Joulupuuro (gluteeniton ja vegaaninen)

Joulupuuro (gluteeniton ja vegaaninen)
5 dl kiehuvaa vettä
• 2,5 dl riisipuurohiutaleita
• 1 dl cashew-kermaa
• ruusu- eli kristallisuolaa maun mukaan
1. Mittaa riisipuurohiutaleet kattilaan, kiehuvan veden sekaan. Keittele sekoitelleen kymmenisen minuuttia - niin kauan, että puuro on saennut ja suurin osa vedestä on imeytynyt.
2. Lisää sitten sekaan cashew-kerma ja keittele puuroa sekoitellen viitisen minuuttia (niin kauan, että mantelikerma on imeytynyt puuron sekaan ja puuro on sopivan paksua.
3. Mausta puuro ripauksella ruusu- eli kristallisuolaa ja nakkaa sekaan manteli - tai halutessasi montakin.
4. Nyt puuro on valmista nautittavaksi. Kauho sitä lautasellesi ja ripotelle päälle hiukan ceylon-kanelia ja mieleistäsi sokeria. Lorauta vielä sekaan mantelimaitoa.
VINKKI: Tästä puurosta kehkeytyy sitä pehmeämpää ja parempaa, mitä kauemmin jaksat sitä haudutella miedolla lämmöllä. Jos haudutat puuroa pitkään, huolehdi, että nestettä on riittävästi eikä puuro pääse kuivumaan.