Nyt trendaa S-beauty!

Korealainen kosmetiikka (K-Beauty) on muutaman vuoden ajan villinnyt kauneudestaan kiinnostuneita tehokkuudellaan ja innovatiivisuudellaan. Nyt edelläkävijöiden katseet ovat kiinnittyneet pohjoismaiseen ihonhoitoon: S-Beauty on siis nousussa!
Ilona Luonkos öljypuhdistuskakut ovat ekologista S-Beautya.

Vähän liian vähän on paljon enemmän kuin vähän liian paljon. S-beauty eli Scandi-beauty kiinnostaa nyt ympäri maailmaa.

Tuoreen ja raikkaan kosmetiikkatrendin ytimessä ovat minimalistiset pakkaukset, yksinkertaiset raaka-aineet ja ekologisesti kestävät tuotteet. Pohjoismaisen ihonhoidon “villitys” sai luonnollisesti alkunsa täältä Skandinaviasta, jossa simppeliyttä ja selkeyttä osataan arvostaa. Raaka-aineiltaankin minimalistiset tuotteet, ylipakkaamisen välttäminen ja paikallisesti tuotetut, luonnolliset ainekset yhdistyvät kekseliäisiin koostumuksiin ja ylipäätään elämäntapaan, jossa ekologista kestävyyttä ja yksinkertaisuutta arvostetaan.

Korealainen ihonhoidon (K-Beautyn) moninaisten tuotteiden ja monivaiheisten ihonhoitorutiinien rinnalla pohjoismaisessa ihonhoidossa silmiinpistävintä onkin huomattavasti simppelimpi näkemys ihonhoidosta, kauneudesta ja elämäntavasta: vähemmälläkin pärjää. 

Pohjoismaat ovat maailmalla olleet jo pitkään kuuluisia ollut puhtaasta luonnostaan, hyvälaatuisesta hengitysilmastaan ​​ja terveelliseksi koetusta elämäntavastaan. Skandinaviassa elävät ihmiset mielletään myös usein onnellisimmiksi ja lähempänä luontoa oleviksi. Pohjoismaat ovat myös tunnettuja selkeästä, minimalistisesta suunnittelustaan, termi “Scandinavian Design” on käsite, jossa kättä paiskaavat käytännöllisyys ja yksinkertaisuus. 

Pohjoismaissa asuvia ihmisiä S-Beauty -trendi houkuttaa myös ilmastosyistä: paikallisia raaka-aineita hyödyntävien, lähellä tuotettujen tuotteiden tukeminen tarkoittaa usein pienempää hiilijalanjälkeä. 

Ruohonjuuren hyllyiltä on sangen helppoa kalastella kotimaisen luonnonkosmetiikan helmiä: suomalaisia luonnonkosmetiikkamerkkejä myymälöissä on enemmän kuin Vilkkilässä kissoja!

Flow luonnonkosmetiikka on Ruohonjuuren henkilökunnakin suosiossa.

Kotimaisia S-Beauty tuotteita


S-Beauty:n pioneerina tunnettu Vihreä Kosmetiikka uudisti viime vuoden lopulla Flow Cosmetics -brändinsä entistäkin uljaammaksi. Sarja on vuosien mittaa tullut tunnetuksi etenkin käytännöllisten, yksinkertaisten shampoopalojen ansiosta. Flow Cosmeticsin hemmotellen hoitavat tuotteet ihastuttavat myös Ruohonjuuren Ruotsin-myymälöissä. Happy Food Storen ihoterapeutti ja meikkitaiteilija Laura on erityisen innostunut sarjasta uusista, aromaterapeuttisilla ominaisuuksilla varustetuisra vartaloemulsiosaippuoista, joita hierotaan suoraan kuivalle iholle. 

- Nämä upeat saippuat kulkevat helposti matkalla mukana vedettömien koostumusten ansiosta, Laura kehuu.

Suomessa valmistetuista luonnonkosmetiikkatuotteista Ruotsin Happy Food Store -verkkokaupassa asiakkaita ja henkilökuntaa ihastuttavat myös Luonkos-sarjan öljypuhdistussaippuat.  Ekologisesti pakatut, simppeleistä raaka-aineista valmistetut öljypuhdistussaippuat poistavat epäpuhtaudet ja meikin hellävaraisesti, kevyesti mutta tehokkaasti. Luonkos-sarja onkin voittanut useita palkintoja - myös pakkausinnovaationsa saralla (pakkauksensa on valmistettu Kotkamillin uudesta, muovittomasta ja biohajoavasta pahvimateriaalista). Parhaimmillaan onkin siis niin, että S-Beauty -trendin tuotteista kiittävät siis sekä iho että ympäristö!  

Termit tutuiksi!


K-Beauty on lyhennelmä termistä “Korean Beauty”, joka tarkoittaa korealaista ihonhoitoa ja korealaista kosmetiikkaa.  

S-Beauty puolestaa on lyhennys termistä “Scandinavian Beauty”, jolla tarkoitetaan pohjoismaista ihonhoitoa ja pohjoismaista kosmetiikkaa.