Tuotevinkkejä sopivan aurinkovoiteen löytämiseksi

Omalle iholle sopivan aurinkovoiteen löytäminen voi olla välillä hankalaa, sillä kuten ihonhoitotuotteet yleensäkin, myös aurinkosuojat ja niiden sopivuus erilaisille ihoille on hyvin yksilöllistä. Se, mikä sopii toiselle, ei olekaan välttämättä omalle iholle se paras vaihtoehto.

Mossan ja Algamariksen aurinkosuojat viltin päällä

Haluamme auttaa sopivan aurinkosuojan etsimisessä, joten keräsimme tähän blogiin Ruohonjuuren henkilökunnan tuotevinkkejä luonnonkosmetiikan aurinkorasvojen valikoimastamme.

Alga Maris aurinkosuojatuotteet

Moni on löytänyt oman suosikkinsa Alga Mariksen laajasta aurinkovoidevalikoimasta ja merkin tuotteet ovatkin saavuttaneet vankan aseman fysikaalisten aurinkosuojien keskuudessa. Tuotteissa käytetään patentoitua Alga-Gorria yhdistettä, joka antioksidanttina neutralisoi vapaita radikaaleja ja suojelee näin ihoa auringon säteiden lisäksi ennenaikaiselta vanhenemiselta. 

Alga Mariksen tuotteet ovat monipuolisia, sillä aurinkosuojan voi ostaa sävytettynä tai ilman, voiteena, sprayna tai puikkona ja lisäksi Alga Marikselta löytyy omat aurinkosuojat myös lapsille sekä huulivoide aurinkosuojalla. Suojakerroin Alga Mariksen aurinkovoiteissa on joko spf30 tai spf50. 

Alga Maris aurinkosuojaspray spf 50

Alga Maris aurinkosuojaspray suojakertoimella 30 ja 50 ovat Ruohonjuuren henkilökunnan keskuudessa suosituimpia tuotteita merkin valikoimasta. Kiitosta saavat aurinkosuojasuihkeiden riittoisuus, miellyttävä tuoksu, hyvä levittyvyys sekä nopea imeytyminen. Moni toteaa myös, etteivät voiteet jätä ihoa valkoiseksi tai tuki ihoa näppyjä aiheuttaen. Aurinkovoidespray on lisäksi helppo kuljettaa laukussa mukana ja tarvittaessa lisäillä päivän aikana.

Patykan aurinkovoiteet

Pariisilaista luonnonkosmetiikkaa tarjoavan Patykan aurinkosuojat kasvoille ja vartalolle sisältävät suojakertoimen spf30 tai spf50. Patykan aurinkorasvat ovat nopeasti nousseet monen suosikiksi. Eikä ihme, sillä samalla kun tuotteet suojaavat ihoa polttavalta auringolta, ne myös hoitavat sitä tuotteiden sisältämien hyaluronihapon ja aloe veran ansiosta.

Patyka aurinkosuojavoiteet spf30 ja spf50

Ruohonjuuren henkilökunta on hyvin ihastunut Patykan herkällekin iholle sopiviin aurinkosuojatuotteisiin. Kehuja keräävät voiteiden värittömyys iholla, erinomainen levitettävyys sekä se, ettei voide jätä iholle rasvaista pintaa edes rasvoittumiseen taipuvaisella iholla. Patykan koko perheelle sopivat aurinkovoiteet eivät myöskään tuki ihohuokosia ja suojausteho on henkilökunnan kokemuksen mukaan loistava.  

Madaran aurinkorasvat kasvoille ja vartalolle

Madaralla on laaja valikoima erilaisia aurinkosuojatuotteita. Ruohonjuuren henkilökunta on tykästynyt erityisesti Madara Hyalyronic anti-pollution CC - voiteeseen, joka tasoittaa ihon sävyä ja antaa kevyen suojan (Spf 15) auringolta. Tuote toimii hyvin myös talvi-iholla ja sävyjä on valittavissa kaksi: light ja medium.

