TOP 5 vinkkiä keväiseen ihonhoitoon

Kylmän ja pimeän talven jälkeen iho voi olla väsynyt, kuiva ja kalvakka. Iho tarvitseekin pientä herättelyä ja valmistelua lämpöön ja aurinkoon sekä elinvoiman palauttamiseen. Lue blogistamme TOP 5 vinkkiä, miten saada iho hehkumaan heleänä ja elinvoimaisena, kuin aurinko itse!
TOP 5 vinkkiä keväiseen ihonhoitoon

Kun ihana aurinko alkaa jälleen hellimään meitä pitkän talven jälkeen, sitä melkein hätkähtää, kun tulee nähneeksi itsensä peilistä - hiukset hapsottavat kuivina ja iho on kun olmilla. Tarvitaan siis pikainen kauneuden tehohoito! Kysyimme parhaat vinkit keväiseen ihonhoitoon Ruohonjuuren kosmetologi - kouluttaja Miia Rantoselta.

 

1. Kuori

Iho voi usein tuntua talven jälkeen armottoman kuivalta ja karhealta. Ihon pinnalle kertynyt kuiva ihosolukko tekee ihon pinnasta epätasaisen. Ihonhoitotuotteet eivät luonnollisesti tahdo imeytyä karheaan ihoon eikä meikki levity siihen kauniisti. Siksi ihoa kannattaakin alkaa kuoria! Kasvojen kuorinta ei kuitenkaan tarkoita ihon armotonta raastamista, vaan yksilöllisen ihon tarpeiden mukaista, mahdollisesti hyvinkin hellää puhdistusta, joka poistaa epäpuhtauksia ja avaa ihon vastaanottavaiseksi muille hoitotuotteille. On tärkeää pitää huolta ihon omasta suojavaipasta tuhoamatta sitä. Perinteisten rakeellisten kuorintojen rinnalle on tullut valtavasti muitakin vaihtoehtoja, kuten syväpuhdistavia naamioita tai aha-happoja sisältäviä hoitovesiä, kosmetologi Miia neuvoo.

 

2. Kosteuta 

Kuorinta tekee ihanasti tietä muille hoitotuotteille, joten luonteva jatkumo on viedä iholle runsaasti kosteutta. Helli ihoasi kerrostamalla kasvovettä, kosteuta tuhdeilla kosteuttavilla kasvonaamioilla, elvytä hieronnalla sekä ihanilla pehmentävillä ja hoitavilla kasvoöljyillä. Tässä kohtaa vuotta on hyvä tarkistaa myös tuotteet, täytyykö joitakin purnukoita kenties vaihtaa kevään tullen kevyempiin, Miia vinkkaa.

 

3. Kirkasta

Heleän ihon paras ystävä on C-vitamiini. Se tunnetaan ihoa suojaavana antioksidanttina, joka kirkastaa, auttaa korjaamaan auringon aiheuttamia vaurioita sekä häivyttämään mahdollisia pigmenttiläiskiä tasoittaen samalla ihon epätasaisuutta. C-vitamiinin tiedetään myös tehostavan ihon omaa kollageenin tuotantoa ja se suojaa ihoa vapailta radikaaleilta, kuten UV-säteilyltä ja ilmansaasteilta. Samalla se ennaltaehkäisee uusien ihovaurioiden syntyä. C-vitamiinituotteet eivät kuitenkaan ole varsinaisia aurinkosuojia eivätkä ne korvaa suojakerrointa. Aurinkosuojatuotteita suositellaan käytettäväksi aina C-vitamiinituotteiden kanssa, jotta oleskelu auringossa on turvallista, Miia muistuttaa. C-vitamiinituotteista suosittelemme käyttöön esimerkiksi Madaran Kirkastavaa C-vitamiinivoidetta  ja Muru Murun ihanaa C-vitamiiniseerumia. 

