Florame -sarjan eteeriset öljyt hoitavat hellävaraisesti

Aromaterapia on lempeä hoitomuoto, jossa eteeristen öljyjen avulla tuetaan terveyttä ja lisätään hyvinvointia. Aromaterapia on luontaislääkintää, joka yleensä nähdään varsin kokonaisvaltaisena hoitomuotona.  Vietä sinäkin ihania hetkiä eteeristen öljyjen parissa!
Florame eteerinen öljy Ravintsara

Aromaterapia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jolla voidaan hoitaa erilaisia kehon ja mielen ongelmia, mutta myös ennaltaehkäistä niitä. Eteeristen öljyjen avulla  voidaan helpottaa monia arkipäivän haasteita ja tuoda hyvinvointia koko perheelle.

Eteeristen öljyjen avulla eli aromaterapeuttisesti hoitaen on helpotettua stressiä, unettomuutta, ahdistusta, henkistä uupumusta - mutta myös flunssa ja iho-ongelmia.

Eteeriset öljyt sopivat mainiosti myös kotikäyttöön, kunhan käyttöohjeita noudattaa huolellisesti huomioiden myös mahdolliset käyttörajoitukset (esimerkiksi pienet lapset ja raskaana olevat naiset sekä ihmiset, joilla on joku vakava sairaus tai lääkitys ovat erityisryhmiä, joilla eteeristen öljyjen hyödyntämiseen on rajoituksia ). Ammattitaitoiset, kouluttautuneet aromaterapeutit voivat koulutuksensa ansiosta tarjota syvällisempää hoitoa eteeristen öljyjen avulla.

Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää tuoksulampussa, diffuuserissa, hieronnassa, höyryhengityksessä tai iholla perusöljyyn laimennettuna.

Diffuuseri on eteeristen öljyjen tuoksutteluun tuoksulamppua parempi vaihtoehto siksi, ettei diffuuserissa öljy lämpene niin paljon, jolloin arvokkaiden öljyjen kaikki hoitavat aineet säilyvät visusti tallessa.

Vaikka yleensä eteerisiä öljyjä ei laitetakaan sellaisenaan suoraan iholle, voi muutamia öljyjä (kuten teepuuta ja laventelia) pieninä määrinä käyttää suoraan iholla erityisten iho-ongelmien hoitoon, kuten jalkasienen nujertamiseen.

FLORAME-SARJA ON ETEERISTEN ÖLJYJEN AATELIA

Ruohonjuuressa myydään korkeasta laadustaan kuuluisan Florame-sarjan eteerisiä öljyjä. Mikä tekee tästä sarjasta ainutlaatuisen aromaterapeutin näkökulmasta?

- Ammattiaromaterapeutille on hyvin tärkeää käyttää aitoja, 100 % puhtaita ja luotettavia eteerisiä öljyjä. Se on tärkeää hyvän hoitotuloksen saamiseksi. Itse olen saanut aromaterapeutin koulutusta myös Ranskassa, jossa öljyjen kemotyypitys on hyvin tärkeää, myydäänhän niitä siellä myös apteekeissa terveydenhoitoon. Koulutetun aromaterapeutin etiikka ja vastuu vaatii käyttämään kemotyypitettyjä tai analyysin omaavia eteerisiä öljyjä ja  ensijaisesti luomua tai villinä kasvanutta. Luomusertifioitu eteerinen öljy, kuten kaikki Floramen öljyt, takaasen, ettei öljyyn ole jäänyt tislauksen aikana lannoite- tai hyönteismyrkkyjäämiä. Eteeriset öljythän menevät verenkiertoon ihon kautta sekä hengitysteihin esimerkiksi diffuuserista. Floramen eteeriset öljyt ovatkin monien ammattiaromaterapeuttien käytössä, koska puhtaus, aitous ja sertifiointi takaavat sen, että öljyt aina 100 % puhtaita, aitoja öljyjä erilaisten ongelmien välttämiseksi, onhan kysymyksessä asiakkaan terveys, aromaterapeutiksikin kouluttautunut Liisa Seppälä kertoo.

Suurimman suosion ovat Florame-sarjan eteerisistä öljyistä saavuttaneet Ruohonjuuren asiakkaiden keskuudessa ravintsara, lemongrass, geranium, neilikka ja mustakuusi. Mitkä ovat aromateraputin näkökulmasta näiden öljyjen tärkeimmät käyttökohteet ja vaikutukset hyvinvoinnin tukena?

