Kotimaista luonnonkosmetiikkaa

Kotimaisten pienyrittäjien tukeminen on juuri nyt tärkeämpää kuin kenties koskaan. Listasimme parhaat vinkkimme kotimaisista luonnonkosmetiikkasarjoista, joita ostamalla voit tehdä hyvää yhdessä kanssamme.
Kotimainen luonnonkosmetiikka tulee puhtaasta luonnosta.

Kotimainen luonnonkosmetiikka on saavuttanut suuren suosion Ruohonjuuren asiakkaiden parissa, eikä lainkaan syyttä! Esittelemme tässä jutussa muutamia asiakkaidemme suosikkisarjoista.

AM Naturprodukter -sarjan takana ovat siskokset Anna-Lena ja Margareth.

 

Am naturprodukterVuonna 2000 perustettu Am naturprodukter-yritys valmistaa käsityönä ekologisia, kotimaisia luonnonkosmetiikkalaatuisia tuotteita

Sisarukset Anna-lena ja Margareth ovat Ruohonjuuren mainetta niittäneiden hamppukosmetiikkatuotteiden takana. He ovat valmistaneet hampputuotteet käsityönä, luontoa kunnioittaen: laboratoriona niityt ja metsät, kemisteinä auringonvalo ja tuuli. Kaikki Am-tuotteet on loihdittu ympäristöystävällisistä raaka-aineista, kuten elintarvikelaatuisista kasviöljyistä, kukista, vitamiineista ja mineraaleista siten, että kokonaisuus on tasapainoinen ja optimaalisesti ihoa tai hiuksia hoitava.

Lue Am naturprodukter -tuotteiden tarina »​​​​​​​

Osta tuotteet omaksesi verkkokaupastamme »​​​​​​​

Flow Cosmetics -sarja

Flow cosmeticsRuohonjuuren asiakkaiden rakastamat Flow Kosmetiikan tuotteet keskittyvät nyt entistä enemmän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Taannoin sarjan ulkoasu uudistui ja vanhojen ikisuosikkien rinnalle tuli kimara kokonaan uusia tuotteita, joissa on entistä enemmän paneuduttu aromaterapeuttisiin vaikutuksiin.

Suomalaisen luonnonkosmetiikan uranuurtajan tuotteista erityisen suuren suosion ovat saaneet sarjan upouudet hoitoainepalat. Pitkän kehitystyön tuloksena saatiin viimein kehitettyä  hoitoainepala, jossa ei ole ympäristölle haitallisia ainesosia kuten kvatteja. Flow Kosmetiikan hoitoainepalan kaikki raaka-aineet täyttävät sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerit ja silti se on ominaisuuksiltaan hiussalonkitasoa.  

Lue lisää Flow Cosmetics -sarjan saloista  »​​​​​​​

Katso kaikki sarjan mahtituotteet tästä »​​​​​​​

Frantsila on suomalainen perheyritys.

FrantsilaRuohonjuuren asiakkaille varmasti jo hyvin tutuksi tullut Frantsila on suomalainen perheyritys ja yrttien luomuviljelyn edelläkävijä Pohjoismaissa.

Frantsila on erikoistunut luonnonmukaisten, terveyttä ja kauneutta edistävien tuotteiden valmistukseen – uraa on uurrettu vuodesta 1981 saakka.

– Vastavuoroisuus (eli antamisen ja ottamisen tasapaino) on ollut Frantsilan luomuyrttitilan perusta jo lähes 40 vuoden ajan ja sitä haluamme edelleen tuoda maailmaan. Luomme kukoistusta pelloillamme ja lähiympäristössä, tuemme paikallista taloutta ja autamme ihmisiä voimaan hyvin kursseillamme ja tuotteillamme, Frantsilan yrttitilan toimitusjohtaja Jupiter Cormier kertoo ylpeänä.

Lue, mistä Frantsilan tarina sai alkunsa  »​​​​​​​

Tilaa mahtituotteet testattavaksesi tästä »​​​​​​​

Inkuto

Inkuto


Luonnonkosmetiikkatuotteita valmistava Inkuto sai alkunsa Ghanasta kotoisin olevan perustajansa Edem Agbekey-Taylorin palavasta halusta auttaa konkreettisesti Länsi-Afrikan köyhiä naisia. Tämän lisäksi Inkuton tavoitteena on alusta asti ollut tuoda suomalaistenkin tietoisuuteen perinteistä, afrikkalaista kauneudenhoitoperinnettä – esimerkiksi sheavoin ja mustan saippuan muodossa.

Inkuton tuotteet valmistetaan eettisesti ja ekologisesti vastuullisesti ja perinteitä noudattaen käsityönä uusiutuvista raaka-aineista. Niitä tekevät naiset saavat reilun ansion hyvästä työstään. Inkuton tuotteita ostamalla tuet siis aivan konkreettisesti Länsi-Afrikan naisia – sekä taloudellisesti että kulttuurisesti.

Asiakkaamme suosittelee Inkuton karite- eli sheavoita:
”Korppuiho kyllä silkkistyy ja talvinen ekseema talttuu tällä! Joko erityiskuiville alueille kuten kantapäille tms. mahtava, taikoko keholle. Erityisvinkkinä vauvoja odottaville: käytä sheavoita raskausarpien ehkäisyyn!” – Mari

Inkutolla on Helsingissä oma tehdas, jossa valmistetaan ja purkitetaan sarjan ihon- ja hiustenhoitotuotteita, Tuotteet valmistetaan sekä suomalaisista että afrikkalaisista raaka-aineista.

