Ravinto ja terveys

Virpi Mikkosen resepti: Mantelikroisanttiuunipuuro

Uunipuuro kulhossa

Ravitsevaa ja herkullista – Virpi Mikkosen resepteissä mistään ei tarvitse tinkiä. Virpi on hyvää tekevän ruoan lähettiläs, jonka intohimo on terveellinen herkkuruoka. Virpin talvisten suosikkireseptien avulla katat herkullisen pöydän juhliin ja syöt hyvin myös arkena.

Mantelikroissanttiuunipuuro


2 henkilölle
Valmistusaika 20 minuuttia


Ainekset:


Pinnalle:


Valmistus:


1. Lämmitä uuni 180°C asteeseen.


2. Sekoita kaikki ainekset (paitsi pinnalle tulevat) kulhossa tasaiseksi taikinaksi.


3. Kaada taikina kahteen pieneen annosvuokaan tai yhteen isompaan uunivuokaan.


4. Ripottele päälle mantelilastuja ja hivenen kookossokeria.


5. Paista 15 minuuttia, jos käytät kahta annosvuokaa ja 30 min, jos teet puuron yhteen vuokaan. Käännä uuni lopuksi grillivastukselle ja paista vielä 5 minuuttia.


6. Anna jäähtyä hetki ja ripottele pinnalle kookossokeria ja kookosjauhoja “tomusokeriksi” ennen tarjoilua.


4. Mausta oliiviöljyllä ja ripauksella merisuolaa. Sekoita hyvin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Virpi Mikkonen on Vanelja-brändin perustaja, kansainvälisesti julkaissut kirjailija, valmentaja ja reseptitaiteilija, jonka missiona on tuoda aitoa, sisältä kumpuavaa hyvinvointia ihmisten elämään. Hänet tunnetaan ravitsevista ja helposti lähestyttävistä resepteistä, joissa yhdistyvät luonnolliset raaka-aineet, kauneus ja hyvä olo. Virpin ruokafilosofia nojaa ajatukseen, että ruoan tulee sekä ravita että ilahduttaa. Seuraa Virpiä Instagramissa: @vanelja ja www.vanelja.com

Reseptit ja kuvat: Virpi Mikkonen

Lue seuraavaksi

Eteeristä öljyä laitetaan diffuuserikivelle
Thera Nordic ravintolisät - vatsan asialla

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu hCaptcha-tunnistuksella, ja hCaptchan tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.