Tomaattinen linssikeitto

Tomaattinen linssikeitto lämmittää talvipäivänä kehoa ja mieltä. Testaa ja ihastu itsekin!
Linssikeitto

Tomaattinen linssikeitto

  • 3 rkl (oliivi)öljyä

  • 2 silputtua sipulia

  • 2 dl punaisia linssejä

  • 1/2 dl lyhytjyväistä riisiä

  • 2 rkl tomaattipyrettä

  • 1 tlk tomaattimurskaa

  • 1 l vettä

  • 1/2 tl kurkumaa

  • 1 tl cayennepippuria

  • 2 tl suolaa

  • 2 tl mustapippuria rouhittuna

  • yhden sitruunan mehu

  • 1 prk cashew-kermaa

  • 2-3 rkl tuoretta persiljaa silputtuna tai 3 tl kuivattuna

  • 1 rkl tuoretta korianteria silputtuna

Kuumenna öljy kattilassa, lisää kurkuma ja sipulisilppu. Kuullota sipulit öljyssä sekoitellen. Huuhtaise riisit ja linssit ja lisää ne joukkoon. Paistele muutaman minuutin ajan huolellisesti sekoitellen. Lisää sitten vesi, tomaattimurska ja -pyre, cayennepippuri, suola ja mustapippuri.

Anna kiehua viitisen minuuttia, alenna sitten lämpöä ja keittele soppa miedolla tulella kypsäksi – tämä vie aikaa noin puolisen tuntia.

Kun keitto on kypsää, lorauta joukkoon (soija)kerma ja kuumenna soppa vielä kiehuvaksi. Ripottele päälle persilja- ja korianterisilppu ja purista joukkoon yhden sitruunan mehu. Nauti hyvällä mielellä!