Maanmainio manteli on kalsiumrikas rouskuteltava!

Luomumanteli on mojova naposteltava, jolla herkuttelemalla tuunaat ruokavaliotasi varsin vaivattomasti terveellisempään suuntaan!
kalsiumrikas manteli
Aduki-sarjan  (makeat) mantelit ovat kotoisin Espanjasta, pienten luomutilojen muodostamalta osuuskunnalta. Manteli uloin kuori poistetaan mekaanisesti ja ohut sisäkuori jää pintaan - siksi tämän mantelin käsittely ei vaadi kuumuutta, siis sitä voidaan kutsua “raw food-" tai raakamanteliksi. 

Luomumantelit ovat sydämen asia, sillä ne sisältävät sydänystävällisiä tyydyttymättömiä rasvahappoja, proteiinia, kalsiumia, sinkkiä, E-vitamiinia ja biotiinia, sekä B-vitamiinia, jota tarvitaan rasva- ja hiilihydraattiaineenvaihduntaan. Mantelit ovat hasselpähkinöiden ohella pähkinöiden E-vitamiinikuninkaita.

Tiesithän, että luomumanteli on kalsiumrikas naposteltava? Se sisätää 276 mg kalsiumia/ 100 grammaa mahtimanteleita!

Manteli sisältää myös runsaasti magnesiumia (278 mg/ 100 g), sinkkiä (3,3 mg/ 100 g), rautaa (5,2 mg/ 100 g) ja E-vitamiinia (26,4 mg/ 100g). Mahtava manteli on siis toden totta tarmoa tulvillaan! Pistele poskeesi ja innostu itsekin!

Käyttövinkki: Pinjansiementen sijaan voit käyttää peston valmistukseen myös manteleita. Kokeile myös ihanaa mantelilevitettä leivän päällä ja vihannestikkujen kanssa ravitsevana välipalana.