Tyyneyttä ja mielenrauhaa tiukkoihinkin tilanteisiin

Aromastick-tuoksupuikon avulla ammennat aromaterapian hyötyjä arkeesi käden käänteessä. Tuoksujen hoitavan voiman vahvistamana saat esimerkiksi hermostumisen hallintaan heikollakin hetkellä. Aromastick auttaa myös lisäämään läsnäoloa ja elvyttäviä minitaukoja kiireenkin keskellä.
Tyyneyttä ja mielenrauhaa tiukkoihinkin tilanteisiin

Eteeristen öljyjen hoitaviin vaikutuksiin perustuva aromaterapia auttaa luomaan tasapainoa mielen, kehon ja tunteiden välille. Kyseessä on ikivanha, lempeä hoitomuoto, joka tuo kosolti hyötyjä myös kiireisen nykyihmisen elämään.

Aromaterapian vaikutukset perustuvat ihmiskehon kykyyn hyödyntää kasveista tislattujen eteeristen öljyjen tuoksumolekyylejä. Aromaterapiassa eteeristen öljyjen ainesosat päätyvät kehomme käyttöön sekä ihon että nenämme hajureseptoreiden kautta. Sieltä ne vaikuttavat keskushermostoon ja muuallekin elimistöömme.

Aromastick on aromaterapiaa kätevimmillään

Eteeristen öljyjen vaikutuksiin perustuva Aromastick-tuoksupuikko on uusi, innovatiivinen tapa nauttia aromaterapian hyödyistä. Huulirasvapuikolta näyttävää Aromastickiä nuuhkaistessa sen sisältävät eteeriset öljyt vaikuttavat olotilaamme välittömästi nenän hajuresepteiden välittäessä aisti-impulsseja aivojemme limbiseen järjestelmään. Aivojen limbinen järjestelmä osallistuu mm. niin motivaation kuin tunteidenkin säätelyyn ja sen tehtävä on myös yhdistää erilaisia tunnetiloja muistiin tallentuneisiin fyysisiin tuntemuksiin.

Aromasctick-tuoksupuikon avulla voimmekin esimerkiksi saada mielen myrskyt tyyntymään, torjua stressiä, hillitä hermostumista, lisätä energisyyttä tai parantaa keskittymiskykyämme.

Aromastickin hoitavat tuoksut auttavat ihmistä hyödyntämään omia voimavarojaan. Vaikka aina ei siltä tunnukaan, on meillä jokaisella esimerkiksi kyky tyynnyttää mielensä raivonpuuskan lähestyessä tai terästäytyä ennen kognitiivisesti vaativaa tilannetta. Aromastick auttaa ihmistä ottamaan nämä voimavarat käyttöön tiukassakin tilanteessa.

Läsnäolon voimaa hektisiinkin hetkiin

Kun kaipaat virkistystä, keskittymiskykyä, tyyneyttä tai rentoutusta, ota Aromastick taskustasi ja nuuhkaise sitä syvään hengitellen - ja palaa pian tilanteeseen läsnäolon voimasta vahvistuneena. Huomaat taatusti, että pienikin hoitavilla tuoksuilla ryyditetty hengähdyshetki kiireen keskellä saa melkein ihmeitä aikaan olossasi!

Aromastick auttaa meitä vähentämään reaktiivisuuttamme: nuuhkaisutuokio saa ihmisen “astumaan askeleen taaksepäin”. Muutaman syvähengityksen avittamana matkaamme mielen pyörteistä tyynempään olotilaan; asiat asettuvat mittasuhteisiinsa ja mahdollinen raivonpuuskakin tulee vältetyksi.

Minitauot auttavat jaksamaan

Kiireinen, keskeytyksiä tulvillaan oleva arki koetaan usein kuormittavaksi. Palautumisen tärkeys onkin viime vuosina tunnustettu laajalti - palautumisen sanotaan jopa olevan “uusi treeni”. Nykyään ymmärretään, ettei elpymiseen riitä pelkkä kesäloma tai viikonloppuvapaa vaan palautumistuokioita pitäisi ripotella jokapäiväisten askareidensa oheen pitkin päivää. Nämä niin kutsutut minitauot suojelevat mieltämme uupumiselta, saavat puuhamme tuntumaan mielekkäämmiltä ja parantavat myös työtehoa.

Tuoksuillaan hurmaava Aromastick houkuttelee ja auttaa meitä pitämään pikkuruisia taukoja pitkin päivää. Jo muutama syvähengitys ja nuuhkaisu lievittää ylivirettä ja auttaa voimiamme elpymään. Palauttava vaikutus paranee entisestään, jos tuoksuja nuuhkii silmät suljettuina — kun osan aisteistaan blokkaa, toiset niistä vahvistuvat.

