Ginseng – todellinen äly-yrtti

Ginseng-juuri on yksi maailman vanhimmista ja tutkituimmista rohdoskasveista. Se ”lukee” elimistösi tarpeet ja vastaa niihin. Ginseng on todellinen äly-yrtti. Ota talteen energisoivan voimapirtelön resepti.

Ginseng – todellinen äly-yrtti


 


Sen vaikuttavia aineita ovat kasvin sisältämät saponiinit, joita kutsutaan myös ginsenosideiksi. Kasvin juuret sisältävät myös vitamiineja, steroleja ja aminohappoja.


Ginseng onkin hyvin voimakas adaptogeeni eli se lisää fyysistä ja henkistaä suorituskykyä, vahvistaa elimistön omaa vastustuskykyä ja tukee elimistön palautumista stressistä.


Niin ikään ginseng on myös tunnettu lemmenrohto ja libidon ylläpitäjä. Lisäksi se tasapainottaa ja kontrolloi verenpainetta ja sydämen sykettä ja lisää verenvirtausta aivoihin ja silmiin ja toimii piristeen kaltaisesti päivällä. Se herättää ja tukee elimistön monia luontaisia mekanismeja parantua.


Ginsengiä voi suositella loma- ja työhönplauustressiin, väsymykseen, fyysisen ja psyykkisen vastustuskyvyn lisäämiseen ja vanhuksille. Sitä voi käyttää juomiin, keittoihin, pirtelöihin ja suklaaseen. Ginseng ei tosin sovi verenpainepotilaille.

Energisoiva voimapirtelö (2 annosta)

2,5 dl mustaherukoita
1 banaani
puolikas avokado
1/4 tl Voimaruoka ginseng- jauhetta
3 dl vettä
Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä kuohkeaksi juomaksi. Kaada laseihin ja koristele esim. mulperimarjoilla!

Kirjoittaja: Hanna Jormanainen