Cashew-pasta

Cashew-pastan resepti
• papupastaa
• 1 rasia kirsikkatomaatteja
• 1,5 dl cashew-pähkinöitä
• 1 rkl tomaattipyrettä
• 3 valkosipulinkynttä murskattuna
• 1 tl kuivattua timjamia
• 1 rkl balsamiviinietikkaa
• 1 dl vettä
• 1 dl (kasvi)kermaa
• oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria
• tuoretta basilikaa
1. Liota cashew-pähkinöitä ainakin tunnin ajan (mielellään jopa yön yli). Kaada pähkinöistä vesi pois ja huuhtaise ne. Sauvasekoita tomaatit, pähkinät
ja tomaattipyre sileäksi. Lisää sekaan tarvittaessa hiukan vettä.
2. Kuullota pieniksi silputtuja valkosipuleita ja timjamia pannulla oliiviöljyssä hetki, lisää sitten balsamiviinietikka Paista muutama minuutti.
Laita papupasta porisemaan kattilaan.
3. Kaada pannulle tomaatti-cashewtahna sekä osa vedestä. Anna paistua viitisen minuuttia lisäten pannulle vettä pikkuhiljaa. Kaada sekaan lopuksi kerma ja mausta koko komeus suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita kastike pastan joukkoon ja silppua sekaan reilusti tuoretta basilikaa (ja muitakin tuoreita yrttejä makusi mukaan)
Tämä resepti on muunnelma Chocochili-blogin tomaatti-cashewpastatasta.