Vastuulliset herkut joulun juhliin

Pimenevät illat kynttilöiden valossa ja talvistuva maisema muistuttavat meitä alkavasta joulukaudesta. Ja mitäpä loppuvuosi olisikaan ilman joulun juhlia, joiden tarjottavat ovat jo monien ostoslistoilla. Ruohonjuuresta löydät laajan valikoiman vastuullisesti tuotettuja, sertifioituja ja pientuottajiakin suosivia herkkuja. Lue lisää blogista ja anna ideoiden sekä valmiiksi kuratoitujen tuotteiden tehdä joulun ajastasi vaivatonta!
Vastuulliset herkut joulun juhliin

Syksyn kääntymisen kohti talvea voi jo tuntea raikastuvassa ilmassa sekä kaipuussa kotoiluun kynttilän valossa. Loppuvuoden juhlat lähestyvät ja käsillä on aika, jolloin voimme nauttia hyvillä mielin pimenevistä illoista kera herkkujen ja mukavan seuran.

Joulun aikaan kuuluu perinteisesti kuhina kaupoissa sekä mielissä siitä, mitä ihanaa tänä vuonna tarjottaisiin. Me Ruohonjuuressa haluamme tehdä asiakkaillemme hyvien valintojen tekemisen mahdollisimman helpoksi ja niinpä valikoimamme on täynnä taatusti vastuullisia ja terveellisempiä vaihtoehtoja.

Ruohonjuuresta löydät joulupöytään ja pikkujouluihin toinen toistaan maukkaampia ja vastuullisia raakasuklaita, kahvia, teetä, jouluisia mausteita, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä sekä joulun juhliin sopivia juomia. Haluatko laittaa itsesi likoon ja kokata läheisillesi joulun makuja? Kokeile piparkakku- tai chai-maustetta leivonnassa tai lämpimissä juomissa.

Löydät meiltä laajasti luomuisia mausteita niin ruuanlaittoon kuin joulun makua antamaan. Tutustu alta ja nappaa ideat sekä reseptit onnistuneisiin hetkiin rakkaidesi seurassa!

Vastuullisen kahvikissan herkkuhetki

Tiesitkö, että kahvin viljelyssä biodiversiteetin säilyminen on tärkeä osa vastuullisuutta? Ruohonjuuren 40-vuotisjuhlakahviksikin nostettu varjokahvi on enemmän kuin eettinen valinta. Varjokahvit ovat kahvipensaita, jotka ovat saaneet kasvaa muun luonnon keskellä korkeampien kasvien varjostaessa niitä. Tämä tekee niistä jättiplantaaseilla kasvatettujen sukulaisiensa sijaan entistä vastuullisempia niin luonnon monimuotoisuuden kuin niitä viljelevien alkuperäiskansojen puolesta.
Lue lisää varjokahveista blogistamme.

Vastuullisista kahveista puhuttaessa ei voi olla tutustumatta reilun kaupan luomuisaan joulukahviin Cafetorialta. Kestosuosikkimme Gran Palomar on herkullinen kahvi, joka kruunaa juhlien jälkiruuat tai tekee arjesta huomattavasti nautinnollisempaa. Hyvä kahvi on aina myös erinomainen lahjavalinta!

Maistuisiko joulukahvin sijaan kuppi kuumaa teetä? Tutustu laajaan valikoimaamme jouluisia ja herkullisen mausteisia lämmikeitä tästä.

Kotimaisia raakasuklaanautintoja

Haluaisitko antaa lahjaksi hetken jumaltenkin ruuan kutsutun herkun parissa? Raakasuklaa ei ole vain makea nautinto, vaan tämän runsaasti terveysvaikutuksia pursuavan herkun on todettu myös lisäävän hyvänolon tunnetta ja sekä edistävän rentoutumista. Kestävän kehityksen mukaiset viljelymenetelmät, läpinäkyvät hankintaketjut sekä Suomessa käsityönä valmistettu lopputuote on laatutietoisen joulujuhlijan valinta.

Raakasuklaat ovat erinomainen lahjaidea, jonka saajan voi kevein mielin nauttia makeasta hetkestä. Valitse Goodiolta mausteinen chai tai herkullinen piparisuklaa, jotka ovat valmistettu käsityönä pienessä suklaatehtaassa Helsingissä. Jos sinun on vaikea valita vain yksi, nappaa tämä raakasuklaalajitelma Foodinilta. Foodinin raakasuklaat tulevat Vaajakoskelta, jossa joulutontut ahertavat toinen toistaan ihanampia herkkuja meidän iloksemme. Psst. Joulutontut rakastavat erityisesti raakasuklaalla kuorrutettuja marjoja ja pähkinöitä.

Raakasuklaata pinossa

Pikkujoulujen tarjottavia

Ennen itse joulun pyhiä on monilla luvassa perinteisesti pikkujoulut. Saisiko olla lasi kuohuvaa alkuun vai mahdollisesti lämmittävä mukillinen glögiä kanelitangolla? Rupatellessa ja ystävien kanssa nauttiessa tulee janon lisäksi suolaisen nälkä ja kahvien kanssa maistuisi makeisia tai pipareita. Kaikki nämä ovat vastuullisia valintoja ja takaavat onnistuneen sekä herkullisen juhlahetken!

Herkkusuille sopivaa naposteltavaa

Täydellisiin juhlahetkiin löydät Ruohonjuuresta runsaasti erilaisia naposteltavia sekä makean että suolaisen ystävälle. Tarjoa taateleita tai muita kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä tai vaikkapa valmiita napostelusekoituksia kuten Makeaa elämää ja Tropiikki. Näillä saat loihdittua kauniita ja terveellisempiä herkkuhetkiä.

Vegaaniset joulun herkut löydät täältä.

Jouluisia reseptejä

Joulupöytään tai joulun ajan juhliin tarjottavaksi voit myös helposti loihtia perinteisistä herkuista ruohonjuurimaiset versiot. Nämä muunnelmat sopivat kaikille ja huomioivat myös vegaanit ja gluteenitonta murkinaa suosivat. Herkullinen jouluaamun klassikko joulupuuro vegaanisena sekä gluteenittomana on ihana perinne, jota odottaa koko perhe. Muista ripsauttaa päälle ihanan tuoksuvaa kanelia. Päivän aikana on hyvä muistaa myös istahtaa ja nautiskella yhdessä pakuriglögit pipareilla höystettynä. Kun jouluruokailun aika vihdoin koittaa voit nostaa pöytään komean kasviskinkun. Ei muuta kuin hyvää ja herkullista ruokahetkeä!

Glögi kanelitangolla

Me ruohonjuurelaiset haluamme toivottaa mukavaa joulun odotusta ja toivottaa tervetulleeksi myymälöihimme joulun tunnelmaa nauttimaan. Autamme ilolla kaikissa ideoissa ja onnistuideiden juhlien järjestelyissä.