Mikä on nyt in? Luonnonkosmetiikka!

Jengi, joka on ihan pihalla kaikesta, hyökkää äkkiä ostamaan Flow Kosmetiikan Hamppu-turve - shampoopalaa, koska joku cool-tyyppi on suositellut sitä blogissaan”, pitkään luonnonkosmetiikkaa käyttänyt asiakkaamme kommentoi hymy punatuillla huulillaan. Mutta mitkä ovat kuluneen vuoden kuumimmat jutut Ruohonjuuren näkövinkkelistä vilkuiltuna? Niistä saat vihiä tästä jutusta.
Mikä on nyt in? Luonnonkosmetiikka!



Luonnonkosmetiikka jo itsessään on nyt todella trendikästä, jonka ansiosta myös siitä aiemmin piittaamattomien ihmisten on helpompi kokeilla kemikaalikuormaltaan köykäisempiä antimia. Se on asia, josta kiittää sekä ihminen että ympäristö.


Suolat ovat nyt suuressa suosiossa!

Suolasaippuasta ja suolakuorinnoista se lähti – eikä suolatuotteiden suosiolle näy loppua!


Suolasaippuasta ja sen käytöstä voit lukea lisää erillisestä jutustamme - siitä saat selville syys, joiden vuoksi tuo varsin yksinkertainen saippua on saanut kunniapaikan yhdestä jos toisestakin kylpyhuoneesta.


Ohuet hiukset pelastaa tietysti suolasuihke – tuo tuuheuttava tuttavuus, joka ryhdistää hennoimmatkin hiukset uuteen kukoistukseensa! Tuo hersyvästi hehkutettu Unique-sarjan merisuola-spray on keskipitävä muotoilusuihke, joka sopii kaikille hiustyypeille.

Näin suolasuihke toimii: Suihkauta tuuheutta tuovaa Suolasuihketta kosteisiin hiuksiisi tai tuo karheaa, rantalook-tekstuuria suihkauttamalla spraytä kuivaan tukkaasi. Bonuksena saat hiuksillesi skandinaavisen raikkaan villikukkien tuoksun ;)

MeineBase - kun vanha suola janottaa


Samaan aikaan suolasuihkeen kanssa isoa innostusta herätti jo vuosikymmeniä markkinoilla ollut MeineBase-suola. Huomattiin, että emäksistä MeineBase-mineraalisuolaa käyttämällä ihosta tulee terveempi, elinvoimaisempi ja kauniimpi.

Mikä MeineBase oikein on? Se on varsin yksinkertainen mineraalisuola, 100 % puhdas luonnontuote, joka pH-arvonsa 8,5 ansiosta kiihdyttää happojen ja kuona-aineiden erittymistä ihohuokosten kautta. Kaikille ihoille ja kaiken ikäisille sopivan MeineBase-mineraalisuolapesun sanotaan päivittäin käytettynä tasapainottavan, uudistavan, kosteuttavan ja puhdistavan kasvojen ja vartalon ihoa.

Epsom-suola ihastuttaa kylpijöitä!

Ruohonjuuren henkilökunta villiintyi Epsom-suolasta ihan täysin.


“Epsom-suolalla saan ihorukkani kimmoisaksi. Suola kuorii ihanasti, häätää nypyt ja parantaa ihoni (ja kroppani) tasapainoa", Kampin Ruohonjuuren Tuulia kehuu vuolaasti.

"Kokeile kropsuttaa kroppaasi vaikka saunassa! Kun hellästi hieroo, tekee suola ihmeitä myös kasvojen iholle. Jumalainen jalkakylpykin juontuu samasta säkistä! Halutessasi voit piristää sitä vaikka piparminttuöljyllä. Suosikkituotteeni Epsom-suola on myös todella riittoisaa", hän neuvoo.

Mitä epsom-suola oikein on? Se on magnesiumsulfaattia eli toiselta nimeltään karvassuolaa, jota käytetään mm. jalka- tai kokovartalokylpyihin, ihon kuorintaan ja puhdistamiseen, kasvonaamioihin, hiusten ja hiuspohjan hoitoon. Kylvyssä epsom-suola mm. rentouttaa lihaksia, poistaa hienhajua, pehmentää ihoa, auttaa mustelmiin ja turvotuksiin, lievittää kipuja, kosteuttaa ihoa, antaa hiuksiin tuuheutta.

Vaikka Ruohonjuuressa epsom-suolaa myydäänkin ulkoiseen käyttöön, on tiedossa, että sitä voi hyvin pieniä määriä ja harvoin käyttää myös sisäisesti puhdistus-/detox-kuurin lopussa veteen sekoitettuna. Sisäinen epsom-suolakäyttö tapahtukoon kuitenkin jokaisen omalla vastuulla ja oman harkinnan mukaan.


Yksinkertainen on kaunista

Luonnonkosmetiikkaan jo vihkiytyneiden keskuudessa on nyt trendikästä tehdä itse kosmetiikkansa - ja selvitä muutenkin mahdollisimman vähillä tuotteilla.



