Biomed - Laadukkaita ravintolisiä pitkin perintein

Tiesitkö, että Ruohonjuuren asiakkaitakin laadukkailla tuotteillaan ihastuttanut ja hoivannut Biomed on yksi Suomen vanhimmista luontaistuotealan yrityksistä?
Biomed työntekijät
Alhaalta vasemmalta: Anne Barck, Elias Jaakkola, Mesi (”Biomedin terapiakoira”), Birgit Stenroos Ylhäältä vasemmalta: Emilia Tuominen, Markku Heikkilä, Jaakko Bunda, Vesa Liikanen ja Tomi Savolainen

 

Biomedin tarina

Biomed perustettiin aikoinaan ravitsemushoitoja antaneiden lääkäreiden tarpeeseen saada sopivia tuotteita tukihoidoksi ihmisten tervehdyttämiseen. Biomed-nimi tulee sanoista bio ”biologinen” med ”medicine”lääke. Biomedin perusti vuonna 1982 ravitsemushoitojen uranuurtaja, lääkäri Kaarlo Jaakkola, jonka veljenpoika Elias työskentelee nykyisin Biomedin toimitusjohtajana. Kaarlo puolestaan keskittyy nykyään jo kunnioitettavassa 81 vuoden iässä kirjojen kirjoittamiseen ja nuorempien lääkäreiden sparraamiseen.

Biomedilla on myös ”sisaryrityksiä”,  joihin kuuluvat Antioksidanttiklinikat, Mineraalilaboratorio Mila ja terveyskirjakustantamo Mividata.

Biomedin juuret juontavat 1970-luvulle, jolloin kun kaksi kovaa ravitsemusalan konkaria kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Jaakkola ja farmasianlaitoksen professori Raimo Hiltunen kiinnostuivat eläinperäisistä neurolipideista sairaiden ihmisten hoidossa. Jo silloin tiedettiin, että nisäkkäiden aivo ja hermokudoksesta uutettu rasva on hyvin samankaltaista kuin ihmisen solukalvon rasva-yhdisteet.

Raimo kehitteli valmistusmenetelmän ja laitteet, jotka pyörivät edelleenkin Biomedin tuotantotiloissa. Kaarlo on vuosikymmenien aikana määrännyt yhtenä tärkeänä osana sairastuneille ihmisille neurolipidejä. Kaarlo Jaakkolan perustamilla Antioksidanttiklinikoilla lääkärit tarvitsivat muitakin turvallisia ja tehokkaita tuotteita potilailleen. Valikoima ei tuohon aikaan ollut terveyskaupoissa niin kattava ja niinpä sopivia tuotteita alettiin myös valmistuttaa ja maahantuoda. Biomed pyrkii mahdollisimman paljon tekemään ja tuottamaan valmisteet Suomessa - kaikkien tuotteiden kohdalla se ei ole ainakaan vielä mahdollista.

Jo 1990-luvulla Biomedissa puristettiin suomalaista vehnänorasmehua pakastepaloiksi, joihin lisättiin spirulinaa, klorellaa sekä vihreää teetä. 

- Voidaan siis sanoa, että olemme olleet vihertuotteissa ehdoton edelläkävijä Suomessa. Green+- viherkuutioita suositeltiin myös rasittuneen elimistön virkistymiseen. Lisäksi siihen aikaan ihmiset kiinnostuivat amalgaamipaikkojen vaihtamisesta muuhun materiaalin elohopean haitallisuuden takia. Tähän uudistavat vihertuotteet olivat erinomainen oivallus, Biomediltä kerrotaan.

Biomedin toimintaperiaatteet

Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.

Antioksidanttiklinikat, joissa useat lääkärit hoitavat potilaita ravitsemushoidoilla, kuuluvat läheisesti Biomedin toimintaan. Hoitotyössä luonnollisesti on ensiarvoisen tärkeää, että ravintolisät ovat korkealaatuisia ja toimivia. 

Ei olekaan sattumaan, että erityisesti laatutietoiset kuluttajat ovat usein Biomedin tuotteiden faneja. Koska raaka-aineiden laadusta ei tingitä tippaakaan, eivät Biomedin tuotteiden hinnat aina ole halvimmasta päästä. Laatuun panostaminen kuitenkin kannattaa: Biomedin tuotteita käyttäessään tietää, että pakkauksessa on juuri sitä ja se määrä vaikuttavia aineita, kuin mitä pakkauksessa luvataan.

  


Biomedin Greippiöljytipat ovat monitoimituotteiden aatelia 

Biomedin Birgit Strenroosin suosikkituotteena paistattelevat legendaariset Greippitipat.

- Greippitippoja voi käyttää ulkoisesti ja sisäisesti moneen tarkoitukseen. Voipa greippiöljytipoilla mainiosti myös desinfioida kodin pintoja - siitä tulee tulee ihana tuoksu. Jos vaikka pesee tiskialtaat, muutama tippa riittää, Birgit opastaa.

Biomedin Vahva kurkumiini on Ruohonjuuren asiakkaiden suursuosikki

Ruohonjuuressa suosituin Biomedin tuotteista on Vahva kurkumiini, joka valittiin Terveyskauppojen liiton vuoden ravintolisäksi. 

Biomedissa Vahvan kurkumiinin suosion syy ymmärretään hyvin: ihmiset ovat saaneet siitä apua monenlaisiin vaivoihin.

Toinen eniten positiivisia käyttäjäkokemuksia kerännyt Biomed-tuote on Silicum Tonic-piihappogeeli, josta hyötyvät lähes kaikki sitä testanneet.

- Vaikutuksen huomaa usein niin pian, että se hämmästyttää. Moni on antanut sitä pikkuannoksina jopa pienille vauvoille Piihappogeeli sopii siis lähes kaikille vauvasta vaariin. 

Myös Biomedin Luuliemijauhe on saanut osakseen kosolti positiivista palautetta.

- Eräs heinolalainen opettaja soitti ja kertoi, että hänen olonsa parani hyvin nopeasti luuliemen käytöllä. Nyt hän käyttää luuliemijauhetta säännöllisesti lusikallisen päivässä, eikä halua päivääkään jättää väliin, niin hyvä olo on kuulemma, Birgit kertoo.

Osta Biomedin laadukkaat tuotteet Ruohonjuuren verkkokaupasta >>