Laponie of Scandinavia - mutkatonta ja toimivaa ihonhoitoa, joka päivä

Uusi kotimainen ja vegaaninen, herkällekin iholle sopiva Laponie of Scandinavia -ihonhoitosarja on astellut rinta rottingilla myymälöihimme ja verkkokauppaamme!
Laponie of Scandinavia tuotteet

Laponie of Scandinavian yksinkertainen ihonhoitorutiini perustuu kuuden tuotteen Core-kokonaisuuteen, johon kuuluvat puhdistus-, kosteutus- ja hoitotuotteet. Sarjan tuotefilosofia ei seuraa perinteistä jakoa ihotyyppeihin, vaan perustuu skin days -ihopäiviin. Iho voi ja tuntuu usein erilaiselta, joskus jopa päivästä toiseen, riippuen esimerkiksi hormoneista, stressistä, ruokavaliosta tai ilmastosta. Sarjan tuotteita yhdistelemällä ja määrää säätämällä ihoa hoidetaan eri ihopäivien ja ihon eri tarpeiden mukaan.

Moni herkkäihoinen ja esimerkiksi POD:ista tai atopiasta kärsivä on löytänyt juuri omalle iholle sopivat, lempeät ihonhoitotuotteet Laponie of Scandinavian valikoimasta. Tuotteet eivät sisällä lisättyjä hajusteita ja ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia.  

Kaikki alkoi ongelmaihosta

Laponie of Scandinavian tarina sai alkunsa kun sarjan perustaja Kristina Pentti kyllästyi lopullisesti omiin iho-ongelmiin, joita oli jatkunut teini-iästä asti. Kun mitkään tuotteet, hoidot tai lääkkeet eivät toimineet pidemmän päälle, alkoi Kristina vapaa-ajallaan hakemaan tietoa raaka-aineista ja opiskelemaan kosmeettista kemiaa. Oppien pohjalta Kristina valmisti kotonaan omalle allergiselle ja reaktiiviselle iholle sopivia yksinkertaisia tuotteita, ja ajan myötä ihon kunto parani. Kuten Kristina itse toteaa, hänen ihostaan ei tullut läheskään täydellinen, mutta terve ja hyvinvoiva, jota hän alkoi vuosien varrella arvostamaan yhä enemmän.

Miltei kahdenkymmenen vuoden rakkaasta harrastuksesta ja intohimosta syntyi lopulta yritys, kun Kristina perusti Laponie of Scandinavian vuonna 2015. Yrityksen oma laboratorio Espoon Otaniemessä näki päivänvalon keväällä 2017.  Laponie of Scandinavian tuotekehitystä johtaa tuotekehityskemisti Jaana Ailus, jonka kanssa Kristina tekee tiivistä yhteistyötä, työskennellen laboratoriossa miltei päivittäin. Laponie of Scandinavian myötä Kristina toivoo, että moni muukin löytäisi apuja matkalla kohti terveempää ihoa.

 

Valttina oma tuotekehityslaboratorio

Oma tuotekehityslaboratorio on pienelle tuotemerkille iso panostus ja todellinen vahvuus; uudet raaka-aineet ja ideat päätyvät työpöydälle kokeiltavaksi melkein päivittäin. Samalla oma laboratorio mahdollistaa pitkäjänteistä tuotekehitystyötä – joistakin tuotteista on tehty jopa yli 200 versiota. Jaana ja Kristina kokeilevat myös usein uusia seoksia omiin kasvoihinsa päivän päätteeksi.

Laponie of Scandinavia on raaka-aineminimalistinen sarja, jossa laadukkaat raaka-aineet ovat avainasemassa. Tuotteiden valmistuksessa käytetään tarkoin valittuja, vegaanisia raaka-aineita, joissa painotetaan laatua, alkuperää, kestävyyttä ja tutkittua vaikutusta ihoon. Omassa laboratoriossa kaikki tuotteet kehitetään alusta loppuun ja koko kehitysprosessi on omissa käsissä.  