Monet puhdistavat meikit ja kasvonsa muutenkin pelkällä kookosöljyllä hieroen, kasvot huuhdellaan ja kuivaten. Tämän rituaalin lisäksi ei välttämättä tehdä mitään, koska pieni määrä kookosöljyä jää silti iholle, jonka ansiosta iho tuntuu pehmeältä ja kosteutetulta. Aamulla kasvojen iholle taputellaan tippa kookosöljyä ja that's it.

On totta, että kun iho toimii optimaalisesti, ei sitä välttämättä tarvitse paljoa hoitaa.

Myös kemikaalikuorman välttäminen on taatusti erittäin hyvä asia, mutta kaikkien kasvoille pelkkä kookosöljy ei kauneustuotteena riitä. Jos meikkaa ja meikit pitää pestä pois, täytyy myös ihon pH-tasapainottaa ja happovaippa "korvata" voitein ja kasvovesin. Lisäksi kasvo- ja silmänympärysvoiteiden käyttö tutkitusti hidastaa huomattavasti ihon vanhenemista. Iho on jokaisen oma asia, joten sen hoitotyylitkin voi jokainen valita omien intohimojensa mukaan.

Ihoöljyjen suosio kasvaa edelleen

Ihoa ravitseviin ja pehmentäviin ihoöljyihin tuntuvat olevan hurahtaneet aivan kaikki! Arganiaöljy sinnittelee vielä ihoöljysuosikkina, mutta kovasti nousussa on myös monoi-, moringa- ja helokkiöljyjen suosio. Valoisaa tulevaisuutta povataan myös baobab- ja granaattiomenaöljyille, joiden ihoa ravitsevat vaikutukset ovat melkeinpä vertaansa vailla.

Risiiniöljyllä pidemmät ripset ja partakin kasvamaan!


Ripsien tuuheuttamiseen ja pidemmäksi kasvattamiseen aiemmin runsaasti suositeltu risiiniöljy koki tänä vuonna uuden tulemisen parran, viiksien ja hiusten kasvun edistäjänä.



Myös miehet löysivät luonnonkosmetiikan tänä vuonna. Etenkin parta- ja viiksituotteet surahtivat suureen suosioon ruotsalaisen Mr. Bear Family-tuotteiden lanseerauksen myötä.


Kukkaisvedet ihastuttavat


Ruusunkukkavesi eli ruusuvesi on kukkaisvesien klassikko ja arjen aromaterapiaa hempeimmillään. Sen rinnalla suosiotaan kasvattavat uudenttyyppiset kukkaisvedet, joita tehdään esimerkiksi kamomillasta, siankärsämöstä, ja kanervasta.

Ruohonjuuressa uutta kukkaisvesikulttuuria edustaa latvialainen luonnonkosmetiikkamerkki Dabba.

Eteeriset öljyt ja arjen aromaterapia


Eteeriset öljyt ja niiden sekoittelu neutraaliin pohjaöljyyn (kuten manteli- tai jojobaöljyyn) mahdollistavat juuri omalle iholle täydellisen ihoöljyn loihtimisen.

Eteeristen öljyjen klassikko, Frantsilan yrttitilan teepuuöljy valittiin Ruohonjuuren parhaaksi tuotteeksi vuonna 2015 muut tuotteet -sarjassa.


Teepuuöljyä käytetään varsin yleisesti finnien kuivattamiseen sellaisenaan mutta eteeristen öljyjen monipuolisemmankin hyödyntämisen aika on nyt käsillä.

Kylmenneiden ilmojen mukanaan tuoman jalkakylpyinnostuksen seurauksena etenkin appelsiini- ja piparminttuöljyjen suosio suurenee. Hemmottelevia hierontatuokioita varten ylang ylang –öljy on sensuelli ja aisteja avaava valinta.

Misellivedet - monta tuotetta yhdellä iskulla!

Misellivedet keimailevat nyt suosionsa huipulla – ja aivan erityisesti kylmään vuodenaikaan ne hellivät kuivaihoisia.

Miselliveden suosion salaisuus on se, että siinä on monta tuotetta yhdessä pakkauksessa: Se poistaa iholta meikit ja epäpuhtaudet sekä tasapainottaa ja kosteuttaa ihoa. Misellivesi on siis all-in-one-tuote, joka sekä puhdistaa ihon että toimii myös kasvovetenä.

Ihonhoitosuihkeet löysivät ihmisten iholle

Ihoa kosteuttavat ja rauhoittavat hoitosuihkeet kasvattavat suosiotaan. Ruohonjuuresta luonnonkosmetiikkalaatuisen vaihtoehtona komeilee Madara –sarjan Nokkonen DD Hydrating Mist –kasvosuihke, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ja hoitaa erilaisia kasvoärsytyksiä.