Tutustu tarkemmin Inkuton tarinaan  »​​​​​​​

Ihastu Inkuton tuotteisiin verkkokaupassamme »​​​​​​​

Kaurilan sauna

Kaurilan sauna


Kaurilan saunan kotimainen, luonnon aarteista käsityönä valmistettu luonnonkosmetiikka on eettinen ja ekolologinen valinta. Ei olekaan ihme, että Kaurilan saunan tuotteet ovat hurmanneet lukuisat Ruohonjuuren asiakkaat - henkilökuntamme lisäksi.

Kaurilan saunan tuotteet ovat syntyneet perinteisen puusaunan lämmössä – ja juuri se tuo niihin ripauksen aitoa maalaisromantiikkaa ja periksiantamattoman yrittäjänaisen sisua.

Vegaaniset deodoranttivoiteet ovat kivunneet Kaurilan saunan suosituimmiksi tuotteiksi verrattomien palashampoiden tulessa suosiolla mitattuna hyvänä kakkosena.

Lue Kaurilan Saunan tarina »​​​​​​​

Tutustu tuotteisiin ja ihastu itsekin »​​​​​​​

Laponie of Scandinavia

Laponie of scandinaviaRuohonjuuren asiakkaitakin ihastuttanut, kotimainen Laponie of Scandinavia on ihonhoitosarja, joka perustettu ratkaisemaan herkän ja reaktiivisen ihon haasteita.

Laponie of Scandinavia -sarjalle ominaista on tuotteiden seikkaperäinen testaus ja tutkiminen, joka tapahtuu yrityksen omassa laboratoriossa Espoon Otaniemessä. 

Laponie of Scandinavia -sarjan ihonhoitotuotteet ovat suosittuja myös minimalistista ihonhoitoa arvostavien keskuudessa. Ihonhoidossakin simppeliys on kasvava trendi ja minimalistiset ainesosalistat “kuuminta hottia”. 

Tuotteiltaan ja ainesosiltaan varsin simppelin sarjan kantava ajatus onkin: vähän tuotteita ja vähän ainesosia. Ideana on tarjota herkän ihon omaaville ihmisille mutkatonta, pelkistettyä ihonhoitoa, joka todella toimii.

Lue blogistamme, mistä sarja sai alkunsa »

Nappaa mahtituotteet omaksesi tästä »

Luonkos

Luonkos


Naantalissa valmistettavat Luonkos -sarjan öljypuhdistuskakut ovat suorastaan villinneet asiakkaamme! 

Somemaailmassakin suurta suosiota saavuttaneet, vegaaniset puhdistuskakut poistavat varsin näpsäkästi ja hellävaraisesti iholta epäpuhtaudet ja meikit. Raaka-aineiltaan simppelit puhdistuskakkuset sisältävät kosolti ihoa ravitsevia ja hoitavia antioksidantteja, vitamiineja sekä hyviä rasvahappoja.

Palkintojakin pokanneet sarjan pakkaukset itsessäänkin jo ovat huikea innovaatio! Kakkusten pakkaukset on nimittäin valmistettu Kotkamillsin uudesta, muovittomasta ja maatuvasta kartongista. Nämä kakkuset ovat siis mitä mainioin zero waste -valinta, josta sekä ihosi että luonto kauniisti kiittävät.

Lue lisää Luonkos-öljypuhdistuskakuista »

Osta testattavaksesi verkkokaupastamme »
Murumuru

Murumuru


Kotimainen Murumuru tekee ihon ja hiusten hoidosta ekologista ja ylellistä. Myös herkkäihoiset haluavat nauttia kauneudesta ja pehmeästä ihosta! Tuotteet valmistetaan lähituotantona Helsingin Herttoniemessä. Murumuru-tuotteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, eläinkokeettomia ja täysin vegaanisia.

Suuren suosion asiakkaidemme parissa on saavuttanut etenkin sarjan C-vitamiiniseerumi, jonka myös Ruohisrakas-brändilähettiläämme valitsivat suosikkituotteekseen luonnonkosmetiikan kategoriassa vuonna 2019.

Lue lisää Murumuru C-vitamiiniseerumin saloista »

Katso koko valikoima ja ihastu itsekin »

Ole hyvä luonnontuote

Ole hyvä luonnontuoteKotimainen ja vegaaninen OLE HYVÄ on ekologisesti kestävä tuotesarja, joka on niittänyt mainetta erityisesti ekopesuaineiden saralla. Sarjasta löytyy toki myös muun muassa luonnonkosmetiikkalaatuisia suihkugeelejä, shampoota ja hoitoaineita. 

 Ole Hyvä -tuotteiden tuotannon hiilijalanjälki pidetään visusti kurissa. Vaikuttavina aineina käytetään pohjoisen kasvikunnan anteja. Pesevä ainesosa koostuu kookos- ja sokeritensideistä, jotka hajoavat luontoon nopeasti ja sataprosenttisesti. Näillä tuotteilla pestessä ei siis luontokaan likaannu!

Lisää Ole Hyvä -sarjan periaatteista voit lukea tästä »

Tilaa tuotteet kätevästi verkkokaupastamme »