Madara Plant Stem Cell aurinkovoide kasvoille spf30

Kasvoille tarkoitettu Madara Plant Stem Cell Age aurinkosuojavoide suojakertoimella Spf30 saa positiivista palautetta, sillä kyseinen voide levittyy hyvin ja tuoksuu miellyttävältä. Voiteessa on kevyt sävy, joka sopii parhaiten päivettyneelle iholle. Madara aurinkoemulsio Spf20 puolestaan sisältää vadelmansiemenöljyä sekä aloe veraa ja on koostumukseltaan kevyt. Madara Pro-Active aurinkopuikko Spf50  on näppärän kokonsa ansiosta helppo kuljettaa mukana ja sipaista kasvoille, olkapäille ja käsivarsille.

Mossan aurinkosuojat

Mossa on luonnonkosmetiikkamerkki, jonka valikoimaan kuuluu ihonhoitotuotteiden lisäksi myös aurinkosuojatuotteet kasvoille ja vartalolle. Aurinkovoiteet sisältävät UV-suojan lisäksi muun muassa omega-rasvahappoja sekä antioksidantteja.

Mossa aurinkovoide kasvoille spf30

Mossa aurinkosuojavoide kasvoille Spf30 on kevyesti sävytetty voide, joka imeytyy hyvin ja tasoittaa jonkin verran ihon epätasaista sävyä sekä pieniä virheitä. Se sopiikin erityisen hyvin kuulaan kesäisen ihon suojaksi ja heleyttäjäksi. Mossan aurinkosuojat myös tuoksuvat miellyttävältä ja imeytyvät ihoon moitteetta, valkoista pintaa jättämättä.

Muita suosikkeja Ruohonjuuren aurinkovoiteiden valikoimasta

Ruohonjuuren aurinkovoidevalikoima sisältää myös muita hyviä ja vähintäänkin kokeilemisen arvoisia vaihtoehtoja aiemmin esiteltyjen lisäksi. Bybi Beauty Day Defence -voide Spf30 on hyvä vaihtoehto päivittäiseen käyttöön ympäri vuoden ja se soveltuu hyvin myös meikin alle.

Biosolis Sport aurinkorasva suojakerroin 50

Biosolis Sport-aurinkosuojavoide Spf50 sopii mainiosti kaikille urheilun ystäville. Voiteen korkea suojakerroin spf50 suojaa urheillessa hikoilevaa hipiää tehokkaasti. Tuote onkin sekä hien että vedenkestävä ja suojaa siten ihoa vaativissakin olosuhteissa.

Acorelle aurinkovoidespray spf 50

Acorellen aurinkosuojaspray Spf50 antaa tehokkaan ja pitkäkestoisen suojan auringonpaahteelta. Voide on lisäksi täysin tuoksuton, joten se sopii mainiosti herkimmällekin nenälle.  

Päivetys ilman aurinkoa

Ruohonjuuren valikoimasta löytyy toki myös monia itseruskettavia tuotteita. Niiden avulla voi loihtia iholle terveen hehkun ja kesäisen päivetyksen ilman aurinkoa sekä ylläpitää kesäpäivien päivetystä pitkälle syksyyn.

Zuii Organic Make-Up itseruskettavat tuotteet

Esimerkiksi Zuii Organic Make-Up itseruskettava vartalovoide antaa iholle asteittaisen ja luonnollisen rusketuksen, ja Zuii Organic Make-Up itseruskettava kasvovesi on puolestaan räätälöity nimenomaan kasvojen ihoa päivettämään.    

Auringolta suojautuminen 

Luonnonkosmetiikan fysikaaliset aurinkosuojat ovat tehokas tapa suojata ihoa auringon poltteelta, mutta voiteen lisäksi on hyvä muistaa myös auringolta suojaava vaatetus. Päivän kuumimpina hetkinä esimerkiksi leveälierinen hattu antaa suojaa niin kasvoille kuin päälaellekin. Auringonsäteet tavoittavat ensimmäisenä päälaen, olkapäät sekä kasvoilta nenän ja poskipäät, joten auringonpolttamia välttääkseen erityisesti nämä kohdat kehossa saattavat kaivata aurinkovoiteen lisäksi suojaavaa vaatetusta. Muistathan myös nesteyttää keho riittävästi, esimerkiksi elektrolyyttijauheet auttavat nestetasapinon säilyttämisessä lämpimien kesäpäivien aikana.