Aromastickin avulla mielen melskeestä saa helpommin siirrytyksi tähän hetkeen. Kun läsnäolevien tuokioiden määrä arjessamme kasvaa, tyytyväisyytemme ja tyyneytemme lisääntyy. Rauhattomuuden tunne ja hötkyily vähenevät ja hommat tuntuvat olevan paremmin hallinnassa.
Pienen kokonsa ansiosta Aromastick kulkee helposti mukana ja sen avulla aromaterapian hyödyistä voikin nauttia missä ja milloin tahtoo.
Oivallista on myös se, että Aromastickiä käytettäessä eteeristen öljyjen hoitavat tuoksut eivät leviä tuoksuttelijaansa laajemmalle piirille eivätkä siten aiheuta harmia hajuherkille kanssakulkijoille.

Aromaterapian perusperiaatteiden mukaan eteeriset öljyt valitaan aina herkimmän haistelijan mukaan. Huoneilmaan haihdutettaessa öljyjen valinnassa tuleekin olla tarkkana, jos niitä pääsevät nuuhkimaan lapset tai lemmikkieläimet. Aromastick on myös tässä suhteessa vaivaton valinta; se tarjoaa henkilökohtaisen aromaterapiahetken, jonka aikana ei tarvitse huolehtia tuoksujen leviämisestä muiden neniin.

Tyyneyden tueksi Relax ja Balance — terästäytymistarpeisiin Energy ja Focus

Aromastick-tuotteiden tuoksuseoksissa eteeriset öljyt vaikuttavat synergistisesti; toinen toistaan tukien. Siksi tuoksuseokset vaikuttavatkin yksittäisiä öljyjä moniulotteisemmin ja toivotun vaikutuksen kannalta tehokkaammin.

Aromastickejä on neljä erilaista: Relax-tuoksupuikko sisältää eteerisiä laventeli-, vetiver- ja mandariiniöljyjä. Rentoutumista tukeva tuoksuseos on ihanteellinen apu kiireisen päivän pyöritykseen ja rauhoittumisen tueksi iltaisin. Mielen ja kehon ylikierroksia rauhoittava Relax auttaa päästämään irti kiireestä ja olemaan läsnä tässä hetkessä. “Relax sopii omaan arkeeni ja rahoittaa illalla mielen. Myös lapseni ovat tykästyneet tähän ja sanovat tuotteen rauhoittavan ihanasti”, Relax-tuoksupuikkoa käyttävä Johanna kertoo.

Balance-tuoksupuikko sisältää eteerisiä piparminttu-, sypressi-, geranium- ja inkivääriöljyjä. Mieltä tyynnyttävä Aromastick Balance tuo välitöntä apua stressaavissakin tilanteissa; hermostumista hillitsevä tuoksuseos auttaa saavuttamaan mielen ja kehon tasapainon. “Jos päivään tulee kiireisempi vaihe, on monta palloa samaan aikaan ilmassa ja menen ylikierroksille, otan sitä heti, jotta rauhoitun. Hyvä puoli on sekin, ettei se väsytä. Yleensä muutama kerta päivässä riittää”. Balance-tuoksupuikkoa käyttävä Lisa-Maria totesi osuvasti.

Valppautta ja virkeyttä lisäävässä Energy-tuoksupuikossa vaikuttavat eteeriset piparminttu-, rosmariini- ja greippiöljyjt. Voimaantumisen kokemusta vahvistava tuoksuseos lisää energisyyttä ja auttaa saamaan asioita aikaiseksi. “Itselläni oli aina tapa ottaa kahvikuppi työpöydän ääreen. Nyt saan saman vaikutuksen Aromastick Energystä ja olen ihan huomaamatta vähentänyt kahvinjuontia. Tikku kulkee kaiken lisäksi todella helposti mukana”, Energy-tuoksupuikkoa arjessaan hyödyntävä Sebastian kertoo.

Terästäytymisen tueksi kehitetty Focus-tuoksupuikko sisältää eteeristä kanelinkuori-, piparminttu-, rosmariiniöljyjä. Keskittymistä tukeva tuoksuseos selkeyttää ajatuksia ja tasapainottaa mieltä. Focus-tuoksupuikko on loistava valinta esimerkiksi tietotyöläiselle ja opiskelijallekin. “-Aromastick Focus sopii täydellisesti minulle kiireisen arjen keskellä, kun täytyy rauhoittua tekemään koulutehtäviä hulinan ympärillä”, Focus-tuoksupuikoista apua saanut Milena toteaa.