Vegaaniset laskiaispullat tyrnihillolla tai mantelimassalla

Nyt on se aika vuodesta, kun voi fiilistellä pulkalla ala- ja ylämäessä. Talvireippailujen jälkeen maistuvat tuunatut vegaaniset laskiaispullat. Kiireisimmät voivat siirtyä myös suoraan pullavaiheeseen. Ai että!
Vegaaniset laskiaispullat

Resepti: Vegaaniset laskiaispullat, noin 8 pullaa


25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
3 dl kasvismaitoa (esim. kauramaitoa)
0,5 tl himalaya-suolaa
1,5 dl Makrobios-taatelijauhetta (LUOMU)
2 tl kardemummaa
6-7 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoa
0,5 dl kookosöljyä
Voiteluun soijakermaa

Täytteet ja koristelu:
Vispautuvaa soijakermaa
Vaniljasokeria
Tomusokeria
Mantelimassaa tai
Makrobios-tyrnihilloa (LUOMU)
Mantelimassa:
100 g Makrobios-manteleita kuorineen (LUOMU)
50 g Makrobios-taatelijauhetta (LUOMU)
2 rkl vettä

VEGAANISET LASKIAISPULLAT - TEE NÄIN:

Lämmitä kasvimaito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito hieman kuumemmaksi (noin 40-asteiseksi). Sekoita hyvin.

Lisää joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja osa vehnäjauhoista. Sekoita mukaan sulatettu kookosrasva.

Vaivaa taikinaa käsin ja lisää vehnäjauhoja desi kerrallaan, kunnes saat helposti käsiteltävän ja pehmeän pullataikinan. Varo lisäämästä liikaa jauhoja, sillä pullasta tulee mehevämpää vähemmällä jauhomäärällä. Vaivaa valmista taikinaa vielä noin 5 minuuttia, jotta taikina sitkostuu.

Peitä taikinakulho keittiöpyyhkeellä ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan, kunnes taikinan koko on tuplaantunut. Tämä vie noin 35-40 minuuttia. Muotoile taikinasta

pötkö. Leikkaa sopivan kokoisia pullaviipaleita. Pyörittele pullat ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Anna kohota vielä vähintään puoli tuntia.

Lämmitä uuni 210 asteeseen. Voitele pullat kaura- tai soijakermalla. Paista pullia noin 8-10 minuuttia.

Anna pullien jäähtyä ennen kuin täytät ne. Vatkaa soijakerma valmiiksi. Halkaise pullat.

Mantelimassa: liota manteleita vedessä noin tunnin verran. Surauta mantelit monitoimikoneessa tasaiseksi jauheeksi. Lisää taatelijauhe. Jatka jauhamista kolmisen minuuttia. Lisää vesi ja mausta halutessasi karvasmanteliaromilla: muutama tippa riittää. Sekoita vielä hetki, jotta seoksesta tulee tasainen.

BON APPÉTIT – LIUKASTA LASKIAISTA!

Kuva ja resepti: Louise Mérus