ETEERINEN RAVINTSARAÖLJY

  • Ravintsara-öljy ( kamferipuu, Cinnamomum Camphora) on ehdoton oma suosikkini. Olen hullaantunut sen eukalyptusmaiseen tuoksuun ja monikäyttöisyyteen. Ravintsaralla on paljon vaikutuksellisia yhtäläisyyksiä eukalyptuksen (Eucalyptus radiata) kanssa. Ravintsara hoitaa erityisesti hengitystieinfektioita, kuten nuhaa, flunssaa ja yskää. Eteerinen ravintsaraöljy torjuu myös virusinfektioita ja sitä käytetäänkin yleisesti ehkäisemään ja helpottamaan flunssaa - mutta myös herpestä ja syyliä.

  • Ravintsara parantaa flunssakauden immuniteettia suojaten flunssataudeilta.

  • Vaikutuksiltaan energisoivasta ravintsarasta saa tukea fyysisen väsymykseen, toipumiseen ja ahdistukseen. Lempeä ravintsara voi tuoda helpotusta myös stressiin, unentuloon ja rauhattomuuteen. Sillä myös puhdistaa tehokkaasti huoneilmaa diffuuserissa käytettynä.

  • Kannattaa huomioida, että ravintsara ei sovi vauvoille, pienille lapsille eikä astmaatikoille tai vakavien hengitysteiden sairauksien hoidossa.  

ETEERINEN SITRUUNARUOHOÖLJY

Lemongrass eli  sitruunaruoho (Cymbopogon flexuosus) on raikkaan ja miellyttävän tuoksuinen öljy, josta melkein kaikki pitävät.

  • Sitruunaruohoöljy on vaikutuksiltaan antiseptinen ja tulehduksia poistava. Se parantaa verenkiertoa, jolloin sillä voidaan hoitaa esimerkiksi ylipainoa, raskaita jalkoja ja suonikohjuja.

  • Eteerisestä sitruunaruohoöljystä saadaan apua iho-ongelmiin kuten akneen ja hyönteisten pistojen hoitoon. Myös rasvainen iho, hilse, jalkasieni ja selluliitti hyötyvät eteerisen sitruunaruohon käytöstä.

  • Sitruunaruohoöljyllä voidaan myös helpottaa ruoansulatusvaivoja ja turvotusta hieromalla sitä vatsan alueelle mietoon pohjaöljyyn (kuten manteli- tai jojobaöljyyn) sekoitettuna.  

Vinkki selluliitin hoitoon:

Selluliitti: 2 tippaa 8 tippaan kasviöljyä hierotaan hyvin selluliitista kärsiville alueille (reidet, lonkat, pakarat)  2-3 viikon ajan aamulla ja illalla.

Sopii loistavasti huoneilman raikastamiseen diffuuserissa.

Kontraindikaatio: glaukooma; saattaa ärsyttää ihoa

ETEERINEN NIAOULI-ÖLJY

  • Eteerinen niaouli ( Melaleuca quinquenervia ) vahvistaa immuunipuolustusta ja siksi se onkin oiva apu infektioihin karkotukseen ja ennaltaehkäiyyn esimerkiksi höyryhengityksessä tai diffuuserissa käytettynä.

  • Eteerinen niaouli-öljy tuo helpotusta myös yskään ja kurkkukipuun.

  • Niaouli-öljy on myös hyödyllinen apuri hoidettaessa ”raskaita jalkoja”, koska se parantaa verenkiertoa. Eteerinen niaouli-öljy myös virkistää ja tasapainottaa mieltä ja sopii myös luonnollista kauneutta tukemaan: sillä voit hoitaa aknea, näppylöitä ja erilaisia iho-ongelmia. Kesällä tämä eteerinen öljy kannattaa pitää mukana torjumassa hyönteisiä.

Vinkki: Sekoita pohjaöljyyn muutama tippa niaoulia ja hiero sääret kevyesti nilkasta ylöspäin.

Niaouli-öljy ei sovi raskaana oleville, vauvoille eikä pikkulapsille kuten ei myöskään astmaatikoille tai vakavista hengitysteiden sairauksista kärsiville.

Osta Florame -sarjan eteeriset öljyt Ruohonjuuren verkkokaupasta >>