta ja Madagaskarilta. Helposti mukavaa makua jälkiruokiin, leivonnaisiin, kastikkeisiin ja juomiin. Ei sisällä sokeria.

Aivan ihana tuote! Puhdasta, jauhettua, korkealaatuista vaniljaa pienessä, tiiviissä purkissa. Helppo annostella vaikka pienen pieni veitsenkärjellinen tai pieni lusikallinen. Valloittava luomuvanilja kruunaa jälkiruuat makealla tuoksullaan ja hurmaavalla maullaan. Aitoon vaniljaan siirryttyä ei enää useinkaan halua vaniliinia keittiössä nähdäkään, niin kaukana ovat maut toisistaan.

Rapunzelin vanilja kasvaa sopimustuotantotilalla Madagasgarin ja Afrikan mantereen välistä löytyvillä Comorosin saarilla.

Vaniljan tarina on kiehtova:

Vaniljan ensimmäinen maininta tulee atsteekeilta, jotka ostivat sitä Meksikon lahden rannikon tuottajilta kaakaonsa mausteeksi. Espanjalaiset toivat vaniljan Eurooppaan. Ranskan kuningas Ludvig XIV hurmaantui vaniljasta ja kannusti yrityksiä sen kasvattamiseksi. Reunion saarelle viedyt köynnökset lähtivät kasvuun ja 1800 –luvun alussa Madagaskarilla keksittiin pölytystekniikka, joka mahdollisti kasvin suurtuotannon.

Vanilja on orkidean sukuinen kasvi, joka kasvaa kiipeävänä köynnöksenä isäntäkasvin pinnalla. Hedelmäpalko kehittyy sademetsän suojassa, varjossa ja kosteudessa. Kukka kukkii vain muutaman tunnin aikaisin aamulla. Pölyttämiseen tarvitaan aivan tietty mehiläinen, joka elää vain Meksikossa. Siksi Mexicon ulkopuolella pölyttämisen suorittaa ihminen.

Vihreät siemenkodat, eli vaniljatangot kerätään käsin. Ne pestään ja puhdistetaan ennen parin minuutin upottamista 63 asteiseen veteen. Tämän jälkeen palkoja kuivataan vuoroin auringossa ja varjossa kahdesta kymmeneen viikkoa. Sitten käsin lajiteltavat ruskeaksi muuttuneet tangot jaotellaan pituuden ja paksuuden mukaan eri kokoluokkiin ja pakataan laatikoihin paperiin käärittynä. Laatikoita tarkkaillaan seuraavien kuukausien aikana, kaikkiaan jopa 10 kuukauden ajan, jolloin vaniljan aromi kehittyy. Tämän jälkeen vaniljaa kuivataan pari kuukautta ja sitten tangot lajitellaan vielä kerran myyntiä varten.

Luomutuotannossa huolehditaan vaniljan isäntäkasvin ravinnetarpeesta maaperään sekoitettavalla kasvilehtikompostilla. Komposti lisää samalla maaperän humuspitoisuutta, joka sitoo itseensä vettä. Tropiikin rankkasateissa ilmava humuskerros pystyy imemään itseensä suuren määrän vettä, eikä näin virtaava vesi vie pinnalta kaikkia ravinteita mennessään.

Tällä tuotteella saattaa olla muitakin hyvinvointiasi lisääviä vaikutuksia, mutta tällä hetkellä emme voi valitettavasti kertoa niistä tämän enempää.

Lisätiedot

  • EAN: 4006040400110
  • Ainesosat: jauhettu vanilja*.*= luomulaatuinen.
  • Alkuperämaa: Madagaskar
  • Tuotetyyppi: Mausteet, Vanilja