Rohtos - Huippulaatuisia ravintolisiä isolla intohimolla

Ruohonjuuren asiakkaiden suursuosikiksi kivunneen Rauha-ravintolisänkin valmistanut Rohtos Oy perustettiin vuonna 2016.
rohtos labs ruohonjuuri

 - Ajatus yhtiön perustamisesta lähti liikkeelle perustajien omakohtaisesta kokemuksesta sekä kiinnostuksesta rohdoskasveja ja muita ravintolisiä kohtaan, Marko Mäkinen Rohtokselta kertoo.

 - Lisääntynyt, ravintolisiksi luokiteltavia yhdisteitä koskeva tieteellinen tutkimus ja teholtaan aiempaa parempien ravinteellisten yhdisteiden saatavuus (kunhan tietää mistä etsiä ja on valmis maksamaan laadusta) tekivät mahdolliseksi suunnitella ja valmistaa parempia tuotteita kuin mitä markkinoilla oli yleisesti tarjolla.

Rohtoksen ensimmäinen tuote oli Noste, joka oli varhaisempi versio nykyisestä.

 - Tuote sai alkunsa biohakkerien suosimasta klassisesta ravinnekombinaatiosta kofeiini + teaniini, joka on vaikutukseltaan lähes universaalisti toimiva ja kahvin arkisuudesta johtuen helposti lähestyttävä. Kahvin yleisyys ja sen tuttu käyttökokemus tarjoavat hyvän vertailupohjan “pelkän” kofeiinin ja sen päälle rakennetun kombinaation vaikutusten eroavaisuuksien arviointiin, Marko Mäkinen taustoittaa.

 - Kuten tunnettua, teaniinin yhdistäminen kofeiiniin muokkaa positiivisesti kofeiinin piristävää vaikutusta – yhdistelmä on siis “synergistinen”. Halusimme parantaa yhdistelmää edelleen täydentämällä sitä muilla kofeiinin ja teaniinin kanssa harmonisesti vaikuttavilla yhdisteillä. Kun koimme tämän tavoitteen täyttyneen, päätimme tuotteistaa Nosteen julkaisuvalmiiksi, Mäkinen kertoo.

Rohtoksen ravintolisät on suunniteltu tehostamaan inhimillistä suorituskykyä ja tarjoamaan tukea keskeisiin ihmiselon haasteisiin.

Rohtos Noste-ravintolisä Ruohonjuuri
 

-Haluamme, että tuotteemme täyttävät käyttäjille annetut lupaukset tehosta ja vaikuttavuudesta mahdollisimman yksiselitteisesti ja universaalisti, Rohtoksen Mäkinen toteaa.

 - Yksittäisten yhdisteiden sijaan kaikki tuotteemme koostuvat useiden ravintotekijöiden suunnitelmallisista yhdistelmistä, sillä näkemyksemme mukaan tietyn terveystavoitteen biokemiallinen edistäminen on tehokkainta hyödyntämällä samaan aikaan useita, eri mekanismien kautta samansuuntaisesti vaikuttavia aineita. Tältä osin filosofiamme on holistinen ja ns. systeemibiologiaan nojaava.

Rohtos valitsee ja hankkii tuotteidensa kaikki raaka-aineet itse, sillä tavoitteenaan on tarjota asiakkaille vain ja ainoastaan parhaista raaka-aineista koostettuja tuotteita. Myös jokainen kapseli valmistetaan itse, jotta koko valmistusketjua voidaan kontrolloida ja siten myös varmistua korkeasta laadusta.

 -Ravintolisät ovat tehokas ja turvallinen tapa tehostaa suorituskykyä ja edistää hyvinvointia, kunhan niille asetetut tavoitteet on määritelty oikein ja kun ravintolisän koostumus on oikeanlainen. Ravintolisillä on tehonsa puolesta osin aiheettoman huono maine Suomessa – mikä on tosin osaltaan alan toimijoiden omaa syytä, sillä osa markkinoilla olevista tuotteista on eittämättä huonolaatuisia tai niiden terveyslupaukset yliampuvia, Mäkinen lataa.

Rohtos Ylivoima ja huolto -ravintolisäpari treenaamisen tueksi

Ylivoimaa ja Huoltoa treenaamisen tueksi

Rohtoksen Marko Mäkisen omat suosikkituotteet ovat Ylivoima ja Huolto, jotka ovat molemmat hänellä jatkuvassa syklisessä käytössä. Ylivoima ja Huolto ovat keskenään synergistisiä ja ne tukevat tehokkaasti ja laajavaikutteisesti suoriutumista haastavassa työssä ja lapsiperheen arjessa, niin fyysisen kuin henkisenkin puolen osalta, Mäkinen kehuu.