 

4. Päivetä - turvallisesti itseruskettavalla

Kauniisti päivettynyt iho hehkuu elinvoimaa. Kun iho on kuorittu, hoidettu ja kosteutettu, on itseruskettavan aika. Asteittain päivettävät tuotteet sekä itseruskettavat ihonhoitotuotteet levittyvät iholle tasaisesti, kun huolellinen pohjatyö on tehty. Ne antavat turvallisesti sävyn purkista ilman auringonsäteilyn vaaroja. Muistathan, purkista tullut päivetys ei suojaa kuitenkaan auringolta. Älä siis unohda aurinkosuojatuotetta, kosmetologi - kouluttajamme Miia tähdentää. 

 

5.Suojaa 

Niin ihana kuin aurinko onkin, iholle se on armoton ja ihon suojaaminen haitallisilta UVA,- ja UVB -säteiltä kannattaa aloittaa viimeistään heti kevään tullen. Ihomme saattaa ärähtää lisääntyneen valon määrästä, katu,-ja siitepölystä sekä kuivuudesta. Onneksi monissa aurinkosuojatuotteissamme yhdistyy ihanasti myös hoitavuus, jolla tuet helposti ihon omaa hyvinvointia ja vastustuskykyä. 


Suosittelemme kevätihonhoitoon seuraavia tuotteita: 


Kehäkukka-porkkanaöljy
Frantsilan ravitseva ja rauhoittava kotimainen Kehäkukka-porkkanaöljy on mitä mainioin ulkoiluöljy koko vuoden ympäri, mutta aivan erityiseen arvoonsa se nousee näin keväällä. Karoteenipitoisuutensa ansiosta tämä laadukas luonnonöljy valmistaa ihon vastaanottamaan auringon säteitä. Kehäkukka-porkkanaöljyn sisältämät kehkäkukan ja porkkanan uutokset uudistavat tehokkaasti ihosolukkoa hoitaen samalla myös tulehtunutta ihoa.


Itseruskettava voide

Alga Maris -tuoteperheen laadukas, kasvoille ja vartalolle tarkoitettu asteittain ruskettava voide tuo ihanan luonnollista auringon hehkua ihollesi. Voide sisältää luonnollisia, ihoa ruskettavia ainesosia (DHA/erytruloosi) ja sen huumaava tuoksu on peräisin kookospähkinästä ja sheavoista. Patentoidun, antioksidanttisia ominaisuuksia sisältävän Alga-Gorria-punaleväuutteen ansiosta voide myös kosteuttaa ja suojaa ihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä. 


Itseruskettava vartalovoide
Evolven ylellisen ihana, kevyesti itseruskettava vartalovoide tuo iholle asteittain rusketuksen. Voiteen sisältämä papaija, aloe vera ja sheavoi pehmentävät, rauhoittavat ja elvyttävät kuivaa ihoa.  


Porkkanaöljy
Porkkanaöljy sopii runsaan betakaroteenipitoisuudensa ansiosta ihanteellisesti käytettäväksi sekä ennen ja jälkeen auringonoton. Porkkanaöljy uudistaa ihoa ja antaa sille kauniin ja terveen sävyisen hehkun. Öljy sopii oivallisesti myös kuivan ihon hoitoon. Haut Ségalan porkkanaöljyssä on luonnollinen väri ja tuoksu.


Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet 

Aurinkosuojan käyttö on hyvä aloittaa viimeistään heti kevätauringon ensisäteiden lämmittäessä. Aurinkosuojaa tarvitaan kuitenkin lähes ympäri vuoden - esimerkiksi keväisillä pakkashangilla hiihdellessä aurinko yllättää helposti ulkoilijan polttaen poskipäät ja nenänvarren.

Ruohonjuuren fysikaaliset aurinkosuojat ovat iho- ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja ja runsaasta valikoimasta löydät turvalliset vaihtoehdot koko perheelle.  


Lue lisää fysikaalisista aurinkosuojista blogistamme >

Näillä vinkeillä ihanasti hehkuvana kohti kesää!

Kurkkaa tästä Ruohonjuuren kuukauden tarjoukset >