Yksi Laponie of Scandinavian tuotekehityksen lähtökohdista on kehittää mahdollisimman tehokkaita, mutta samalla iholle lempeitä, tuotteita, ottaen huomioon herkänkin ihon tarpeet. Tuotteista on jätetty pois yleisesti allergisoivat ja herkistävät raaka-aineet. Tuotannosta vastaavat yhteistyötehtaat Suomessa ja Ruotsissa.

Ympäristöystävällisyys näkyy muun muassa tuotepakkausten materiaaleissa, joissa suositaan kierrätettäviä materiaaleja kuten lasia ja alumiinia. Kartonkisia ulkopakkauksia käytetään kun tuote sen vaatii pysyäkseen ehjänä kuljetuksessa.

CORE-kokonaisuus jokapäiväiseen ihonhoitoon

Laponie of Scandinavian Core –kokonaisuuteen sisältyy jokapäiväisen ihonhoidon kulmakiviä: hellävarainen Milk Cleanser -puhdistusmaito, syväpuhdistava  Gel Cleanser - puhdistusgeeli, kosteuttava ja hoitava alkoholiton Toner Spray -kasvovesi, kevyt, hoitava ja kosteuttava geelimäinen Face Cream -kasvovoide, hoitava ja ravitseva Face Oil kasvoöljy sekä hoitava ja suojaava All-Around Balm -yleisvoide.

MILK CLEANSER - 100ml alumiinituubi, 17,95 €

Mieto Milk Cleanser -puhdistusmaito sisältää ihoa ravitsevaa rapsiöljyä ja hoitavaa ksylitolia, jotka poistavat hellävaraisesti epäpuhtaudet ja meikin, jättäen ihon raikkaaksi ja pehmeäksi. Tuote ei kirvele silmiä ja soveltuu hyvin silmämeikin poistoon.

Levitetään kuivalle iholle kuivin sormin tai vanulla ja poistetaan vedellä huuhtomalla tai pois pyyhkimällä.

INCI: AQUA, CANOLA OIL, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-3 DICITRATE/STEARATE, SODIUM LEVULINATE, CETYL ALCOHOL, SODIUM ANISATE, XYLITOL, XANTHAN GUM, CITRIC ACID

GEL CLEANSER - 100 ml alumiinituubi, 17,95 €

Syväpuhdistava ja kevyesti vaahtoava Gel Cleanser -puhdistusgeeli liuottaa epäpuhtaudet ja meikin tehokkaan kasviperäisen pinta-aktiiviaineen avulla. Hoitavat sokerijuurikasuute ja ksylitoli jättävät ihon puhtaaksi ilman kiristävää tunnetta.

Levitetään kuivalle iholle kuivin sormin ja huuhdellaan vedellä tai pyyhitään kostealla pyyhkeellä. Puhdistusgeeli sopii myös koko vartalon, esimerkiksi epäpuhtaan selän ihon, pesuun.

INCI: AQUA, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-4 LAURATE/SEBACATE, POLYGLYCERYL-6 CAPRYLATE/CAPRATE, CETYL HYDROXYETHYLCELLULOSE, BETAINE, XYLITOL, SODIUM LEVULINATE, SODIUM ANISATE, CITRIC ACID

TONER SPRAY - 50 ml uv-suojattu lasipullo, 27,95 €

Suihkutettava Toner Spray –kasvovesi tasapainottaa, kosteuttaa, rauhoittaa ja hoitaa ihoa monitehoisella ja luonnollisella ectoin -aminohappojohdannaisella, silottavalla rakkolevällä ja rauhoittavalla lakritsijuurella.

Kasvovettä suihkutetaan puhdistetuille kasvoille ennen seerumia, voidetta tai öljyä. Tuote sopii myös hyvin meikin ”kiinnittämiseen” tai nopeaan kosteutukseen ja raikastamiseen päivän mittaan, ja on oiva ensiapu matkustamisesta rasittuneelle iholle. Tuotetta voidaan myös käyttää vanulappuun suihkutettuna kasvojen puhdistuksen viimeistelyyn.

