Hyvinvointitrendit

Happinomics-ajattelu, digipaasto, aitous ja laatu, ilmastovegeily, power napping ja intuitive health ovat muutamia isoista hyvinvointitrendeistä. Lue lisää aiheesta tästä jutusta!
Hyvinvointitrendit

- Ruohonjuuren asiakaskunnassa hyvinvointitrendit näkyvät jo selkeästi, Ruohonjuuren markkinointipäällikkö Johanna Koskinen kertoo. Vastuullisuus ymmärretään tuotevalintoihin liittyvän eettisyyden, ekologisuuden ja terveellisyyden lisäksi isommasti.  Vastuullisuutta sekä omaa itseään ja lähipiiriään kohtaan on huolen pitäminen hyvinvoinnistaan, johon voi kuulua esimerkiksi akkujen latailu digipaastoineen, tehonokosineen ja armollisempine ruokavalioasenteineen. Myös huoli ilmastosta vaikuttaa kulutuskäyttäymiseen selkeästi: määrän sijaan halutaan hankkia laatua.

Hyvinvointitrendit

HAPPINOMICS

Vaikka ostamalla ei saa onnea, voidaan (talous)poliittisilla toimilla vaikuttaa ihmisten onnellisuuteen. "Happinomics" onkin yksi vuoden 2019 hyvinvointitrendeistä. Happinomics-ajattelua voi toteuttaa myös pienimuotoisesti omassa elämässään suuntaamalla varojaan asioihin, jotka lisäävät omaa ja kanssaihmisten onnellisuutta.

Lue lisää HAPPINOMICS-hyvinvointrendistä >>

INTUITIVE HEALTH

Ruokasääntöjen aika on vuonna 2019 ohi ja jokainen nyt luo itse oman ruokaympyränsä. Koska kehomme ovat erilaisia, myös itselle ihanteellinen ruokavalio on jokaisella omanlaisensa.

Lue lisää INTUITIVE HEALTH-hyvinvointitrendistä >>

AITOUS JA LAATU

Aitouden ja laadun arvostus ovat kasvussa. Kopeloitu ruoka ei kiinnosta, mikä näkyy myös vuoden 2019 hyvinvointitrendeissä. Laatua korostetaan määrän sijaan. Entistä isompi joukko ihmisiä on valmiita maksamaan arvojensa mukaisista, aidoista elämyksistä keinotekoisten mukaelmien sijaan.

Lue lisää AITOUS JA LAATU -hyvinvointitrendistä >>

TEHONOKOSET / POWER NAP 

Tehonokoset (Power nap) ovat trendikkäiksi ylistetyt pikku-unoset, jotka keskelle päivää ajoitettuna parantavat niin vireystilaa kuin työtehoakin merkittävästi. Tehonokosten ideana on optimoida lepoon käytetty aika ja siitä saatavat hyödyt.

Lue lisää POWER NAP -hyvinvointitrendistä >>

HILJAISUUS HOITAA

Hiljaisuudella on aivotutkimusten mukaan isompi merkitys ihmisen hyvinvoinnille kuin uskoisikaan.  Säännöllinen hiljentyminen lataa aivoja ja lisää sekä tyyneyttä että mielenrauhaa. Vuonna 2019 hiljaisuus onkin yksi suurista hyvinvointitrendeistä.

Lue lisää HILJAISUUS HOITAA -hyvinvointitrendistä >>

DIGITAL DETOX ELI DIGIPAASTO

Nykymaailmassa virikkeistä on ylitarjontaa –  kuvien ja tiedon virta tempaisee helposti syövereihinsä. Digipaasto eli digital detox tarkoittaa ajanjaksoa, jonka aikana ei käytetä älypuhelinta, tablettia tai tietokonetta. Aikana, jolloin monet kärsivät älylaiteähkystä ja -riippuvuudesta, digipaastolle saattaa hyvinkin olla paikkansa.

Lue lisää DIGITAL DETOX-hyvinvointitrendistä  >>

ILMASTOVEGE

Lisääntynyt huoli ja keskustelu ilmastonmuutoksesta on luonut kieleemme kahmalokaupalla uusia sanoja, kuten ilmastovege. Ilmastosyistä kasvisruokaan siirtyminen onkin yksi vuoden 2019 hyvinvointitrendeistä.

Lue lisää ILMASTOVEGE -hyvinvointitrendistä >>