Vegaaninen nokkospesto

Tämä ihana kermainen, vegaaninen ja villiyrtillä höystetty pesto vie kielen mennessään. Kipaise ulos poimimaan nokkosia ja valmista tätä helppoa herkkua vaikka pastan kaveriksi.
Vegaaninen nokkospesto

• 5 dl tuoreita nokkosia
• 2 dl cashew-pähkinöitä
• 1 dl oliiviöljyä
• 1/2 tl - maun mukaan suolaa
• 2 tl sitruunamehua
• 1/2 dl oluthiivahiutaleita

1. Liota cashew-pähkinöitä ainakin tunnin ajan (mielellään jopa yön yli). Kaada pähkinöistä sitten vesi pois ja huuhtaise ne.

2. Huuhtele tuoreet nokkoset juoksevassa vedessä ja kiehauta niitä kattilassa muutaman minuutin ajan.

3. Laita cashew-pähkinät, kiehautetut nokkoset, oliiviöljy, suola ja sitruunamehu astiaan ja sauvasekoita tasaiseksi tahnaksi. Jos tahna on liian paksua, lisää vettä tarvittava määrä.

4. Lisää lopuksi sekaan vielä oluthiivahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Tarkasta suolapitoisuus ja lisää suolaa tarvittaessa.

Nauti pastan kaverina tai vaikkapa levitteen leivän päällä!