Vapaa-aikanaan hän harrastaa voimaharjoittelua, ja Ylivoiman aktiiviselle keholle tarjoamat hyödyt staminan, kestävyyden ja palautumisen suhteen jaksavatkin aina hämmästyttää. Liikunnan saralla Huollon vaikutukset ovat nekin Mäkisen omakohtaistenkin kokemusten mukaan varsin selkeitä pidemmässä juoksussa.

Noste virkistää ja auttaa skarppaamaan

Noste-ravintolisää Mäkinen suosittelee kaikille aikuisille, jotka juovat kahvia, teetä tai energiajuomia nostaakseen vireystilaansa. Kofeiinin tuttuuden vuoksi Noste on hyvä lähtökohta buustiravinteiden maailmaan, kun pyritään analysoimaan ravintolisän koettua vaikutusta. Sitä voi kokeilla myös kahvikupillisen yhteydessä kahvin vaikutuksen muokkaamiseen.

- Noste on siis suunniteltu piristämään ja nostamaan vireystasoa tarvittaessa. Sen vaikutus on tasapainoinen, luonnollinen ja pitkäkestoinen eikä vaikutuksen loppuessa esiinny esim. kahvin ja energiajuomien yhteydessä tyypillistä uupumusta, Mäkinen kertoo.


Rauha auttaa taistelussa stressiä vastaan

Ruohonjuuren asiakkaiden ja henkilökunnankin suursuosikiksi kivunnutta Rauha-ravintolisää Rohtoksen Marko puolestaan suosittelee kaikille terveille aikuisille positiivisen mielialan ylläpitämiseen ja kiireisen arjen aiheuttaman stressin lievittämiseen.

Rauha onkin suunniteltu tehokkaaksi tueksi oravanpyörässä pörrääjille ja muille hektisen elämän temmellyksessä tempoileville. Rauhan ainesosat auttavat pitämään lipun korkealla myös kovassa rasituksessa ja lievittävät stressin sekä ahdistuksen kehossa aiheuttamia vaikutuksia.

Pitkä matka ideasta tuotteeksi

Prosessi tuoteideasta julkaistuksi tuotteeksi on pitkä ja kestää Rohtoksen Mäkisen mukaan noin vuoden. - Meillä on osittainen tuotekartta tulevista tuotteista, mutta käymme läpi jatkuvasti myös uusia tuoteideoita ja virittelemme olemassaolevien yksityiskohtia, hän kertoo.

Tuoteidean tarkemmassa tarkastelussa analysoidaan mm. seuraavia tekijöitä:

 • kyky määritellä tuotteella tavoiteltu vaikutus tai hyöty sekä tuotteen kohdeasiakas mahdollisimman selkeästi, sekä itselle että muille
 •  tavoitellun vaikutuksen tarpeen yleisyys väestön keskuudessa
 • asiaa koskeva tieteellinen tutkimus ja tuoteidean tieteellinen validius
 • kyky täyttää tavoiteltu vaikutus tehokkaasti ja riittävän universaalisti
 • kyky toteuttaa vaikutus niin, että annoskoko (kapselia/annos) pysyy siedettävänä
 • jo markkinoilla olevat muiden toimijoiden tuotteet; mahdollisuus parantaa ja erottautua niistä

Tämän jälkeen tuotteelle määritellään kehitysversio ja tuotetta testataan testiryhmällä. Tässä vaiheessa tarkastellaan mm seuraavia seikkoja:

 • laadukkaiden ja laboratoriotestattujen raaka-aineiden saatavuus kaupallisessa mittakaavassa nyt ja jatkossa
 • kokonaisuuden hinta
 • yksittäisten raaka-aineiden lainsäädännöllisen statuksen tarkistaminen
 • raaka-aineiden yhteisvaikutus kokonaisuutena
 • raaka-aineiden tarkempi annostelu ja niiden määrien väliset suhteet
 • kokonaisuuden synergia muiden ravintolisien kanssa
 • mahdolliset yhteisvaikutukset
 • turvallisuus
 • koettu vaikutus ja mitattavissa olevat vaikutukset
Julkaisuun päätyvät tuotteet viimeistellään: lopullinen formulaatio, tuotteen ilmiasun suunnittelu, tuotekuvaukset ja -viestintä, ravintolisäilmoitus viranomaisille ja muut sellaiset asiat.

Rohtos-sarjan tuotteiden takana on siis valtava määrä tietoa, taitoa ja intohimoa - sekä vankka vakaumus korkealaatuisten ravintolisien valmistamiseen. Ei ole ollenkaan ihme, että päivä toisensa jälkeen tapaamme myymälöissämme Rohtos-ravintolisiä kokeilleita, jotka tulevat kiittämään saamastaan avusta.

 Kaikki Rohtos Labsin tuotteet löydät verkkokaupastamme - testaa ja totea teho! >>