Ruohonjuuren cashew-pähkinät muuttavat maailmaa!

Reilun kaupan sertifikaatin omaavat Aduki-sarjan cashew-pähkinät tuotetaan alusta loppuun saakka ihmistä ja luontoa kunnioittaen. Maailma paremmaksi - pähkinä kerrallaan!
Burkina Fasossa osuuskunnat työllistävät kunnollisella palkalla paikallisia ihmisiä cashew-pähkinöiden tuotannossa.
Burkina Fasossa cashew-pähkinöitämme tuottavat osuuskunnat työllistävät kunnollisella palkalla paikallisia ihmisiä pähkinöiden viljelyssä, kuorimisessa, jälkikäsittelyssä pakkaamisessa. yli 3000 perhekuntaa saa näiden luomulaatuisten cashew-pähkinöiden viljelystä tulonsa. 

Cashew-pähkinöiden tuotanto kuuluu sosiaaliseen projektiin, jossa tuetaan paikallista maataloutta ja varmistetaan tulonjaon reiluus eli se, että myös niin pähkinöiden viljelijät kuin kuorijatkin saavat hyvästä työstään kunnollisen korvauksen.

Suuri osa cashew-pähkinöihin kohdistuvasta työstä on kuorintaa, joka tehdään poikkeuksellisesti paikallisesti - kun yleensä cashew-pähkinä lähetetään kuorittavaksi tuhansien kilometrien taakse Intiaan tai Vietnamiin. Näissä hyvän mielen pähkinöissä työ ja palkka jää paikallisten pienviljelijöiden osuuskunnille.

Adukin cashew-pähkinöiden tuotannossa kiinnitetään lisäksi erityistä huomioita työturvallisuuteen. Korkeimman laadun saavuttamiseksi pähkinät kuoritaan yksi kerrallaan käsityönä. Kuorijoillaan on käsissään erityisvalmisteiset hanskat, joiden läpi pähkinöiden erittämät, vahvat aineet eivät pääse käsien ihoa ärsyttämään.

Päräyttävien pähkinöiden tuotanto on sertifioitu luomuksi sekä Reiluksi kaupaksi. Asialliset työolosuhteet ja reilu korvaus hyvästä työstä puolestaan on huomioitu Reilun kaupan pelisäännöissä, joita noudattaen nämä mahtipähkinät on tuotettu.

Energiatuotantokin tapahtuu lähimeiningillä: energia saadaan pähkinöiden kuorista. Koska tuotanto on luomusertifioitua, ovat ympäristönäkökohdat otettu huolellisesti huomioon. 

Adukin Cashew-pähkinät valittiin Ruohonjuuren parhaaksi ruokatuotteeksi - eikä suotta!

Adukin luomulaatuiset cashew-pähkinät ovat monipuolinen ja luotettava keittiökumppani. Ne ovat ravintorikasta rouskuteltavaa - ja maistuvat mainiolle joka päivä ja joka ikinen ilta. Raakaleipurin luottopähkinät taipuvat niin vegaanisiin pestoihin kuin vaikkapa maidottomiin juustokkeisiinkin. Cashew on toden totta fiksu pähkinä purtavaksi - kiitosta on myös niittänyt näiden ensiluokkaisten jymypähkinöiden mestarillinen hinta-laatusuhde.

Herkullisen kermaisilta maistuvat cashew-pähkinät sisältävät mm. proteiinia (20.0 g/100 g), sinkkiä (5.6 mg), kaliumia (565.0 mg) ja magnesiumia (260.0 mg) sekä hyviä rasvoja. 

Cashew on fiksu pähkinä purtavaksi - maista ja innostu itsekin! 

 
Ihanan kermaiselta maistuvat cashew-pähkinät kasvavat puussa