Ruohonjuuri - aina hyvän puolella!

Maailma muutetaan paremmaksi pienin askelin, yhdessä taivaltaen. Tiesithän, että joka ikinen kuukausi Ruohonjuuri lahjoittaa (ainakin) yhden kampanjatuotteen koko tuoton hyväntekeväisyyteen - kohteisiin, joita asiakkaamme ovat meille ehdottaneet?
Ruohonjuuri - aina hyvän puolella!

Ruohonjuuren tehtävänä on tehdä hyvää - niin yksittäiselle ihmisille laadukkaiden tuotteidemme ja ystävällisen palvelun avulla kuin Telluksellemme laajemminkin esimerkiksi maailmaa parantavia projekteja ja kotimaisia pienyrityksiä tukemalla. Ruohonjuuren juuret ovat syvällä kansalaisvaikuttamisen rehevässä maaperässä ja meille onkin luontevaa tukea joka kuukausi lukuisia kansalaisjärjestöjä ja muita paremman maailman eteen uurastavia tekijöitä mm. tuote- ja rahalahjoituksin. Hyväntekeminen on meille perusjuttu ja olennainen osa toimintaamme. Yhdessä muutamme maailmaa!

Vuonna 2019 lahjoituksemme olivat:

JOULUKUU 2019: ELÄINSUOJELUKESKUS TUULISPÄÄ

Lahjoitimme Evoken Inkivääriglögin koko joulukuun kampanjan tuoton (2128,16 euroa) Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle. Eläinsuojelukeskus Tuulispää on vuonna 2012 perustettu eläinten turvakoti, joka on tarkoitettu pääasiassa maatila- ja tuotantoeläimille. Keskuksessa elelee muiden eläinten joukossa Ruohonjuuren kummieläin Aprilli-vuohi. Tuulispään yksi tärkeimmistä tavoitteista on levittää tietoa eläinten oikeuksista.

JOULUKUU 2019: FANS FOR NATURE FINLAND 

Lahjoitimme Pesosen mehiläistarhojen Hunajaisen kurkumaherkun koko joulukuun kampanjan tuoton (315,38 euroa) luonnonsuojeluyhdistys Fans For Nature Finlandille Borneon  orankien auttamiseen. Fans for Nature Finland -yhdistyksen tavoitteena on luonnonvaraisten villieläinten säilyminen Indonesiassa. Erityisesti yhdistys keskittyy orankien auttamiseen.

MARRASKUU 2019: ROSKA PÄIVÄSSÄ -LIIKE (BIOKIA: KELTAINEN MARJAJAUHESEKOITUS)

Lahjoitimme Biokian Keltaisen marjajauhesekoituksen koko marraskuun kampanjan tuoton (1322,07 euroa) Roska Päivässä -liikkeelle. Roska päivässä -liike on arkipäiväisen aktiivisuuden muoto. Roska päivässä -liikkeen jäsenet pyrkivät keräämään päivittäin ainakin yhden roskan, yleensä omasta arkiympäristöstään. Psykologisena perusteluna toiminnalle on havainto, että siistiä ympäristöä ei roskata niin herkästi kuin valmiiksi sotkuista. Roskien keruuseen liittyy lisäksi ajatus, että myös muut ihmiset ovat arvokkaita ja ansaitsevat siistin ja puhtaan ympäristön.

MARRASKUU 2019: MIESKAVERIT RY: (NORDIQ NUTRITION: MALE COMPLEX)
Lahjoitimme jokaisesta marraskuussa ostetusta Nordic Nutritionin Male Complex -ravintolisästä 5 euroa/ purkki Mieskaverit ry:lle. Marraskuun lahjoitussummaksi kertyi 195 euroa. Mieskaveritoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa aikuiset miehet ovat kavereina yksin lastaan kasvattavien äitien lapsille, joilla ei ole yhteyttä omaan isäänsä tai muihin miehiin. Toiminnan tavoitteena on antaa lapselle mahdollisuus tutustua aikuisen miehen arkeen ja elämään. Välittäviä aikuisia ei ole koskaan liikaa lapsen elämässä.