Ihosuihkeiden ihanuus on monelle yllätys. Esimerkiksi juurikin Madaran nokkosvesi (DD Hydrating mist) on sellainen tuote, mitä et tiennyt tarvitsevasi, mutta kun sinulla sellainen on, et ymmärrä miten olet voinut elää ilman sitä!

Koti SPA -rituaalit

Vartalo- ja jalkakylvyt, joissa tehoaineina käytetään Epsom-suolaa, Kuolleen meren suolaa, magnesium-suolaa tai muita terapeuttisia ja hoitavia suolaseoksia. Kokonaisvaltaisesti hoitava ja hemmotteleva valinta kylpyihin on Frantsilan yrttitilan Rentouttava kylpysuola.

Vartalokuorintojen suosio kasvaa kohisten. Sekä sokeri- että suolapohjaiset kuorinnat saavat ihon näyttämään heleämmältä ja tuntumaan ihanan pehmeältä. Ruohonjuuresta unelmaisia vartalokuorintoja löytyy ainakin Flow Kosmetiikalta sekä Terre d'Oc- ja Provida -sarjoista.

Vartalon hieronta/öljyäminen sekä kosteutus kuuluvat luonnollisesti myös SPA-rituaalien ytimeen. Frantsilan yrttitilan Ayurvediset hoitoöljyt, Terre d'Ocin hierontabalsami ja sarjan ylelliset kosteusemulsiot, monoi-öljy, Madaran kiinteyttävä vartaloöljy sekä erilaiset shea- eli karitevoit ovat laadukkaita valintoja ihanalle iholle.



Terveet hiukset ja hiuspohja

Nyt muotia on ovat tuuheat hiukset – kuin suoraan 80-luvulta! Hyviä valintoja tämän lopputuloksen aikaansaamiseksi ovat esimerkiksi Madaran hiustenhoitotuotteet sekä Khadi -sarjanz shampoot ja hiusöljyt.


Meikkitrendit

Värikosmetiikan saralla LAATU on nyt se, mikä todella merkitsee. Huimaan suosioon kiisi tänä vuonna australialainen, ammattilaistenkin suosima Zuii-meikkisarja, jonka meikkivoide valittiinkin Ruohonjuuren parhaaksi värikosmetiikkatuotteeksi.


Korkeasta laadustaan ja huimasta huulipunavalikoimastaan kuuluisaksi tullut Zuii sai myös kauneustoimittajien Vuoden kauneuspilkku -palkinnon.


Meikkaustrendeinä komeilevat nyt:

- 'natural' lähes meikittömän näköinen, heleä meikkipohja


- mustat eyeliner-rajaukset > kissamaiset nostot silmäkulmissa

- volyymi/tuuheuttavat mascarat, 'Twiggy'-ripset myös alaripsissä

- huulissa kirkkaanpunaiset sekä marjojen sävyiset ruskeat ja viininpunaiset sävyt sekä nude-väritön/huulikiilto

- luomiväreissä kulta ja metallisävyt, sekä sininen ja vihreä rajaus, moniväriset 'rainbow'- yhdistelmät esim. - metalliset harmaat+ pinkki+ violetti sekä smokey eyes- ruskeana tai harmaana/mustana.

Rentoutuminen ja itsensä helliminen ovat nyt in.


Ja syytä ollakin, jotta ihminen löytää itsestään sisäistä voimaa ja hehkua, joka auttaa jaksamaan paremmin sekä arjen että kanssaihmisten mukanaan tuomat haasteet!

Kokonaisvaltaisuus - kauneutta pintaa syvemmältä


Iho on elin, josta kaikki näkyy - ei auta että hoidat vain ihon aivan uloimpia kerroksia. On oikeastaan ihan sama mitä voidetta naamaasi lätkit, jos suolisto, ruokavalio ja elämäntavat ovat täysin rempallaan. Vielä ei nimittäin ole löytynyt sellaista ihmevoidetta, joka yhdellä sipaisulla tuunaisi mäkkimurkinan turvottavan sohvaperunan hipiän heleään hehkuunsa.

Koska ravitsemuksen merkitys ihonhoidon tukena tiedostetaan koko ajan paremmin, kauneutta tukevien ravintolisien (kuten probioottien, sinkki-, biotiini-, helokki-, kollageeni- ja tyrnivalmisteiden) suosio on kasvanut kohisten.

Sinkkipikolinaatti

Luonnollisessa sinkkipikolinaatti-muodossa hiusten ja kynsienkin kuntoa parantava sinkki imeytyy elimistöön aivan erinomaisesti ja kroppa pystyy käyttämään sen tehokkaasti hyödyksi.

Sinkki on elimistöllemme ehdottoman elintärkeä hivenaine, jota tarvitaan aivan erityisesti kehon vastustuskyvyn ylläpidossa.

Kauneudenhoitorinatamalla sinkin vahvuudet tulevat ilmi hiusten ja kynsien kunnon paranemisena - tehon huomaa jo muutamassa viikossa.