Terveellisempää makeaa hyvän mielen herkkuhetkiin!

Jokainen ihminen on aivan taatusti hemmottelu- ja herkkuhetken arvoinen. Jokaiseen päiväänsä kannattaakin tietoisesti ripotella pieniä iloja, joihin keskittymällä tyytyväisyytemme lisääntyy. Tehdään siis pieniä, hyviä tekoja sekä itselle että muille!
Terveellisempää makeaa hyvän mielen herkkuhetkiin!

Pienet ilot ovat hyvän elämän tuiki tärkeitä rakennuspalikoita eikä itsensä hellimisen tärkeyttä ole todellakaan syytä vähätellä. Meistä jokainen on kaiken hyvän arvoinen. Hemmottelua on monenlaista: jollekin se on hykerryttävän hauskan leffan katsomista, toiselle kasvimaan tonkimista, riippumatossa lekottelua, palapelin kokoamista tai vaikkapa hyvän mielen herkkujen nauttimista. Meillä jokaisella on ikiomat iloa kirvoittavat juttumme.

Elämästä kehkeytyisi todellinen tuskien taival, jos sitä suorittaisi päivät pääksytysten hampaat irvessä harmaan kiven läpi pyrkien. Lempeämpi ja sallivampi suhtautuminen tekee sen sijaan taatusti askeleemme keveämmäksi. Armollisuuden ajatus koskee myös herkuttelua: totaalikieltäytymisen sijaan kannattaa itselleen hyvällä mielellä sallia myös makeita nautintoja. Hyvissä herkuissa ei nimittäin ole mitään pahaa. 

Anjan luontoherkku blogi

Eroon makeanhimosta -kirjan kirjoittanut diplomiravintoneuvoja Leena Viio nosti aiemmin julkaistussa blogijutussamme esille keinoja sokerikoukusta irtautumiseen. Viio kehottaa unohtamaan karkkilakot ja herkkukiellot, koska ne ainoastaan aiheuttavat syyllisyyttä ja saavat mielemme himoitsemaan makeaa entistä enemmän. Asiantuntijamme mukaan pysyvät ratkaisut makeanhimon hallintaan kulkevat kohtuullisuuden, inhimillisyyden ja itsensä arvostamisen kautta. Kun tiedät olevasi elämäsi tärkein henkilö, teet terveellisiä valintoja etkä vaadi itseltäsi mahdottomia.

Lue asiasta lisää blogistamme: https://www.ruohonjuuri.fi/blogs/ajankohtaista/eroon-makeanhimosta-miksi-sokerilakko-ei-kannata

Vähemmän mutta parempaa

Herkuissa määrä kannattaa korvata laadulla: nauttia hyvällä miellä määrällisesti vähemmän mutta laadullisesti parempaa. Myös makeisensa kannattaa siis vaihtaa terveellisempiin -  ja Ruohonjuuressa se onnistuu varsin vaivattomasti, mausta tinkimättä. 

Herkkuhetken koittaessa on tärkeää nauttia makeisensa hyvällä mielellä, aistit avoimina ja kiitollisuutta tuntien. Syyllisyys nimittäin mustaa mielen latistaen taatusti hehkeimmänkin hetken. Hemmottelutuokiostaan saa enemmän iloa ammennetuksi, kun ottaa makuaistinsa lisäksi muutkin aistit käyttöön. Kun esimerkiksi lakupussia avatessasi keskityt aistimaan herkkupussukasta lehahtavaa, huumaavan herkullista tuoksua, saat iloa elämääsi jo ennen varsinaiseen makumaailmaan matkaamista. 

 Tietenkään ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa nauttia hyvän mielen herkkujaan, mutta selvää on, että tietoisesti koettu tuokio tuntuu kokonaisvaltaisemmin ilahduttavalta verrattuna siihen, että makeisia popsisi siinä sivussa, muun puuhastelun oheistoimintona.

Täysruokosokerilla makeutettuja nautintoja suurella sydämellä

Anjan Luontoherkun täysruokosokerista makeutensa ammentavat herkut ovat kotimaisten pienyritysten taidonnäytteitä, joissa makuhermojasi helisyttelevät puhtaat ja luonnolliset ainesosat. Näissä makeisissa ei ole mitään pahaa: niissä eivät lisäaineet liehakoi tai säilöntäaineet säpise! Anjan Luontoherkun makeisia nauttimalla tuet suomalaista työtä, kotimaisia pienyrityksiä  - ja osoitat myös arvostusta itseäsi kohtaan terveellisempien valintojen muodossa.

Anjan-Luontoherkku

 Anjan Luontoherkusta voit lukea lisää aiemmasta blogijutustamme: https://www.ruohonjuuri.fi/blogs/ajankohtaista/anjan-luontoherkku-terveellisempaa-makeaa

 Anjan Luontoherkun terveellisempien makeisten kimppuun pääset näppärästi tästä: 

https://www.ruohonjuuri.fi/collections/anjan-luontoherkku