LOKAKUU 2019: ISO NUMERO -LEHTI (TRAFO: MAISSI-MAAPÄHKINÄNAKSUT)

Lahjoitimme Trafon Maissi-maapähkinänaksujen koko lokakuun kampanjan tuoton (1231,88 euroa) Iso Numero -lehdelle.Iso Numero on kaduilla myytävä aikakauslehti, joka tarjoaa vähävaraisille mahdollisuuksia toimeentulonsa parantamiseen.

SYYSKUU 2019: PELASTAKAA LAPSET RY, NETTIVIHJE (NURME: KOOKOSSAIPPUA)

Lahjoitimme Nurme luonnonkosmetiikka -sarjan Kookossaippuan koko syyskuun kampanjan tuoton (1265,67 euroa) Pelastakaa Lapset ry:lle Nettivihje -toimintaan, jonka tarkoituksena on suojella lapsia seksuaaliväkivallalta.

ELOKUU 2019: SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO, MANONDROALA 2- HANKE (ORGANIC HEALTH: KOOKOSSOKERI)

Lahjoitimme Organic Health-sarjan kookossokerin koko elokuun kampanjan tuoton (552,63 €] Suomen luonnonsuojeluliiton Manondroala 2 -hankkeelle sademetsien kartoittamista ja ennallistamista varten.

HEINÄKUU 2019: ILMASTOMETSÄ RY (RAITANIEMEN MARJATILA: MUSTIKKATÄYSMEHU)

Lahjoitimme Raitaniemen marjatilan Mustikkatäysmehun koko heinäkuun kampanjan tuoton (263,78 €) Ilmastometsä ry:lle, joka tekee uutteraa työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ilmastometsä ry hankkii metsää hiilinielujen vahvistamiseksi ja kehittää kansalaistoimintaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Yhdistystä tukemalla olet mukana perustamassa uusia luonnosuojelualueita. Ilmastometsät suojellaan ekosysteemejä ennallistaen.

KESÄKUU 2019: SAMA AURINKO RY (KAURILAN SAUNA: PIPARMINTTU-JALKAKYLPY)

Lahjoitimme Kaurilan saunan Piparminttu-jalkakylvyn koko kesäkuun kampanjan tuoton (1369,28 euroa) Sama Aurinko ry:lle tansanialaisessa Raun kylässä toimivan päiväkodin tukemiseen.

TOUKOKUU 2019: HELSINGIN NMKY, HANNO MÖTTÖLÄ -RAHASTO (NATURFRISK: INKIVÄÄRISHOTTI)

Lahjoitimme Naturfrisk-sarjan Inkiväärishotin koko toukokuun kampanjan tuoton (834,49 €) Helsingin NMKY:n Hanno Möttölä -rahastolle vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen.

HUHTIKUU 2019: KISU RY (MAKROBIOS: HERNEFUSILLI)

Lahjoitimme Makrobios Hernefusillin koko huhtikuun kampanjan tuoton (613,80 €) Kisu ry:lle hädänalaisten kissojen auttamiseen.

MAALISKUU 2019: HUVIMÄEN ELÄINSUOJELUTILA (MARJATILA RAITANIEMI: MUSTAHERUKKAMEHU)

Lahjoitimme Marjatila Raitaniemen mustaherukkamehun koko maaliskuun kampanjan tuoton (414,40 €) Huvimäen eläinsuojelutilalle lopetusuhan alla olevien eläinten auttamiseen. 

HELMIKUU 2019: RAIDE RY (THE GINGER PEOPLE: INKIVÄÄRIPATUKKA)

Lahjoitimme The Ginger People -sarjan Inkivääripatukan koko helmikuun kampanjan tuoton (340,25 euroa) Raide ry:lle ehkäisevään päihdetyöhön, jonka tarkoituksena on tukea nuorten hyvinvointia.

TAMMIKUU 2019: FURAHA RY (ALVIANA: MINTTU-HAMMASTAHNA)

Lahjoitimme Alviana-sarjan Minttu-hammastahnan koko tammikuun kampanjan tuoton (803,58 €) Furaha ry:lle, joka ylläpitää Ugandassa perhekotia orpolapsille.

----------------------------------------------

ORANGEILTA KIITOS. Fans For Nature Finland ja Borneon orangit kiittävät kaikkia joulukuun hyvistuotteen, Pesosen Mehiläistarhojen Kurkumahunajan ostajia, jotka tukivat samalla sademetsien ja Borneon orankien suojelua. www.fansfornature.fi