INCI: AQUA, ECTOIN, GLYCERIN, SODIUM LEVULINATE, POTASSIUM SORBATE, DEHYDROACETIC ACID, MACROCYSTIS PYRIFERA EXTRACT, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, P-ANISIC ACID

FACE CREAM - 40 ml alumiinituubi, 31,95 €

Kevyt geelin ja voiteen yhdistelmä kosteuttaa luonnollisella glyseriinillä ja sodium PCA:lla. Kolloidinen kaurajauhe estää kosteuden haihtumisen, kun taas rypsi-, kaura- ja unikonsiemenöljy ravitsevat ja pehmentävät ihoa. Iho tuntuu kosteutetulta ja pehmeältä.

Levitä puhdistetuille kasvoille aamuin illoin tarvitsemasi määrä. Sopii hyvin meikin alle, sekä päälle – imeytä pieni määrä meikkivoiteen päälle häivyttääksesi ihon kuivia kohtia. Sopii myös silmänympärysiholle.  Voiteesta saa ravitsevamman sekoittamalla siihen pari tippaa Face Oil -kasvoöljyä tai muuta sopivaa öljyä.

INCI: AQUA, CANOLA OIL, POLYGLYCERYL-6 DISTEARATE, AVENA SATIVA KERNEL OIL, GLYCERIN, PAPAVER SOMNIFERUM SEED OIL, AVENA SATIVA KERNEL FLOUR, SODIUM DEHYDROACETATE, SODIUM PCA, XANTHAN GUM, SCLEROTIUM GUM, LECITHIN, PULLULAN, SODIUM LEVULINATE, SILICA, HONOKIOL, MAGNOLOL

FACE OIL - 30 ml uv-suojattu lasipullo, 43,95 €

Helposti imeytyvä kasvo-öljy sisältää neljää eri öljyä – korjaavaa arganöljyä, pehmentävää kauraöljyä, rauhoittavaa vadelmansiemenöljyä sekä uudistavia ominaisuuksia omaava ruusunmarjaöljyä.

1-4 tippaa levitetään puhtaalle, kasvovedellä kosteutetulle iholle aamuin illoin. Kasvoöljy jättää ihon miltei mattapintaiseksi ja soveltuu hyvin käytettäväksi meikin alle.

INCI: ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, AVENA SATIVA KERNEL OIL, ROSA CANINA FRUIT OIL, RUBUS IDAEUS SEED OIL

ALL-AROUND BALM - 15 ml uv-suojattu lasipurkki, 18,95 €

Vedetön, hoitava ja suojaava yleisvoide All-Around Balm sisältää korjaavaa arganöljyä, pehmentävää kauraöljyä sekä rauhoittavaa ja hoitavaa bisabololia. Hydrogenisoitu arganöljy ja auringonkukkavaha tekevät balmin koostumuksesta sileän ja kiinteän. Balmia voi käyttää huulin, kynsinauhoihin, kuiviin läikkiin tai mihin vain missä iho tarvitsee hieman lisää huolenpitoa. Voidaan käyttää myös kasvoille yöksi jätettävän naamion tavoin.  Riittoisaa balmia taputellaan iholle sormin ohuesti tai runsaasti tarpeen mukaan. Iho jää pehmeäksi ja melkein mattapintaiseksi. Tuote soveltuu lapsille esimerkiksi talven suojavoiteeksi.

INCI: ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, HYDROGENATED ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, AVENA SATIVA KERNEL OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED WAX, BISABOLOL, TOCOPHEROL

Suomalainen design näkyy pakkauksissa

Laponie of Scandinavian suomalaisuus tulee näkyvästi esille tuotepakkauksissa. Pakkausten visuaalinen ilme perustuu suomalaisen kuvittajan ja suunnittelijan Aino-Maija Metsolan uniikkiin, tilaustyönä tehtyyn taideteokseen. Tuotepakkauksissa ja ulkopakkauksissa näkyvät elementit ovat osia Metsolan taideteoksesta, joka abstraktilla tavalla tulkitsee skandinaavista luontoa.

Osta Laponie of Scandinavia -tuotteita Ruohonjuuren verkkokaupasta >>