Anjan Luontoherkku: Terveellisempää makeaa!

Anjan Luontoherkun intiaanilakritsi on valloittanut jo vuosien ajan tuhansien asiakkaidemme kielet ja mielet. Nyt tutustutaan Anjaan - eli hyväntuuliseen taituriin jymyherkkujen takana!
Anjan luontoherkku

Kaikki alkoi intiaanisokerista

Anjan Luontoherkun tarina alkoi ihastumisesta intiaanisokeriin. 

- Kun 2000-luvun alussa perehdyin Intiaanisokeri-täysruokosokerin saloihin, aloin heti ihmetellä, miksei tästä terveellisemmästä makeuttajasta lainkaan vielä valmistettu makeisia, Anja Kaha muistelee.

Ja kun kukaan ei tosiaan herkkuja intiaanisokerista vielä loihtinut, päätti Anja pistää töpinäksi!

- 2000-luvun alussa innostuin ajatuksesta valmistuttaa terveellisempiä makeisia kuin kaupan tavalliset valkeasta sokerista tehdyt makeiset, joissa oli paljon lisä- ja väriaineita ja jotka tuotettiin ulkomailla. Anjan Luontoherkun perustin vuonna 2006 ja aloin toimittaa valmistuttamiani täysruokosokerimakeisia jälleenmyyjille. Pohdimme pitkään nimeä yritykselle, halusin nimen liittyvän minuun yrittäjänä ja puhtaisiin raaka-aineisiin. Perhe ja ystävät sekä koko tuttavapiiri pohtivat nimeä yritykselleni. Lopulta tuttavan tuttava keksi nimen Anjan Luontoherkku, herkkumaakari taustoittaa.

Anjan Luontoherkku on pienyritys sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä Anja on firmansa ainoa päätoiminen työntekijä. 

- Aloitin toiminnan yksin ja täysin harrastusmielessä jo varsinaisen työurani muulla alalla tehneenä. Kehittämämme tuote otettiin kuitenkin niin hyvin vastaan, että harrastus vei pikkusormen lisäksi koko käden, Anja Kaha myhäilee.

Yhteistyö Ruohonjuuren kanssa alkoi VR:n makasiinien aikoina varsin vekkulisti - ja ilman turhia kommervenkkejä.

- Yhtenä räntäsateisena päivänä menin makasiinien Ruohonjuuren Johannalle viemään maistiaisia tuotteistani. Johanna pyöritteli niitä käsissään ja sanoi, että mietitään -  mutta sitten vielä pohti asiaa hetken ja sanoi, että eihän tämä miettimisestä miksikään tule, ovat nämä niin mainiot tuotteet ja teki siinä samassa tilauksen, Anja muistelee.

Marmeladin, toffeiden ja quinoasuklaan suosion kasvaessa Anjan asiakkailta tuli toive täysruokosokerilla makeutetusta lakritsista. Siinä asiassa Anja kääntyi Koskenkylässä sijaitsevan Oy Walton’s Ab:n Eero Miettisen puoleen. Hän lupasi tehdä koe-erän. 

- Muistan yhä Eeron sanat, kun ensimmäinen erä Intaanilakritsia valmistui: "Tiesin, että saan sen onnistumaan, mutta en todellakaan tiennyt että siitä tulee näin hyvä!" Prosessi oli kuitenkin pitkä ja monivaiheinen, testattiin makuja ja raaka-aineita, niiden suhdetta ja määriä. Tuotekehittely jatkuu edelleen. 

Anjan Luontoherkun uusin tuote on Luonnon Voima- toffee, joka näkee päivänvalon Ruohonjuuren syyskuisen kampanjan siivittämänä.

Terveellisemmät makeiset ovat sydämen asia

Anjan Luontoherkun periaatteena on valmistuttaa makeisia yleistä makeistuotantoa terveellisemmistä aineksista, ilman lisäaineita. Anjan luontoherkun makeiset ovat kunnianosoitus suomalaiselle työlle ja puhtaille raaka-aineille. 

Vaikka makeisensa eivät varsinaista terveysruokaa olekaan, ovat ne parempia valintoja lisäainekylläisille marketkarkeille. 

Anjan Luontoherkkujen makeisten makeuttajana toimii täysruokosokeri, joka valmistetaan sokeriruo’osta puristetusta mehusta, joka kuivataan miedolla lämmöllä lämmittämällä. Kuivatettu mehu jauhetaan ja pakataan. Kansainvälisessä sokerikaupassa näin tuotettua sokeria kutsutaan myös nimillä Intiaanisokeri ja Muscovado. Intiaanisokeri nimi on kunnianosoitus Etelä-Amerikan intiaanikansoille, jotka ovat säilyttäneet viljelyksillään alkuperäisen hidaskasvuisen sokeriruokolajikkeen ja valmistaneet siitä sokeria edellä kuvatulla menetelmällä jo vuosisatojen ajan. Täysruokosokerissa säilyy ihmisen elimistölle hyödyllisiä ravinteita enemmän kuin valkaistussa ja muilla tavoin teollisesti käsitellyssä sokerissa. Sokeria ei myöskään kiteytetä. Ulkoisesti täysruokosokeri on pulverimaista ja sen väri vaihtelee vaalean ja tumman ruskeasta harmaaseen.

Intiaanilakritsi on herkuista suosituin

Niin Ruohonjuuren asiakkaiden kuin Anjan omakin lempiherkku on Intiaanilakritsi - mikäs muukaan!

- Olen hyvän lakritsin ystävä, mutta kyllä toffeetkin maistuvat. Erityisesti tämä uutuutemme Luonnon Voima -vegaanitoffee saa mieleni hyväksi, Anja hykertelee tyytyväisenä.

Intiaanilakritsissa on jäljittelemätön, herkullinen ja pehmeä maku. Sen saavat aikaan puhtaat raaka-aineet ja niiden tasapainossa oleva yhdistelmä. Makeutusaineena on käytetty Intiaanisokeria, joka on Masajon puhdasta täysruokosokeria Bolivian vuorilta. Muita raaka-aineita ovat ruususuola ja luomuspelttijauho. 

- Lakritsi on ollut suomalaisten suursuosikki kautta aikojen ja sitä saa meiltä puhtaampana ja oikean vanhanajan lakritsin makuisena, Anja kehuu.

Hyvän mielen herkkuja onkin helppoa suositella:

- Suosittelen herkkujamme kaikille käyttämiemme luonnollisten, puhtaiden ja kotimaisten raaka-aineiden vuoksi. Erityisesti voisin mainita lapset, koska tuotteissamme ei ole käytetty lisä- eikä väriaineita. Nykyisessä lisäaineviidakossa ei ole riskitöntä kulkea, joten uskoisin ihmisten edelleen kiinnostuvan lisäaineettomasta, väriaineettomasta makeisesta. Tuottamamme makeiset ovat myös täysin kotimaassa valmistettuja, makeismestari perustelee.

Osta Anjan Luontoherkun terveellisemmät herkut Ruohonjuuren verkkokaupasta >>