Kesytä talvitukka!

Talvisen kylmä ja kuiva ilma ja kaikenlaiset tuiverrukset aiheuttavat haasteita myös hiuksille. Talvella tukanhoitoon täytyykin yleensä panostaa enemmän kuin muina vuodenaikoina.
Kesytä talvitukka!

Oleellisinta on kosteutus. Kylmien ilmojen koetellessa syväkosteuttavat shampoot kohoavat arvoon arvaamattomaan! Talvella superpesevä erikoisshampoo kannattaa vaihtaa kosteuttavampaan versioon. Myös panostus tukkaa ja päänahkaa kosteuttavaan hoitoaineeseen kannattaa.

SUOSITTELEMME:

Evolve-sarjan Superfood shine -hoitoaine kosteuttaa hiuksia ja sen sisältämän baobab-hedelmän proteiinien on osoitettu tuovan tukkaan kiiltoa, vahvistavan hiusta, vähentävän sähköisyyttä ja takkuja. Hiusten talviseen pesuun sopii puolestaan saman sarjan Superfood shine-shampoo.

Hiuksiin pesun jälkeen jätettävät hoitoaineet ovat myös fiksu valinta talvitukkasi kosteuttamiseksi. Paksulle ja kuivalle tukalle hiusöljyt tekevät eetvarttia kun taas hennoille ja rasvoittuville hiuksille tukkaan jätettävät hoitoaineet ovat usein parempi valinta.

SUOSITTELEMME:

Khadi-sarjan Amla-hiusöljy valittiin taannoin Ruohonjuuren parhaaksi hiustuotteeksi. Ja varsin hyvästä syystä: ylellisen tuntuinen Amla-hiusöljy tekee hiuksista ilmavat, tuuheat ja kiiltävät. Se ennaltaehkäisee hiusten ohenemista ja antaa hiuksille uutta elinvoimaa.

Turhan ahkera föönaaminen rasittaa hiuksia - selvähän se! Pakkasen paukkeeseen ei kuitenkaan kannata kammeta märälläkään tukalla, koska kylmyydestä kiteytyvä vesi vaurioittaa hiusta.

Tuiskeessa tallusellessa hajalaa usein ulkoilun jälkeen kuumaan suihkuun. Se tekeekin monipuolisesti hyvää - paitsi hiuksille: ne kannattaa mielummin pestä haaleammalla vedellä. Kuuma vesi kuivattaa niin ihoa, päänahkaa kuin hiuksiakin - ja saman tekee luonnollisesti myös liiallinen puunaaminen.

Turhan tiheä tai perusteellinen hiustenpesu kuivattaa tukkaa ja saa etenkin herkän päänahan ärtymään. Joskus kuivuus päinvastoin aktivoi päänahan erittämään enemmän öljyä ja tekee täten tukasta aiempaa rasvaisemman.

Vaikka ihanteellinen hiustenpesutiheys onkin hyvin yksilöllinen asia, shampoopesua suositellaan suoralle ja taipuisalle tukalle yleensä kahden-kolmen päivän välein. Kiharan tukan optimaalinen pesurytmi olisi taas neljä-viiden päivän välein ja hyvin paksun tukan vain yhden kerran viikossa.

VINKKI: Toisinaan talvitukka kannattaa pesaista syväpuhdistavalla shampoolla, joka  poistaa hiuksista muotoilutuotteiden jäämät ja saa tukan voimaan paremmin. Kun syväpuhdistavaa shampoota käyttää ennen hiusten värjäämistä, hiusväri tarttuu tukkaan paremmin.

SUOSITTELEMME:

Unique-sarjan Syväpuhdistava shampoo poistaa tehokkaasti hiuksista muotoilutuotteiden ja ilmansaasteiden jäämät.