Toivotaan parasta!

Ruohonjuuri on mukana Hope ry:n Toivon päivä -kampanjassa, jossa kannustetaan 12-17 -vuotiaita nuoria toivomaan.
hope ry toivon päivä

Me Ruohonjuuressa tahdomme Hope ry:n Toivon päivän kampanjaan osallistumalla omalta osaltamme kannustaa vähävaraisten perheiden nuoria toivomaan ja unelmoimaan.  

Oulun Ruohonjuuressa on 21.5.-4.6. välisenä aikana esillä toivomuspuu, josta nuorten kirjoittamia toiveita voi poimia ja sen jälkeen toteuttaa! Hope ry toimittaa toteutetun toiveen nuorelle.

Miksi toiveikkuus ja unelmointiin kannustaminen sitten on niin tärkeää? Ihan hurjan monesta syystä!

Toiveikkuus auttaa näkemään tulevaisuuden merkityksellisenä ja tavoittelemisen arvoisena - voiko sen parempaa elämänasennetta toivoa etenkään nuorille ihmisille?

Toivo on yhtä aikaa sekä keveä että kantava mielentila, jossa tulevaisuudelta odotetaan hyvää. Luottamus puolestaan on vielä toivoakin tukevampi positiivinen odotus; se on uskoa siihen, että asia lopulta lutviutuvat parhain päin. Sekä toivo että luottamus auttavat kohtaamaan elämän eteentuomat haasteet valoisin mielin - parempaan päin ponnistellen.

Tunteena ja elämänasenteena toivo on kuin sielun jymyhunajaa, joka antaa voimia vaikeuksien voittamiseen. Toivolla on elämää kantava merkitys ja sen avulla parempaa kohti voi taivaltaa pieni askel kerrallaan. Toivon päteviä kumppaneita ovat kärsivällisyys ja sinnikkyys, joita molempia matkan varrella taatusti tarvitaan.

Toivo on näkyä paremmasta ja voimaantumisen väline. Kun ihminen voimaantuu, itsessä piilevät voimavarat valjastuvat käyttöön - ja taival kohti parempaa taittuu. Toivo on kuin valonsäde, joka halkoo synkimmänkin pimeyden!

Vähintä mitä voit tehdä elämällesi on miettiä mitä toivot siltä. Ja enintä mitä voit tehdä, on asua sen toivon sisällä.— Barbara Kingsolver

Toivotaan siis - ja annetaan toistenkin toivoa!