Green Finance: Tyrnistä kaikki alkoi!

Green Financen marjaisat mahtituotteet ovat jo “ammoisista ajoista alkaen” tuupanneet mahtavaa marjavoimaa Ruohonjuuren asiakkaiden elämään.
green finance

Ruohonjuuren mainioita marjatuotteita toimittava Green Finance on perheyritys, jossa hommia paiskivat puutarhuri Kari, pakkaamisesta ja laadunvalvonnasta vastaava Hannele ja tuotantolinjojen toiminnasta vastaava Lilly.

Green Finance taustalla terveen elämäntavan filosofia

Green Finance perustettiin vuonna 1990, jolloin mummon muutaman hehtaarin tilasta tuli oma luomutila, jonne istutettiin ensimmäiset tyrnipensaat. Taustalla on aina ollut terveen elämäntavan filosofia - marjat on tähän liittyen meidän juttumme, Green Financen perustaja Kari Saari kertoo.

Aluksi viljeltiin siis tyrniä - mutta varsin pian jo muitakin marjoja.  Aluksi tyrnit myytiin muualle mehustettavaksi. Satojen kasvaessa investoitiin rakentamalla omat tuotantotilat ja hankkimalla sinne tarvittavat koneet. Tämän jälkeen valikoimiin lisättiin tyrnirouhe ja tyrniöljy.

- Yrityksemme taustalla paistattelee paljolti kansanterveydellinenkin näkökulma.Kun puhumme terveydestä, niin samalla puhumme myös luonnosta ja ilmastosta. Ympäristöasiat ovat meille tärkeitä ja energiaratkaisuja tuotannossamme ovat aurinkopaneelit, vesi-ilmalämpöpumput ja FlexFuel-käyttöinen ajoneuvo. Luomuviljely on meille itsestäänselvyys, Saari taustoittaa.

Kari Saaren oma suosikki yrityksensä tuotteista on helppokäyttöinen tyrnirouhe

- Tyrnirouhe on lähes täydellistä evästä ravintoarvoiltaan. Tyrnirouhe sisältää sopivassa suhteessa hyvälaatuista hiilihydraattia, rasvaa ja proteiinia. Syön lounaaksi usein jogurttia tai rahkaa terästettynä camelina-tyrniöljyllä, johon sekoitan reilun ruokalusikallisen tyrnirouhetta - ja joinain päivinä karpalorouhetta.

Saari suosittelee tyrni- ja mustikkarouheita näyttöpäätteiden käyttäjille ja paljon kännykän kanssa aikaa viettäville. Tyrni tekee hyvää myös vereankiertoelimiston terveydelle ja ruuansulatukselle.

Kotimaisilla marjoilla on terveyshyötyjä taatusti enemmän kuin Vilkkilässä kissoja. Viime aikoina kosolti ylistystä on kerännyt esimerkiksi tyrniöljy, joka on noussut suureen suosioon esimerkiksi silmien ja limakalvojen kuivuutta vastaan taistelevien keskuudessa. Karpalorouhe puolestaan kirvelyn karkottaja ja naisellista hyvinvointiaan arvostavien ylin ystävä.  

- Tyrnirouheemme öljypitoisuus on hyvin korkea kuten myös tuon rouheen kuitupitoisuus. Tyrninektarissa tämä pintaan nouseva ’”sakka” on samaa rouhetta eli oikeastaan tyrninektaria voidaankin nimittää myös juotavaksi rouheeksi, Saari kehuu tyrnituotteita.

- Itselläni nämä marjatuotteet ovat “jokapäiväistä leipää”, ja ehkä senkin ansiosta veriarvoni ovat aivan erinomaiset. mm LDL-kolestroli oli 2,06 joka on samaa luokkaa kuin luonnossa asuvilla orangeilla, marjamaakari myhäilee.

Osta Greenfinn's -tuotteita Ruohonjuuren verkkokaupasta >>