Kauneusvinkkejä kesän jälkeen

Kesän jälkeen iho on varmasti kuulas ja päivettynyt, mutta samaan aikaan saatat kärsiä pintakuivuudesta ja epätasaisesta ihonpinnasta. Kun arkeen paluu koittaa, ryhtiliikkeet ovat tarpeen, niin tarmoa antavien lisäravinteiden kuin kauneudenhoitorutiinien muodossa. Nappaa hyödyksesi Ruohonjuuren kosmetologi Satun vinkit kesänjälkeiseen ihonhoitoon!
kauneusvinkkejä kesän jälkeen

Kesälaitumilla kirmaamisen jälkeen iho on varmasti kuulas ja päivettynyt mutta samaan aikaan saatat kärsiä pintakuivuudesta ja epätasaisesta ihonpinnasta. Kun arkeen paluu koittaa, ryhtiliikkeet ovat tarpeen, niin tarmoa antavien lisäravinteiden kuin kauneudenhoitorutiinien muodossa.

Jos kesällä kroppaan on kertynyt turvotusta ja olo tuntuu tukalalta, löytyy Ruohonjuuren luonnonkosmetiikkaosaston tuotteista apua   

- Aloita ihon pinnan aktivoimisesta ja silottamisesta. Kuivaharjaus on niin monitehoinen tapa hoitaa vartalonihoa, että se voisi kuulua viikottaisiin puhteisiin, Kämäräinen pohjustaa ja suosittelee samaan hengenvetoon kuivaharjauksen apuvälineeksi P. Jenchuren pyökkipuista energiaharjaa. 

Tämän kätevän kuivaharjan ja sen pronssiharjasten kitkan avulla on mahdollista elvyttää tehokkaasti ihon aineenvaihduntaa ja hapenottokykyä. Jo muutama päivittäinen harjanveto aktivoi ihoa toimimaan paremmin, mutta säännöllisellä käytöllä ja yhdistettynä emäksiseen vartalonhoitoon, voidaan vaikuttaa jopa selluliittiin eli ihonalaisiin kuona-ainekertymiin. Harjauksessa kannattaa ottaa huomioon kehon luonnolliset kuonanpoistosuunnat.

- Vartalonhoitotuotteeksi suosittelisin erityisesti Aloe Vera -geeliä Florame-sarjasta. Tästä monitoimituotteesta saat aimo annoksen kosteutta niin iholle kuin hiuksillekin. Voit käyttää geeliä myös kasvonaamiona levittäessäsi paksumman kerroksen ja 10min jälkeen huuhtele. Olosi raikastuu hetkessä, eikä tuote vaadi mitään isompia efortteja, Satu suosittelee.

- Kuivemmalle iholle suosittelisin upeaa ja ylellistä Monoi -öljyä, jota myös Tahitin naisten kauneuden salaisuudeksi sanotaan.

Boostia aineenvaihdunalle sisäisesti saat Detox -kapseleilla tai Chlorella-jauheella. Suosittelen myös Kataja -eteeristä öljyä kuuriluontoisesti. Lisä tätä mahtiöljyä muutama tippaa käyttämäsi vartalohoitotuotteen sekaan.

Miten sitten kesälaitumilla kirmaillut saisi ihonsa tehokkaimmin hehkeään kuntoon?

Nappaamalla nämä täsmätuotteet saat kasvosi hehkumaan ja vain pienellä vaivalla, Satu toteaa ja listaa vinkit:

  1. Sekoita pisara Zuiin hohdevoidetta kasvovoiteesi/meikkivoiteesi sekaan. Tuote heleyttää ja korostaa ihon sävyä kauniisti. Muista "less is more".

  2. Huolitellut kulmat huomataan. Laveran kulmakarvageeli paitsi antaa kevyen sävyn, mutta myös kiinnittää ne kauniisti. Saatavana myös värittömänä tummemmille yksilöille.

  3. Kaunis sävy huulissa on oiva tapa saada silmät hehkumaan. Vaikket olisikaan huulipunan ystävä, Hurraw-sarjan Kirsikka-huulivoiteesta pidät taatusti!

Mitä muita erityishaasteita loppukesän/ alkusyksyn ihonhoitorutiineihin liittyy?

Mitkä olisivat kosmetologin suositukset näiden haasteiden voittamiseksi?

- Pintakuivuus on ympärivuotinen haaste iholle. Erityisesti kun ilmat viilenevät ja lopulta sähkölämmitys alkaa taas hyrrämään ja kuivattamaan ihojamme. Kosteuden kerrostaminen on loistava tapa pitää iho kimmoisana myös tämän siirtymävaiheen läpi. Valmistaudu talveen myös hankkimalla täyteläinen kasvonaamio, älä pihistele sen käytössä. Yövoiteena, saunan jälkeen, aamulla pikapiristykseksi. Ei ole hetkeä mihin kasvonaamio ei sopisi. Muista myös juoda vettä, kosmetologimme opastaa.

Satu Kämäräisen erityisesti suosittelemat kasvovedet tehokosteuttavaan kerrostamiseen ovat seerumimainen Whamisan Rich toner sekä Alteya Organics -sarjan Flower toner eli kosteuttava kasvovesi.

Kasvonaamioista kosmetologimme listaa pätevimmiksi Providan Ruusunaamion ja  Patyka-sarjan ylellisen kasvonaamion.

- Myös Mossan huippusuosittu Vitamin Cocktail-linjan naamio-yövoideyhdistelmä on  ihoa tehokkaasti energisoiva monitoimituote, Satu kehuu.